mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які бувають салатники

Для чого використовують салатники: що це таке

Салатниками прийнято називати ємності, в яких змішують та подають салат. Такий тип посуду найчастіше використовують у ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. Миски для змішування інгредієнтів для салату мають круглу форму. Для подачі фруктових і овочевих салатиків використовують квадратні ємності.

Салатники або салатниці є невід'ємним предметом столового посуду на кожній кухні. Такі судини мають привабливий зовнішній вигляд, компактний розмір і відрізняються практичністю у використанні. Салатник – найкращий варіант для ефектної подачі салату на святковий стіл.

Які бувають салатники

Салатники

Залежно від матеріалу виготовлення салатники поділяють кілька типів. Найчастіше салатниці виготовляють із кераміки, скла, порцеляни, кришталю та алюмінію. Кожен тип салатника має свої плюси та мінуси:

  1. Скляні.
  2. Плюси: гарний зовнішній вигляд, екологічність матеріалу, стійкість до деформації та абразивних речовин. Мінуси: скляний посуд не є стійким до різких перепадів температури та механічних пошкоджень.

  3. Керамічні.
  4. Переваги: не вимагає особливого догляду, величезний вибір кольорової гами можна використовувати для зберігання продуктів. Недоліки: кераміка не стійка до ударів, може поглинати сторонні запахи.

  5. Порцелянові.
  6. Переваги: пишність декору, міцність, хімічна інертність. Однак фарфорові вироби також мають свої недоліки: не весь порцеляновий посуд підходить для розігріву їжі в мікрохвильовій печі та використання в посудомийній машині.

  7. Алюмінієві.
  8. Вироби з алюмінію мають легку вагу та недорогу вартість. Серед недоліків можна виділити те, що алюмінієві судини не підходять для тривалого зберігання їжі та можуть вступати до хімічних реакцій.

  9. Пластикові.
  10. Звичайне пластикове кухонне начиння більше підходить для одноразового використання. Для безпеки краще купувати посуд, виготовлений із харчового пластику.

  11. Металеві.
  12. Переваги: міцна конструкція, гігієнічність, тривалий термін експлуатації. Недоліки: при очищенні краще уникнути абразивних речовин.

  13. Кришталеві.
  14. Плюси: не впливає на смак їжі, виготовлена із безпечного для здоров'я матеріалу та має витончений зовнішній вигляд. Мінуси: висока вартість та нестійкість до механічних пошкоджень.

Як правильно вибрати салатник

Посуд спеціально для своїх клієнтів підібрав кілька порад, як вибрати правильний салатник. По-перше, необхідно звернути увагу на поверхню судини: вона має бути гладкою, без будь-яких дефектів. По-друге, при виборі салатника слід звернути особливу увагу на:

  1. Форма.
  2. Найбільш популярними формами мисок для подачі салатів є класичні круглі, овальні та квадратні. Існують також оригінальні ємності у формі яблука, пелюстки або листочка капусти.

  3. Виробник.
  4. Найкращими виробниками якісних салатників є бельгійський BergHOFF; Chodzies, Krzysztof WAWEL, Walbrzych, Cmielow (Польща); англійська Churchill; Villeroy & Boch (Німеччина); чеський Leander, Crystal Bohemia, Thun, Epiag, G.Benedikt.

  5. Матеріал виготовлення.
  6. Серед найкращих матеріалів для виготовлення салатників вважають кераміку, кришталь, скло, нержавіючу сталь та порцеляну.

  7. Колір.
  8. Для салатників найбільш підходящим є білий, молочний та блакитний кольори.

  9. Об `єм.
  10. Вибирайте об'єм ємностей залежно від гаданої кількості салату, який ви плануєте помістити в посудину. Найоптимальнішим варіантом є салатники об'ємом від 250 до 600 мл.

  11. Декор.
  12. Для подачі салатів на святковий стіл необхідно вибирати салатники, які ідеально поєднуються з дизайном кімнати та посудом на столі.

  13. Призначення.
  14. Салатники варто обирати залежно від призначення. Для щоденного використання можна придбати скляні, металеві чи пластикові вироби. Кришталеві, фарфорові або керамічні судини більше підійдуть для сервірування столу.

    Теги фарфоровая посуда столовая посуда салатники пиалы


    Другие статьи
    Як правильно вибрати овочерізку
    Чим чистити емальовану каструлю
    Як вибрати надійний термос
    Чим корисна срібна ложка