mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати чайний сервіз

Що таке чайний сервіз і для чого він потрібний

Чайний сервіз - предмет питного посуду, який призначається для гарної подачі десерту та вишуканого сервірування чаю. Сервіз переважно складається з чайника, кількох чашок, одного молочника, красиво декорованих блюдець та тарілочок для десерту. Хороший чайний сервіз, який може похвалитися якістю та витонченістю, коштує чимало. Особливий шарм і урочистий вигляд мають чайні сервізи, матеріалами виготовлення яких є фарфор, кераміка, скло і фаянс.

Чайний сервіз традиційно асоціюється з домашнім затишком, святковою атмосферою та смаком гарячого чаю. Набір столового посуду, який використовують на прийомах та святах, має свої особливості. Кожна дбайлива господиня має придбати хоча б один чайний або кавовий сервіз, адже це свідчить про гостинність і дружелюбність сім'ї.

Чайный сервиз

Види чайних сервізів

Існує безліч різноманітних сервізів, які ми використовуємо настільки часто, що навіть іноді не помічаємо їх особливостей. Традиційно виділяють столові, десертні, кавові та чайні сервізи. Глибокі та дрібні тарілки, страви, супниці, салатниці, сільнички та перечниці входять до складу столового сервізу. Десертні сервізи включають спеціальні тарілочки для солодощів.

Кавові та чайні сервізи можуть похвалитися достатком стильних чашок для чаю та кави. Залежно від матеріалу виготовлення, чайні сервізи поділяються на: порцелянові, керамічні, скляні та фаянсові. Всі вони мають свої переваги та недоліки:

  1. Керамічні вироби
  2. Кераміка є одним із найдавніших матеріалів виготовлення. Серед головних атрибутів варто відзначити міцність, термостійкість, екологічність та безпеку для здоров'я.

  3. Порцеляна.
  4. Порцелянові чашки вже давно стали символом пишності, величі та вишуканості. Крім цього, порцеляновий столовий посуд може похвалитися практичністю та довговічністю у використанні.

  5. Скло.
  6. Скляні вироби є крихкими та не переносять різких перепадів температури. Однак сервізи, виготовлені зі скла, підійдуть під будь-який інтер'єр та додадуть вашому столу святкової атмосфери.

  7. Фаянс.
  8. Такий матеріал є досить крихким, проте практичним у використанні. Фаянсовий посуд не відрізняється термостійкістю і потребує особливого догляду. Головною перевагою матеріалу вважають щільність, безбарвну або кольорову глазур зовні, а всередині – особливу білизну.

Як вибрати набір посуду для чаю

Чайний сервіз, виготовлений із міцних та якісних матеріалів, що виділяється красивим зовнішнім виглядом та пишністю декору, може стати чудовим подарунком для рідної людини на честь будь-якого свята. Лише правильно обраний сервіз стане справжнім помічником на вашому столі та додасть гуляння теплої та затишної атмосфери. Щоб підібрати чайний сервіз, слід звернути увагу на:

  1. Кількість посуду у наборі.
  2. Класичний чайний сервіз розрахований на шість персон, але зазвичай сервізи виготовляють на дві та більше персон. Традиційно комплект посуду для чаю складається з чашок, заварника, блюдця, цукорниці, молочника та десертних тарілок.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Вважають, що кераміка підходить для виготовлення столового сервізу, проте керамічний чайний сервіз теж відмінно підійде для святкового столу. Кістяна порцеляна та скло визнані найкращими матеріалами для сервірування столу, які вражають пишністю форм, ексклюзивністю декору та яскравістю кольорової гами.

  5. Декор.
  6. До вибору декору потрібно підійти з особливою увагою. Виберіть колір, форму, а також орнамент, які поєднуються з інтер'єром кімнати та решти столового посуду. Існує безліч видів орнаменту, серед якого можна вибрати рослинний, геометричний, анімалістичний, стрічковий, сітчастий, зооморфний (зображення звичайних або фантастичних тварин), антропоморфний (людські фігури та частини тіла).

  7. Високоякісний виробник.
  8. Серед перевірених світових виробників міцних та якісних чайних сервізів слід виділити чеський Leander, Thun, Rudolf Kampf, Jeremy; німецька Villeroy & Boch, Falkenporzellan; бельгійський BergHOFF; французька Vitesse; польська Chodzies, Cmielow; Російська Імператорська порцеляна.

  9. Форма чашок та заварника.
  10. При виборі чайного сервізу слід звернути увагу на форму кухонного начиння. Класична, кругла, овальна, із закругленими краями – кожен знайде собі до смаку.

Таким чином, сервізи є незамінною річчю на кухні кожної господині. Важливо знати не тільки, як правильно вибрати сервіз для чаю, але і який матеріал ідеально підходить для виготовлення, а також приклади якісних виробників. Але головний секрет полягає в тому, щоб використовувати набір для пиття, а не музейний експонат.

Теги чайные сервизы


Другие статьи
Як правильно вибрати посуд для духовки
Як доглядати за чавунною сковорідкою
Як відмити скляний чайник для заварювання?
Чим відрізняються келихи для червоного та білого вина?