mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати кавоварку

Що таке кавоварка

Кавоварка - пристрій, що дозволяє приготувати каву без окремого кип'ятіння води. Як відомо, кава позитивно впливає на організм. Кава має безліч переваг: напій здатний заспокоїти стан людини при стресі, а також підвищує вироблення енергії. Кавові зерна містять мінерали та різноманітні мікроелементи, необхідні для нормального функціонування людського організму.

Кава - це корисно, але пити її потрібно в міру. Існують і негативні сторони частого вживання кави. Надмірне вживання кофеїну може призвести до виснаження нервових клітин та викликати залежність. Крім того, існують симптоми, які вказують на наявність залежності від кави: періодичний головний біль, сонливість і дратівливість, стан нудоти, нестерпний біль у м'язах і поганий настрій.

Переваги кавоварки

Кофеварка

Кавоварка – це зручно та швидко. Кавоварки мають й інші переваги, серед яких варто виділити: швидке приготування смачної кави, економія часу та грошей. Кавоварки поділяються на такі різновиди:

  1. Кавоварка крапельного типу.
  2. Обсмажені мелені кавові зернятка, якими пропускається вода, поміщають у спеціальний фільтр. Завдяки високій температурі у пристрої рідина перетворюється на пару, яка через випускні трубки йде вгору приладу і перетворюється на краплі. У свою чергу, ці крапельки потрапляють через отвір на каву, а потім і в скляний кавник. Такий тип кавоварки чудово підійде для приготування американо.

  3. Ріжковий тип.
  4. Підходить для приготування еспресо, часто такі кавоварки називають еспресо-кавоварками. Назва «ріжкові» походить від ємності для кави, що нагадує ріжок. Принцип дії ріжкової кавоварки полягає в наступному: контейнер заповнюється водою, в ріжок поміщають мелену каву. Напій готується під високим тиском, тому із зерен виділяється величезна кількість ароматичних речовин. Таку кавоварку також можна використовувати для приготування капучіно, латте та лунго.

  5. Капсульний тип.
  6. Один з найпопулярніших типів кавоварки, також званий френч-пресом. У ній можна приготувати какао, чай чи каву.

  7. Комбінована.
  8. Поєднує у собі різні типи кофемашин.

  9. Автоматична.
  10. В автоматичній кавомашині використовують як зернову, так і мелену каву. Фахівці не рекомендують готувати ароматизовану каву в автоматичних кавомашинах, тому що позбутися запаху буде важко.

  11. Гейзерна.
  12. Гейзерна або парова кавоварка є різновидом професійного інструменту. Для такого типу варто вибирати каву великого помелу.

Як вибрати кавоварку

Посуд пропонує ознайомитися з кількома рекомендаціями, які допоможуть вам вибрати якісну кавоварку. Насамперед необхідно визначитися, чи варто купувати кавоварку. Для тих, хто і дня не може прожити без якісної кави, необхідно обзавестися кавоваркою. Для людей, які постійно перебувають у русі, слід постійно бути в тонусі. Зарядити позитивом та додати бадьорості на весь день можуть гарячі напої, які можна зробити на кухні, купити у їдальні чи ресторані.

Слід також вибрати тип нагрівача (бойлер або термоблок) та додаткові функції. Серед додаткових функцій виділяють: регулювання міцності кави, температури та кількості окропу; автовідключення, регулювання ступеня помелу, функцію швидкої пари та індикатор рівня рідини. Крім того, настійно рекомендується звернути увагу на:

  1. Високоякісний виробник.
  2. Серед перевірених світових виробників кавоварок виділяють італійську DELONGHI, SAECO; британська RUSSELL HOBBS; німецька SIEMENS, Miele; SENCOR (Японія); російський REDMOND; GORENJE (Словенія); шведська ELECTROLUX.

  3. Розмір.
  4. Підбираючи кавоварку для дому, зверніть увагу на її габарити. Для тих, хто не може похвалитися безліччю місця на кухні, краще придбати невелику кавоварку гейзерного типу. Для закладів громадського харчування, вибирати кавомашину потрібно відповідно до смакових уподобань клієнтів.

  5. Ціна.
  6. Кавоварка коштує недешево, тому немає сенсу купувати дешевий пристрій, який не довго послужить на кухні.

  7. Об `єм.
  8. Якщо ви вирішили придбати кавоварку для використання на кухні, оптимальним варіантом вважається об'єм резервуара до літра. Для офісу зазвичай купують пристрій з резервуаром 1-2 л., а для ресторанів, барів, кафе та інших закладів громадського харчування рекомендують вибирати об'єм від 2 літрів.

  9. Матеріал виготовлення.
  10. В основному кавоварки виготовляються із пластику або металу. Пластикові вироби мають низьку ціну та можуть зіпсувати смакові якості напою. Головною перевагою таких кавоварок прийнято вважати легку вагу. Металеві пристрої характеризуються важкою вагою і високою ціною, проте кава в таких машинах виходить ароматна і дуже смачна.

  11. Потужність.
  12. Чим вище потужність, тим дорожче, але краще кавоварка, адже від потужності залежить швидкість приготування кави. Рекомендується вибирати кавоварку з потужністю більше 1000 Вт. Для кавоварок ідеальною потужністю 750-800 Вт.

  13. Управління.
  14. Існують певні типи керування, серед яких виділяють: ручне, напівавтомат, автомат. У кавоварках також можуть бути один, два або більше рецептів.

    Теги кухонная посуда турки гейзерные кофеварки портативные кофеварки


    Другие статьи
    Як вибрати мультиварку і навіщо вона потрібна?
    Як вибрати набір посуду
    Що подарувати мамі на день народження
    Чим відрізняється посуд для ресторану від посуду для кухні