mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Сковорода-гриль: як користуватись і яку вибрати для дому

Сковорідка-гриль - справжня знахідка для тих, хто любить готувати здорову та смачну їжу. Основною відмінністю такої сковорідки є поверхня дна та наявність жолоба для злиття гарячої олії. Сковорода-гриль відрізняється рифленим дном, яке є в кілька разів товщі ніж у звичайній сковорідці та нагадує грати-гриль.

Навіть коли погода не дозволяє виїхати на природу, за допомогою сковорідки-гриль ви можете приготувати соковитий стейк із золотавими тоненькими смужками у себе на кухні. Завдяки особливій конструкції посудини тепло розподіляється рівномірно, їжа зберігає свої корисні властивості не підгоряє. На такій сковороді можна легко приготувати хрусткі овочі-гриль, а також підсмажити рибу чи м'ясо.

Двойная сковородка-гриль

Плюси та мінуси сковорідок-гриль

Щоб повністю насолодитися чудовим смаком приготовленої на сковорідці-гриль страви, потрібно знати, як правильно її використовувати. По-перше, рекомендується вживати небагато олії. Перед приготуванням достатньо змастити продукт чи поверхню сковорідки тонким шаром олії. По-друге, бажано замаринувати м'ясо або рибу і не досолювати у процесі смаження. По-третє, для перевертання рекомендується скористатися спеціальними щипцями або силіконовою та дерев'яною лопаткою.

Для правильного приготування страв за допомогою сковорідки-гриль слід пам'ятати, що спочатку її потрібно розігріти, а потім зменшити вогонь після поміщення в неї продуктів. Стильний дизайн, швидке приготування улюблених страв, простота у догляді – все це пояснює популярність сковорідок-гриль серед господарок. Серед решти переваг слід виділити:

  1. Незрівнянний смак та аромат.
  2. Сковорідка подарує улюбленим стравам хрумку золотисту та соковиту скоринку, апетитний вигляд та найніжніший смак.

  3. Економічність.
  4. Готування в такому посудині займає набагато менше часу, ніж у звичайній сковорідці.

  5. Здорова їжа.
  6. При приготуванні продуктів можна використовувати мінімальну кількість олії.

  7. Багатофункціональність.
  8. Така сковорідка є найкращим варіантом для смаження грибів, кабачків, помідорів, моркви та перцю. На ній також можна підсмажити соковиті стейки або підсмажити рибку. Навіть карамелізовані на сковорідці яблука, персики, груші, банани та інші фрукти мають дуже апетитний вигляд.

Серед недоліків виділяють важку вагу та відсутність кришки у деяких моделей. Сковорода-гриль потребує постійного догляду та може покритися іржею при недбалому зберіганні. Ще одним мінусом можна вважати те, що до різних видів плит підходять різні сковорідки.

Як вибрати сковороду

Щоб вибрати сковорідку, яка прослужить на кухні тривалий час, необхідно знати якісних виробників. Найбільш відомими світовими виробниками сковорідок-гриль є німецька AMT GastroGuss; італійський Ballarini, Lumenflon, Granchio, Moneta; французький DeBuyer, Tefal, іспанський Ibili, американський KitchenAid, Nordic ware; українська Біол, Brizoll. При виборі сковорідки-гриль варто також звернути увагу на:

  1. Антипригарне покриття.
  2. Серед особливостей такого покриття виділяють простоту у догляді, рівномірний розподіл тепла та збереження вітамінів та корисних речовин продуктів.

  3. Форма.
  4. Виробники випускають як класичні круглі, і квадратні, овальні чи прямокутні сковорідки.

  5. Товщина.
  6. Щоб їжа добре просмажувалась, повинен бути сильний жар, який з'являється завдяки товстим стінкам сковороди.

  7. ручка.
  8. Ручки для сковорідки мають бути виготовлені з дерева або жароміцного пластику. У деяких моделях вони також можуть бути знімними.

  9. Висота ребер.
  10. Овочі та рибу можна готувати в неглибокій сковорідці, для смаження м'яса більш слушним варіантом стане глибока ємність.

  11. Матеріал виготовлення.
  12. Найкращим матеріалом для виготовлення сковорідки-гриль може бути чавун або алюміній з антипригарним покриттям. Чавун є міцним та безпечним матеріалом, який відмінно прогрівається. Приготовлені в такій сковорідці страви виходять соковитими та насиченими. Серед мінусів чавунної сковороди необхідно виділити важку вагу та появу ірж при недбалому догляді. У чавунному посуді також не рекомендується зберігати їжу, щоб уникнути специфічного запаху.

    Алюміній чудово проводить тепло, тому алюмінієві сковорідки швидко нагріваються. Сковорідка, виготовлена з литого алюмінію, має невелику вагу і не потребує особливого догляду. Однак алюмінієвий посуд не є стійким до подряпин та інших механічних пошкоджень.

  13. Діаметр.
  14. Діаметр дна повинен бути значно більшим за розмір конфорки. Вибір розміру залежить від кількості їжі, призначеної однією персону чи велику компанію.

  15. Поєднання із плитою.
  16. Для газових плит може підійти будь-яка сковорідка, для електричних — головне щоб конфорка не була ширшою за діаметр дна посудини. Сковорідки, які мають рівне дно, підійдуть для склокерамічних плит. Судини, що мають сталеве дно, підійдуть для індукційних плит.


    Другие статьи
    Як вибрати френч-прес
    Як почистити ложки та вилки з нержавіючої сталі
    Як вибрати чайний сервіз
    Як правильно вибрати посуд для духовки