mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим чистити емальовану каструлю

Що таке емальований посуд

Емальований посуд — це металеве кухонне начиння, яке покрите емаллю. Емаль виготовляють зі склокераміки та різноманітних барвників, які відрізняються екологічною безпекою. Емаль наносять на сталеву основу кухонного начиння та обпалюють при високій температурі (800-850 градусів Цельсія). Емальований посуд можна використовувати в посудомийній машині.

Емальовані каструлі завжди були популярним посудом на кухнях багатьох господинь. Адже емальоване покриття є стійким до стирання та появи корозії. Такий посуд не впливає на смак їжі і не поглинає сторонні запахи. Крім цього, емальований посуд підходить не тільки для приготування, але й для зберігання їжі.

Чим відрізняються каструлі з емальованим покриттям від інших каструль

Эмалированная кастрюля

Каструля є незамінною річчю на кожній кухні. З її допомогою можна приготувати багато різноманітних страв. Так як від якості посуду залежить смак страви, слід вибирати каструлю, виготовлену з якісних матеріалів. Серед найпопулярніших матеріалів для виготовлення каструль виділяють керамічні, емальовані, сталеві та скляні. Сьогодні ми поговоримо про особливості емальованих каструль.

Емальований посуд відрізняється універсальністю, його можна використовувати для приготування страв на газовій, керамічній та електричній плиті. Крім цього, на поверхні покритих емаллю виробів не розмножуються бактерії та інші мікроорганізми. Серед інших переваг емальованого покриття необхідно виділити:

  • універсальність у використанні;
  • безпечний для організму людини матеріал;
  • простота у догляді;
  • ергономічність;
  • тривалий термін експлуатації;
  • презентабельний зовнішній вигляд;
  • доступні ціни.

Особливості миття каструль з емальованим покриттям

Ми пропонуємо вам ознайомитись з кількома рекомендаціями, як правильно чистити емальовану каструлю. По-перше, слід пам'ятати, що емальовані каструлі не підходять для приготування або підігріву молочних каш, тушкування овочів або приготування соусу томатного. По-друге, посуд із емальованим покриттям потрібно використовувати строго за призначенням. По-третє, необхідно дотримуватися короткої інструкції:

  1. Намагайтеся уникнути різких перепадів температури.
  2. Як відомо, емальоване покриття не є стійким до різких перепадів температури, тому не варто гарячу каструльку заливати холодною водою.

  3. Не використовуйте абразивні речовини.
  4. Категорично забороняється використовувати будь-які абразивні речовини для очищення емальованого посуду, адже вони дряпають та деформують покриття.

  5. Альтернатива хімічний засіб для очищення.
  6. Для очищення емальованих каструль можна використовувати підручні засоби, які знайдуться на кожній кухні. Наприклад, харчову соду, кухонну сіль, оцет, лимонну кислоту.

  7. Регулярний догляд.
  8. Щоб насолодитися довговічністю посуду, необхідно мити його після кожного використання.

  9. Очищення від темного нальоту.
  10. Щоб позбавитися небажаного темного нальоту, можна скористатися пляшкою Coca Cola. Достатньо залити в каструлю пляшку газування та залишити на кілька хвилин, потім прокип'ятити вміст. Після цього потрібно кілька разів добре промити посуд теплою водою.

  11. Насухо витирайте посуд після миття.
  12. Найкращим способом, щоб уникнути постійної витрати часу на очищення емальованого покриття від нагару, є регулярний догляд. Рекомендується після кожного миття витирати посуд насухо, щоб уникнути появи шкідливих мікроорганізмів на її поверхні.

  13. Використовуйте лише перевірені хімічні засоби.
  14. Для очищення посуду рекомендується використовувати лише перевірені хімічні очищувачі, попередньо ознайомившись із складом речовини. Така обережність необхідна не тільки для того, щоб очищувач не нашкодив посуду, а насамперед для безпеки вашого здоров'я. Адже відомо, що багато хімічних очищувачів для посуду можуть містити небезпечні для людського організму речовини.

    Теги кухонная посуда кастрюли эмалированная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати надійний термос
    Чим корисна срібна ложка
    Як чистити тефлонові сковорідки
    Що таке казан і як правильно його вибрати