mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно вибрати посуд для духовки

Посуд для духовки

Любителі соковитого курячого філе, риби, рум'яних котлеток, апетитних запіканок та хрумкої випічки не можуть уявити кухню без духовки. Правильний раціон включає корисну і здорову їжу. Але слід пам'ятати, що потрібно вибирати якісне кухонне начиння, яке не шкодить здоров'ю. Від посуду може багато залежати, тому необхідно знати, як використовувати його за призначенням. Наприклад, для запікання підійде тільки жароміцне кухонне начиння.

Кексики, що підгоріли, в силіконових формах? Моторошний запах гару в духовці? Такі неприємності трапляються з тим, хто не хоче використовувати посуд за призначенням. Деко, кришки, сковорідки, каструлі для вживання в духовці повинні бути виготовлені з жароміцних матеріалів, серед яких виділяють:

  • сталь;
  • керамічні вироби;
  • чавун;
  • жароміцне скло;
  • фарфор.

Посуда для духовки

Особливості чавунного посуду

Чавун вважають одним із найдовговічніших матеріалів. Щоб відрізнити справжній чавун, потрібно спершу дізнатися, якими властивостями володіє цей матеріал. Простота у догляді, тривалий термін експлуатації та рівномірне приготування їжі – основні переваги чавунних виробів.

Щоб визначити справжній чавунний посуд, необхідно знати лише пару правил. Насамперед слід звернути увагу на вагу посудини, вона повинна бути важкою. Висока ціна та популярний бренд свідчать про якість товару. Чавунний посуд для духовки часто продається зі знімними ручками. І останнє – жодних дефектів.

Унікальність посуду з вогнетривкого скла

Скляне кухонне начиння користується неабиякою популярністю серед господинь у всьому світі завдяки своїй унікальності. Адже такий посуд придатний для використання в духовці, мікрохвильовій печі, а також підходить для приготування на електричній плиті. Скло не виділяє шкідливих речовин та не нагрівається. Матеріал також ідеально підійде для зберігання різноманітних продуктів, оскільки їжа зберігає корисні властивості. Ще однією перевагою жароміцного скла можна назвати стійкість до дії кислот.

При виборі посуду зі скла рекомендується звернути увагу на поверхню, форму, прозорість, краї. Поверхня має бути гладкою, без тріщин та дефектів. Гострі краї – це ознака поганого шліфування. Безбарвний скляний посуд має досконалу прозорість. Якщо йдеться про кольорове скло, то фарба має бути нанесена рівномірно, без вад.

Властивості керамічного посуду

Кераміка вважається екологічним матеріалом, який може похвалитися неабиякою кількістю переваг. Одним із яких є стійкість до різких перепадів температури. Посуд виготовлений виключно з глини, без добавок та синтетики. Керамічні вироби відмінно зберігають тепло та швидко нагріваються.

Існує два види кераміки: тонка та груба. До другого виду відносять гончарну кераміку. Серед типів тонкої кераміки виділяють:

  • фаянс;
  • кам'яну кераміку;
  • фарфор;
  • майоліку;
  • напівпорцеляна.

До покупки посуду з кераміки необхідно підходити серйозно. Ось кілька рекомендацій для правильного вибору керамічного кухонного начиння. Чим товщі стіни та дно виробів, тим довше вам послужить такий посуд. Товщина від 4 до 7 міліметрів вважається оптимальною. Вибирайте лише перевірених виробників, продукція яких відрізняється найвищою якістю та довговічністю. Також варто запитати про гарантійний термін та сертифікати на товар.

Посуд із жароміцної порцеляни

Чудовий дизайн, стійкість до пошкоджень, а також екологічність зробили посуд із жароміцної порцеляни одним з найкращих варіантів для приготування різноманітних страв у духовці. Серед інших переваг жароміцного порцеляни необхідно виділити те, що в такого типу посуді їжу можна запікати у власному соку, при цьому продукти зберігають усі корисні речовини. Порцелянові формочки для запікання стійкі до подряпин і менше піддаються забрудненням.

Форми для запікання, виготовлені з жаростійкої порцеляни, є міцнішими, ніж керамічні. Крім цього, варто звернути увагу на схожість кераміки та порцеляни. Адже обидва матеріали вважаються крихкими і вимагають дбайливого догляду. Жаростійку порцеляну потрібно мити відразу після приготування страв у посудомийці, використовуючи при цьому звичайні засоби для очищення. Тонкості вибору такого посуду полягають у наступному:

  1. Відсутність деформацій.
  2. Наявність захисної глазурі, що є гарантією довговічності.
  3. Рівна та гладка поверхня.
  4. Наявність гарантійного талону.

Таким чином, для різних цілей підійдуть певні види посуду. Кухонне приладдя для духовки виготовляють із міцних матеріалів, таких як кераміка, чавун, жароміцне скло та фарфор. Адже вони мають особливі властивості і нешкідливі для здоров'я. Правильно використовуючи посуд для духовки, ви заощаджуєте час на покупку нового інвентарю та дбаєте про своє здоров'я.


    Другие статьи
    Як доглядати за чавунною сковорідкою
    Як відмити скляний чайник для заварювання?
    Чим відрізняються келихи для червоного та білого вина?
    Поради щодо вибору каструль із жароміцного скла