mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Яким має бути посуд для суші

Яким має бути посуд для суші

Суші та роли є улюбленою стравою для багатьох поціновувачів японської кухні. Дрібнозернистий японський рис, сушені водорості (норі), смачна начинка і ароматна приправа - ось і весь склад улюбленої страви. Начинкою можуть бути океанічні види риб, свіжі або мариновані овочі, червоне м'ясо, шматочок омлету і морепродукти. Рисовий оцет, васабі, маринований імбир (гарі) та соєвий соус ідеально підходять на роль приправи для суші.

Посуд для суші відрізняється різноманітним дизайном, який здатний підкорити серце не одного любителя японського стилю. Набір для суші стане чудовим подарунком для тих, хто любить готувати екзотичні страви в домашніх умовах. Комплекти такого посуду підійдуть і тим, хто вважає за краще їсти з вишуканого кухонного начиння будинку.

Посуда для суши

На що звернути увагу при виборі посуду для суші

Щоб правильно вибрати посуд для суші та ролів, насамперед слід звернути увагу на комплектацію. Для двох персон оптимальним вважається такий варіант комплектації: дві пари японських паличок, дві тарілки для роликів, дві підставки та дві соусниці. Потім необхідно підібрати міцний матеріал виготовлення та якісного виробника. Бамбук, дерево, порцеляна та кераміка є найкращим варіантом для виготовлення посуду для подачі традиційної японської страви.

Серед найкращих світових виробників інструментів для сервірування таких ласощів виділяють європейський FoREST, німецький PapStar, турецький Karaca та англійський Wilmax. При виборі паличок варто віддати перевагу одноразовим приладам, виготовленим із бамбука. Також слід пам'ятати про те, що набір для суші повинен складатися з посуду, який має різноманітну форму. Їжа має приносити умиротворення, тому рекомендується вибирати спокійні пастельні тони для посуду.

Комплектація посуду для суші та ролів

Якщо ви хочете чогось нового та незвичайного, достатньо придбати пару наборів для суші та самостійно приготувати заморські ласощі. Тим самим можна не тільки здивувати близьких своїми кулінарними здібностями, а й вразити гостей смачною та незвичайною святковою вечерею. Крім того, роли та суші вважають низькокалорійними продуктами, до складу яких входить чимало корисних речовин.

При покупці комплекту посуду для суші та ролів, враховуйте кількість осіб, які братимуть участь у трапезі. Не варто також забувати про дизайн посуду, який має відповідати інтер'єру кімнати. Як правило, набір для суші складається з таких елементів:

  1. Палички (хасі та саїбасі).
  2. Початківцям краще використовувати тренувальні палички з гумками на кінці приладу. За правилами етикету, у Японії дозволяється використовувати суші як руками, і спеціальними інструментами.

  3. Тарілка для суші (сашимізара).
  4. Місткість для подачі суші буває плоска, вигнута, з бортиками або без.

  5. Підставки для паличок (хашіок).
  6. Під час або після трапези палички в жодному разі не можна класти на стіл, для цього існує спеціальна підставка.

  7. Страва для соусу та васабі (сеюзару).
  8. Це може бути звичайна піала різноманітних форм. Але перед тим, як помістити в неї соус, його слід налити в соусник, який має химерну форму і невеликий розмір.

  9. Підставки для ролів (тамакі-даї).
  10. Невелика плоска дошка, виготовлена з дерева.

  11. Чашки для саке.
  12. Невеликі ємності для подачі традиційного японського напою.

  13. Тарілка для імбиру.
  14. Маленький посуд, у якому подають маринований імбир.

Особливості подачі суші та ролів

Сервірування ролів може бути у традиційному стилі. У суші-барах японську їжу можуть подавати на камінні, дерев'яних корабликах або дощечках. Щоб максимально насолодитися незабутнім смаком японського делікатесу, необхідно знати кілька правил правильної подачі ролі:

  1. Однорідність стилю подачі.
  2. Всі прилади повинні гармоніювати один з одним, тому рекомендується підбирати посуд, який поєднується кольором з головною ємністю для подачі роликів.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Японці віддають перевагу керамічному та дерев'яному кухонному начинню, метал же асоціюється зі зброєю та ритуалами.

  5. Кольорова гамма.
  6. Жителі Японії люблять поєднувати червоний, чорний та білий кольори. Посуд для подачі ролі також може бути натурального коричневого відтінку.

  7. Форма.
  8. Слід уникати посуду із загостреними кутами, адже гострі предмети нагадують зброю та символізують битву. Їжа повинна мати спокій і внутрішню гармонію, тому посуд має переважно круглі або овальні форми.

  9. Спосіб сервірування.
  10. Суші та роли можна подавати разом із гілочками зелені, скибочками овочів та фруктів.

  11. Декор.
  12. Посуд для подачі суші відрізняється оригінальним декором, серед якого можна виділити зображення сакури, лотоса або японських ієрогліфів.


    Другие статьи
    Вся правда про керамічні сковороди
    Сковорода-гриль: як користуватись і яку вибрати для дому
    Як вибрати френч-прес
    Як почистити ложки та вилки з нержавіючої сталі