mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як доглядати термос

Як доглядати термос

Сьогодні інтернет-магазин Посуди розповість, як правильно стежити за термосом, щоб він не втратив свої властивості. Термос - незамінний помічник у холодні дні, він дає можливість насолодитися ковтком гарячого напою у будь-який час. Однак, щоб термос служив довго, необхідно знати, що кожна річ потребує регулярного догляду. Після кожного використання термос необхідно ретельно вимити та висушити. Не рекомендується залишати надовго вміст у термосі, щоб потім не витрачати час на спроби позбутися небажаного запаху всередині судини.

Термос також потрібно регулярно сушити, а всі елементи після миття протирати м'якою губкою. Після очищення не можна закупорювати щільно кришку термоса, адже всередині може з'явитись прелий запах. Щоб позбавитися від забруднень, можна використовувати звичайний кухонний йоржик і розчин лимонної кислоти в теплій воді. Для того, щоб ліквідувати неприємний запах, можна скористатися склянкою рису, яку поміщають у посудину і заливають окропом. Через кілька хвилин неприємний запах зникне завдяки абсорбуючим властивостям рису.

Яка різниця між термосом і термокухлем

Термос

Термос, як і термокухоль, можна використовувати для зберігання гарячих напоїв. Вони знадобляться всім, хто любить відпочивати на природі, а також тим, хто не має часу, щоб постійно заварювати каву або чай. Крім того, термокухлі та термоси є справжнім порятунком для мандрівників, які з їх допомогою можуть зігрітися ковтком гарячого чаю в будь-якому місці та в будь-який час. Прийнято вважати, що різниця між термокухлями і термосами полягає в наступному:

  1. Об `єм.
  2. В основному термоси для їжі мають об'єм від 0.25 до 1 літра, судини для пиття для великої компанії мають об'єм від 3 л. Традиційний об'єм термокухоль становить від 0.5 до 2 літрів.

  3. Форма.
  4. Термос має циліндричну форму і широку або вузьку горловину, термокухоль у той же час може відрізнятися циліндричною формою або формою склянки, що звужується вниз.

  5. Збереженість температури.
  6. Термос дозволяє зручно випити гарячий напій у будь-який час, відрізняється герметичністю та ергономічністю, проте герметичність термокухлі залежить від матеріалу для виготовлення кришки. Не варто забувати, що якщо посудина повністю заповнена рідиною і щільно закрита, то чим більше об'єм термоса, тим довше він зберігає температуру.

  7. Призначення.
  8. Термос і термокухоль довго тримають високі температури, при цьому термос більш підходить для зберігання напоїв та їжі, а термокухоль тільки для гарячих напоїв.

  9. Дизайн.
  10. Термокухлі мають ширший вибір різноманітного декору, колірної гами та малюнків, ніж термоси.

  11. Особливості.
  12. Деякі моделі термокухлів можуть мати прогумоване дно, подвійні стінки, а також перемикач на кілька режимів.

  13. Ціна.
  14. Якісні термокухлі та термоси від відомих брендів не коштують дешево.

Види та типи термосів

Фахівці розрізняють два види термосу: для зберігання їжі та напоїв. Вони відрізняються між собою діаметром і формою: посудина для напоїв має вузьку горловину і діаметр від 25 до 55 мм. Термос для зберігання їжі має широку горловину і відрізняється діаметром від 65 до 80 міліметрів. Цікаво, що термос може зберігати холодні напої вдвічі довше за теплі. Крім того, прийнято вважати, що добрий термос може зберігати температуру до 24 годин.

Щоб правильно вибрати якісний термос, який вам послужить довгий час, рекомендується врахувати кілька нюансів. По-перше, матеріал для виготовлення повинен бути безпечним для здоров'я та надійним. По-друге, слід звернути особливу увагу на фіксацію колби та матеріал виготовлення: щоб колба не розбилася, її дуже фіксують. Істотною перевагою може стати наявність гумових амортизаторів. По-третє, при виборі термоса необхідно звернути увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Колба має бути виготовлена з нержавіючої сталі або жароміцного скла, для виготовлення зовнішнього корпусу використовують метал або пластик.

  3. Розмір.
  4. Залежно від обсягу розрізняють термос: малий (для однієї людини), середній (на дві персони) та великий (для компанії або як сімейний варіант).

  5. Призначення.
  6. Розрізняють термоси залежно від призначення: універсальні, для напоїв, зберігання їжі.

  7. Додаткові можливості.
  8. Можна також розглянути варіант термоса з додатковими функціями, які дозволяють зручно користуватися пристроєм та роблять його більш практичним. Наприклад, клапан для випуску пари або ситечко для заварювання.

  9. Виробник.
  10. Серед перевірених світових виробників якісних термосів виділяють німецьку Thermos, Tatonka, LaPlaya; Kovea (Корея); американський Tiger, Stanley, YETI; Biostal, Арктика (Росія); японський Zojirushi.

  11. Відсутність дефектів.
  12. При виборі термоса варто звернути увагу на його поверхню, на ній не повинно бути жодних подряпин чи інших вад. Термоси, виготовлені із якісних матеріалів, не мають специфічного запаху. Наявність гарантійного талона може свідчити якість товару.

  13. Герметичність.
  14. Конструкція термоса повинна бути абсолютно герметичною, щоб уникнути небажаного проливання холодного напою, а також щоб не обпектися гарячим чаєм чи кавою.

    Теги термосы посуда для пикника уход за посудой


    Другие статьи
    Що потрібно для романтичної вечері
    Посуд для кейтерингу
    Як правильно сервірувати стіл у ресторані
    Як вибрати кавоварку