mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як почистити ложки та вилки з нержавіючої сталі

Як почистити ложки та вилки з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь є міцним матеріалом, який має свої переваги та недоліки. Посуд, виготовлений з нержавіючої сталі, здатний не тільки довго зберігати тепло, але й рівномірно його розподіляти. Серед інших переваг матеріалу необхідно виділити простоту у використанні та догляді, міцність, екологічність та тривалий термін експлуатації при дбайливому зберіганні. Єдиним мінусом такого кухонного начиння може стати нестійкість до різких перепадів температури.

Іноді господарок лякає вартість столових приладів з нержавіючої сталі, але не варто розчаровуватися. Ви платите за високу якість та довговічність, чого не купиш за гріш. Відомо, що посуд з нержавіючої сталі може забруднитися, тому в цій статті ми розповімо, як правильно і ефективно почистити вилки та ложки з нержавіючої сталі. Існує кілька способів очищення приладів, серед яких виділяють:

  1. Кип'ятіння в розчині солі та соди.
  2. Найпростішим способом чищення предметів кухонного начиння з нержавіючої сталі є кип'ятіння у воді з сіллю та содою. Для цього знадобиться пару літрів води та дві столові ложки харчової соди та солі. Візьміть об'ємний тазик або каструльку, налийте води та насипте по дві великі ложки солі та соди, розігрійте вміст та акуратно помістіть у розчин ложки та вилки. Варити не більше 30 хвилин, потім промийте прилади і ретельно їх витріть.

  3. Чищення підручними засобами.
  4. Ви також можете скористатися оцтом, який відмінно бореться з жирним та вапняним нальотом. Достатньо протерти столові прилади ганчіркою або губкою, попередньо змоченою в оцті, і кухонне начиння стане чистим і набуде колишнього блиску.

  5. Старовинні методи.
  6. Одним із популярних так званих бабусиних методів очищення є картопляний відвар, в якому кип'ятять посуд. Додатково використовують картопляний крохмаль, яким протирали ложки та вилки.

  7. Спеціальні засоби.
  8. Щоб домогтися сліпучої чистоти столових приладів без особливих зусиль, рекомендують скористатися хімічними засобами очищення кухонного інвентарю. До них відносять різноманітні гелі, пасти, порошки та спреї, які додадуть столовим приладам колишню красу. Деякі засоби також використовують для полірування поверхні та усунення подряпин. Після нанесення хімічної речовини досить просто протерти поверхню ганчірочкою.

Столовые приборы из нержавеющей стали

Загальні рекомендації щодо зберігання посуду з нержавіючої сталі

Основна причина частих забруднень і занадто короткого терміну експлуатації столового посуду може ховатися у недбалому зберіганні кухонного начиння. Столові прилади не вимагають особливого догляду. Слід лише регулярно мити виделки, ложки і ножі, сушити і головне - використовувати їх за призначенням.

Існує кілька рекомендацій, дотримуючись яких вам не доведеться часто чистити улюблені прилади. Ні, поради не для ледарів, а для тих, хто цінує працю і береже дорогоцінний час. Щоб ваше кухонне приладдя відрізнялося міцністю і послужило вам вірою і правдою на довгі роки, потрібно:

  1. Мінімізувати контакт із сіллю.
  2. Намагайтеся не сипати сіль на дно каструлі або в холодну воду. Щоб посолити блюдо, дочекайтеся, поки вода закипить. Нержавіюча сталь не особливо товаришує із сіллю, адже та може легко зіпсувати зовнішній вигляд судини, а також від солі на посуді можуть з'явитися небажані плями.

  3. Мити посуд відразу після вживання.
  4. Кожен знає, як нелегко відмити каструльку з гречкою, що присохла. Посуд потрібно мити після їди, щоб засохла їжа не накопичувалася і не грала вам на нерви. Пам'ятайте, що не рекомендується мити посуд, коли він ще гарячий.

  5. Не зберігати продукти та рідину в судинах з нержавіючої сталі довгий час.
  6. Нержавіюча сталь може реагувати з продуктами, тому не рекомендується зберігати їжу в посудині з нержавіючої сталі.

  7. Звернути увагу на миючі засоби.
  8. Вибирайте безпечні для здоров'я миючі засоби та не забувайте надіти спеціальні рукавички.

  9. Спосіб сушіння.
  10. Після кожного миття необхідно насухо витерти прилади рушником або скористатися сушаркою, щоб не розлучалися бактерії.

  11. Перевірити стійкість до використання у посудомийній машині.
  12. Використовуйте посуд у мікрохвильовій печі та посудомийці лише тоді, коли ви точно впевнені, що це можна робити.

  13. Використовувати лише за призначенням.
  14. Який би предмет посуду це не був, постарайтеся використовувати його за призначенням і вам не знадобиться постійно купувати новий посуд та шкодувати витрачені гроші.

Виделки, ложки, ножі - щодня ми користуємося столовими приладами, які є добрими помічниками на кухні. При дбайливому догляді столовий посуд може порадувати довговічністю у використанні. Сьогодні ви дізналися, як правильно почистити столові прилади із нержавіючої сталі. Але пам'ятайте, щоб повністю насолодитися смаком улюбленої страви, потрібно не тільки смачно її приготувати, а й подати в гарному та якісному посудині.


    Другие статьи
    Як вибрати чайний сервіз
    Як правильно вибрати посуд для духовки
    Як доглядати за чавунною сковорідкою
    Як відмити скляний чайник для заварювання?