mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати френч-прес

Історія виникнення френч-пресу

Френч-прес - спеціальний пристрій, за допомогою якого заварюють каву чи чай. Заварник є скляною посудиною з кришкою, поршнем, фільтром. Вперше такий пристрій з'явився у ХІХ столітті у Франції. Однак заварник у відсутності фільтра, тому винаходи не користувалося особливої популярності. Іноді френч-прес називають французьким кавником або пресом.

1929 року італійський дизайнер Аттіліо Калімані запатентував френч-прес, який став дуже популярним інструментом у європейських країнах після закінчення війни. Перше масове виробництво сучасних френч-пресів здійснила французька компанія Melior. Любителі гарячого чаю та міцної кави вважають за краще використовувати френч-прес для заварювання цих напоїв. На їхню думку, саме за допомогою французького преса можна максимально насолодитися особливим ароматом та смаком напою.

Стильный френч-пресс для заварки чая

Як вибрати френч-прес

Принцип роботи пристрою для заварювання кави або чаю досить простий. У ємність поміщають мелені зерна кави і заливають гарячою водою, перемішавши напій. Після цього потрібно накрити заварник кришкою, щоб фільтр був за сантиметр від рідини, і дати напою настоятися певний час. Потім знову перемішати і опустити поршень з фільтром.

Головний секрет довговічності посуду може ховатися в його дбайливому зберіганні, правильному виборі та спеціальному догляді за кухонним посудом. Ми пропонуємо скористатися кількома корисними порадами, які допоможуть вам вибрати хороший френч-прес на довгий час. При виборі заварника слід звернути особливу увагу на:

  1. Поршень.
  2. Поршень – це основа френч-пресу, він має бути виконаний із нержавіючої сталі.

  3. Колба та її удароміцність.
  4. Колба має бути без дефектів, подряпин тощо. Кріплення до корпусу має бути досить міцним. Варто звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена колба, найкращим варіантом вважається ударостійке скло.

  5. Об `єм.
  6. Важливим показником під час виборів судини є обсяг. Він може досягати обсягом від 0.5 літрів до двох.

  7. Матеріал виготовлення.
  8. Нержавіюча сталь є найкращим матеріалом для виготовлення поршня, для виробництва колби зазвичай використовують ударостійке скло.

  9. Відсутність дефектів.
  10. Усередині та зовні судини не повинно бути будь-яких вад та подряпин.

  11. Високоякісний виробник.
  12. Серед перевірених світових виробників френч-пресів слід виділити бельгійський BergHOFF, Cook-n-Co; французька Vitesse; Vinzer, Bodum (Швейцарія), німецька Rondell, Cilio; турецька Korkmaz, американська KitchenAid, англійська CreativeTops, італійська Guzzini, Bialetti; Ібілі (Іспанія).

Як приготувати смачну каву за допомогою френч-пресу

Френч-пресс для кофе

Заварник має безліч переваг, серед яких слід виділити економію часу, особливий смак і аромат напою, а також стильний дизайн. Серед інших атрибутів френч-пресу можна виділити доступну ціну та величезний вибір декору. Але щоб насолодитися перевагами, необхідно пам'ятати, що довговічність посуду залежить від дбайливого догляду.

Щоб френч-прес став вашим помічником та економив час, потрібно не тільки правильно вибрати заварник, але й знати, як використовувати френч-прес для приготування напоїв. В першу чергу бажано використовувати якісну посудину, хорошу воду та свіжу каву. Ось кілька рекомендацій, які допоможуть вам приготувати смачну каву:

  1. Дотримуйтесь пропорцій.
  2. Щоб приготувати одну невелику філіжанку напою, достатньо помістити всього чайну ложечку кави.

  3. Зверніть увагу на свіжість кави.
  4. Молоть зерна рекомендується перед приготуванням. Каву краще зберігати в герметичній упаковці або щільно закритій банці, адже кава вбирає сторонні запахи.

  5. Помел.
  6. Для френч-пресу ідеально підходить великий помел, іноді використовують середній.

  7. Якість води.
  8. Вода для заварювання кави має бути високої якості, фільтрована чи бутильована.

  9. Правильно заварюйте.
  10. Насамперед слід сполоснути френч-прес гарячою водою, потім помістити необхідну кількість кави в посудину, залити водою і ретельно перемішати. Після цього не повністю накрийте посудину кришкою, дайте можливість настоятися вмісту і через кілька хвилин перемішайте, а потім опустіть поршень з фільтром.

Таким чином, френч-прес – незамінна річ для кавоманів та любителів гарячого чаю. Такий пристрій допоможе вам сповна насолодитися ароматом напою і відчути його особливий смак. Крім того, цей предмет посуду сприяє тому, що кава зберігає гущу та ефірні олії. Якісний заварник з багатим декором стане чудовим подарунком для поціновувачів гарячих напоїв та затишної атмосфери.


    Другие статьи
    Як почистити ложки та вилки з нержавіючої сталі
    Як вибрати чайний сервіз
    Як правильно вибрати посуд для духовки
    Як доглядати за чавунною сковорідкою