mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати сковороду для млинців

Як вибрати сковороду для млинців

Тоненькі млинці із золотистою скоринкою для багатьох є незабутнім смаком дитинства. Але щоб приготувати гарні та смачні домашні млинці, необхідно знати, яку сковорідку краще вибрати. Млинна сковорідка потрібна для того, щоб млинці рівномірно смажилися, не прилипали і їх можна було швидко перевернути.

Залежно від покриття виділяють: мідну, мармурову, титанову, керамічну сковорідку, а також сковороду з антипригарним покриттям і без нього. Крім сковорід варто звернути увагу на лопатки, а особливо на матеріал, з якого вони виготовлені. Дерев'яні та пластикові лопатки відрізняються універсальністю. Металева та керамічна лопатка не придатна для антипригарного та чавунного покриття. Щоб правильно вибрати млинцеву сковорідку, слід звернути увагу на кілька нюансів:

  1. Форма.
  2. Для любителів класики підійде традиційна кругла форма, експериментатори можуть спробувати пекти млинці у квадратній формі або в сковорідці із заглибленнями із зображеннями смайликів чи звірят.

  3. Стінки.
  4. Щоб приготувати тонкі та смачні млинці, необхідно вибрати сковорідку з невисокими стінками, завдяки яким можна швидко та акуратно перевернути тоненькі млинці.

  5. Дно.
  6. Поверхня сковорідки повинна бути гладкою, без вад, подряпин або інших дефектів. Товсте дно у млинцевої сковорідки - гарантія хорошої тепловіддачі та рівномірного прогріву.

  7. ручка.
  8. Ручки в млинців мають бути виготовлені з температуростійких матеріалів.

  9. Діаметр.
  10. Рекомендується звернути особливу увагу до розміру сковороди. Для зручного перевертання та рівномірного прогріву тіста слід вибирати сковороду діаметром від 20 до 25 см.

  11. Матеріал виготовлення.
  12. Найпоширенішими матеріалами для виготовлення сковорідок для млинців є кераміка, алюміній та чавун.

Сковородка для блинов

Переваги та недоліки чавунних сковорідок

Напевно, чавун є найпопулярнішим матеріалом для виготовлення сковорідок. Завдяки пористій структурі та масляному шару, який утворюється з часом на поверхні чавунної сковорідки, млинці виходять смачними та ароматними. Такі сковорідки мають чимало переваг, серед яких слід виділити:

  • чавун є інертним і не взаємодіє із продуктами;
  • довговічність при правильній експлуатації;
  • стійкий до появи ірж;
  • відмінна теплоємність;
  • рівномірний розподіл тепла;
  • ідеально підходить для смаження, гасіння та приготування каші.

Серед недоліків чавунної сковорідки необхідно виділити важку вагу та чутливість до вологого середовища. Ще однією вадою млинців, виготовлених з чавуну, вважають особливий догляд. Щоб на сковорідці не було ірж, рекомендується після кожного використання мити посуд теплою водою без додавання хімічних миючих засобів і насухо витирати.

Особливості алюмінієвих сковорідок

Легка сковорідка, яка швидко нагрівається, стане чудовим помічником у приготуванні млинців. Ще однією перевагою алюмінієвої сковороди вважатимуться прийнятну ціну. Алюмінієва сковорідка, як і сталева, вимагає попередньої підготовки, щоб млинці добре знімалися. Для цього потрібно ретельно вимити посудину за допомогою миючих засобів у теплій воді і насухо протерти кухонним рушником. Потім необхідно розігріти сковорідку, додати трошки олії та приступити до готування млинців.

Головними недоліками алюмінієвої сковороди є недовговічність, токсичність при пошкодженні шару захисного і деформація. На жаль, алюмінієві вироби схильні до деформації, тому млинці можуть смажити нерівномірно. Рекомендується вибирати алюмінієві сковорідки з товстим дном та стінками, які дозволяють посудині рівномірно прогрітися та запобігають деформуванню.

Переваги сковорідок з антипригарним покриттям

Для приготування млинців на сковорідці з таким типом покриття не потрібно використовувати олію. Завдяки цьому людина швидше зможе звикнути до здорової їжі. Серед інших переваг посуду з антипригарним покриттям варто назвати доступну ціну, практичність та простоту у догляді.

Сковорідку з антипригарним покриттям не рекомендується нагрівати до високих температур. Одним з недоліків таких сковорідок вважається дбайливе зберігання та догляд. Для перевертання млинців на такій сковороді підходить лише силіконова чи дерев'яна лопаточка.

Плюси та мінуси сковорідок з кераміки

Кераміка – екологічно безпечний та не токсичний матеріал. Головним атрибутом керамічної сковорідки є стійкість до подряпин та інших механічних пошкоджень. Крім цього, керамічні сковорідки відрізняються стильним дизайном та достатком різноманітної колірної гами.

Керамічні сковорідки коштують дорого. Кераміка не переносить різких перепадів температури та швидко псується від постійних замочувань. Керамічна сковорода має ще одну ваду — вона не підходить для використання на індукційних плитах.


    Другие статьи
    Яким має бути посуд для суші
    Вся правда про керамічні сковороди
    Сковорода-гриль: як користуватись і яку вибрати для дому
    Як вибрати френч-прес