mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати заварник для чаю

Як вибрати заварник для чаю

Чай є улюбленим напоєм для багатьох людей. Його особливий смак і неперевершений аромат подарують вашій оселі атмосферу тепла та затишку. Крім цього, чай визнано вважати однією з ознак гостинності, адже прихід гостей не може обійтися без чаювання. Недарма кажуть, що чай – це свято, яке завжди з тобою.

Популярність напою можна пояснити його позитивним впливом на організм людини. Чашка чаю здатна підняти настрій, зігріти в дощову погоду, посилити увагу та подарувати заряд бадьорості на весь день. Деякі вчені стверджують, що чай знижує тиск, зміцнює зуби та ясна, а також окислює жир. На їхню думку, зелений чай сприяє зниженню ваги та зменшує ризик формування раку. Однак слід пам'ятати, що чай також може бути шкідливим для здоров'я.

Чайный заварник

Види заварників

Найпопулярнішими матеріалами для виготовлення чайних заварників є скло, чавун, метал (нержавіюча сталь), фарфор, кераміка та пластик. Великою популярністю серед шанувальників чаю користується традиційна кругла форма заварника, яка сприяє швидкому розкриттю листів чайного куща. Класичний дизайн зачаровує простотою форм та чудовим декором.

Трав'яний, зелений, фруктовий, ягідний, чорний, білий, жовтий, китайський, індійський - незалежно від походження, тривалості та способу окислення, типу чайної рослини, для чаю необхідний спеціальний заварник. Залежно від матеріалу виготовлення та конструкції існує кілька типів заварників. Серед найпопулярніших слід виділити:

  1. Скляний.
  2. Завдяки прозорості скляних виробів можна спостерігати таємничий процес заварювання чаю. Ще однією перевагою скляних заварників прийнято вважати стильний дизайн, що підійде під будь-який інтер'єр. Недоліками скляного заварника вважають погану провідність тепла, тендітний матеріал і ретельний догляд у зв'язку з появою нальоту.

  3. Френч-прес.
  4. Одним із головних атрибутів френч-пресу можна назвати оригінальний дизайн, який легко зможе підійти під будь-який інтер'єр. Завдяки достатку різноманітних обсягів френч-преси підійдуть як для великої компанії, так і для однієї людини. За допомогою преса та фільтра, кожен зможе насолодитися напоєм достатньої міцності та приємного аромату.

  5. Порцеляновий.
  6. Порцеляна - екологічний матеріал, який не може похвалитися довговічністю і високим рівнем міцності. Порцелянові заварники відмінно зберігають тепло, а напій, приготований у такому посуді, має насичений смак і прекрасний аромат. Порцеляновий чайний заварник відрізняється гарним зовнішнім виглядом та багатством декору, тому запросто може стати чудовим подарунком близькій людині.

  7. Чавунний.
  8. Чавунний чайник можна взяти з собою на природу, добре зберігає тепло і швидко нагрівається. Такий чайник підійде для заварювання чаю, який потребує багато часу для наполягання.

  9. Металевий.
  10. Металеві заварники зазвичай виготовляють із нержавіючої сталі, яка має гарний зовнішній вигляд та різноманітні форми. Єдиним недоліком є металевий присмак напою.

  11. Гунфу.
  12. Такий тип заварника ідеально підійде тим, хто цінує китайські традиції чаювання. Чайник має міцний скляний корпус і має верхній і нижній відсік. У верхній відсік поміщають заварку і заливають окропом. Через деякий час напій проходить у нижній відсік через фільтр, і тоді чай можна розливати по чашках.

  13. Електричний.
  14. Електричний чайник значно заощаджує час, проте коштує недешево в порівнянні з іншими типами заварників.

Правила вибору заварників

Довговічність посуду залежить не тільки від якісного виробника та міцних матеріалів виготовлення, а й від ретельного догляду за кухонним посудом. Повністю насолодитися незабутнім смаком напою можна лише підібравши найкращий сорт чаю та спеціальний заварник. Щоб вибрати якісний заварник, який прослужить вам довгий час, слід звернути увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найбільш поширеними матеріалами для виготовлення заварників є жароміцне скло, чавун, фарфор, пластик та метал.

  3. Об `єм.
  4. Найоптимальнішим варіантом для маленької сім'ї вважається об'єм до 1 літра. Чай повинен бути завжди свіжим, тому рекомендується заварювати цей напій на один раз.

  5. Форма.
  6. Серед усіх видів заварників лише френч-прес має циліндричну форму. Класична кругла форма дозволяє рівномірно розподілити тепло і повністю розкритися чайним листям у процесі їх заварювання. Всі типи заварювальних чайників повинні мати симетричну конструкцію, яка не дозволить напою пролитися.

  7. Виробник.
  8. Кращими виробниками заварників для чаю вважаються бельгійський BergHOFF, швейцарський Bodum, японський DPL Betta, польський Krzysztof WAWEL, російська Імператорська порцеляна, чеська Leander, Thun.

  9. Ситечко.
  10. Ситечко не повинно бути дрібним. Найкращим матеріалом для його виготовлення є нержавіюча сталь.

  11. Фільтр.
  12. Основна функція фільтра - запобігання потраплянню чайного листя в чашку. За допомогою вбудованих фільтрів заварка не блокує допуск води до носика заварника.


    Другие статьи
    Як вибрати сковороду для млинців
    Яким має бути посуд для суші
    Вся правда про керамічні сковороди
    Сковорода-гриль: як користуватись і яку вибрати для дому