mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Ідеї для святкового столу

Свято відіграє важливу роль у нашому житті, воно поєднує людей, змушує їх забути про проблеми і просто радіти миттєвості. Свята — це яскраві моменти і дні, що запам'ятовуються, які дарують людям чарівну атмосферу і позитивні емоції. Неважливо, яке свято до нас приходить, ми все одно чекаємо з нетерпінням веселощів, подарунків, нових зустрічей, а також хочемо поласувати смачними стравами.

Чи замислювалися ви колись про те, що створює святкову атмосферу? Напевно, секрет полягає не лише у таїнстві свята чи можливості возз'єднання великої родини чи старих друзів за одним столом. Можливо, чарівна атмосфера свята створюється за допомогою гарної прикраси кімнати та правильного сервірування.

Як потрібно сервірувати святковий стіл

Праздничный стол

У сьогоднішній статті ми поговоримо про те, як можна прикрасити святковий стіл, щоб справити гарне враження на гостей та похизуватися знаннями правил столового етикету. Існує суворе правило як потрібно розставляти посуд сервіровки: спочатку рекомендується поставити фарфорові або фаянсові вироби, потім розмістити столові прилади в певному порядку. Після цього варто зайнятися розстановкою чарок, склянок, келихів та інших судин для подачі напоїв із кришталю чи скла.

Крім цього, потрібно подбати про придбання якісних столових приладів, скатертини, серветок та інших елементів для прикраси. Важливо також пам'ятати, що саме вишукане сервірування допомагає створювати затишну атмосферу в будинку, тому слід максимально постаратися, щоб у всіх залишилися хороші спогади про свято. Щоб оригінально та зі смаком прикрасити стіл, необхідно звернути увагу на:

  1. Скатертина.
  2. Скатертина є одним з головних атрибутів святкового столу, тому на її вибір необхідно звернути особливу увагу. Насамперед, тканина має бути якісною (бавовна, мішковина, текстиль), підходити до інтер'єру кімнати та бути правильних розмірів. Також важливо вибрати відповідну форму та колір.

  3. Якісний посуд.
  4. Для особливих випадків завжди має бути сервіз чи набір від якісного виробника, виготовлений із міцних матеріалів.

  5. Композиції зі страв.
  6. Родзинкою вашого столу може стати не тільки незабутній смак страви, а й оригінальна подача їжі.

  7. Кольорова гамма.
  8. Підбирати кольори необхідно від особистих уподобань, найчастіше вибирають яскраві та пастельні тони.

  9. Правильне розміщення столових приладів.
  10. Спершу кладуть дрібні тарілки для другого, на них поміщають судини для подачі перших страв, а зверху ставлять маленькі ємності для сервірування закусок. За правилами столового етикету, з правого боку має лежати ложка та столовий ніж, ліворуч — виделка та серветки.

  11. Тематичні прикраси
  12. Декорації слід обирати залежно від різновиду свята. Наприклад, жоден День народження не може обійтися без повітряних кульок або яскравих стрічок, як жоден Новий рік не можна уявити без ялинки та гірлянд.

  13. Додаткові аксесуари.
  14. Щоб елегантно прикрасити святковий стіл, можна також скористатися ароматизованими свічками, вишуканими свічниками. Зазвичай господині використовують тканинні або паперові серветки, які мають різноманітний колір, форму та дизайн. За правилами етикету, серветки з тканини кладуть на коліна, щоб не забруднити одяг у процесі їди. Паперові серветки використовують, щоб витерти губи або руки після або під час банкету. Для оформлення столу також стануть у нагоді живі квіти, гілочки сосни, листя, пластмасові тематичні іграшки та інші елементи декору.

Як правильно вибрати посуд для святкового столу

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує своїм клієнтам кілька порад, які допоможуть вам вибрати якісне та красиве приладдя для кухні. По-перше, якісний посуд не має дефектів або вад, посуд для сервірування повинен бути виготовлений із безпечних для здоров'я матеріалів. По-друге, необхідно також звернути особливу увагу на:

  1. Декор.
  2. Кожен може вибрати класичний або інший вид декору посуду, який буде відмінно поєднуватися з інтер'єром.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Кращими матеріалами для виготовлення посуду до сервірування досі вважаються фарфор, кришталь, кераміка і скло.

  5. Форма.
  6. Для прикраси найкраще підходить класична форма, проте нестандартні прилади додадуть нотку оригінальності до вашого декору.

  7. Колір.
  8. Небажано використовувати багато кольорів для сервірування, адже яскраві прикраси можуть відволікати від їди. Для посуду краще вибрати ніжні, пастельні тони, які сприяють умиротворенню та релаксації. Не рекомендується віддавати перевагу червоному, чорному, зеленому, коричневому та жовтому.

  9. Провідний виробник.
  10. Серед світових виробників якісного посуду, який ідеально підходить для прикраси столу, виділяють: французький Luminarc; Villeroy&Boch, Friesland, Eisch, Luigi Colani, Rosenthal (Німеччина); англійська Wedgwood; Riedel (Австрія) та чеський Thun.


    Другие статьи
    Що таке емальований посуд
    Для чого у наборах столових приладів різні виделки
    Як доглядати термос
    Що потрібно для романтичної вечері