mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим можна замінити миючий засіб для посуду

Типи та види миючих засобів

На кухні, їдальні або ресторані не можна обійтися без детергентів, які призначаються для очищення предметів, поверхонь та посуду. Для миття кухонного начиння використовують різну побутову хімію. Існують різні види очисників: рідке мило, пральні порошки, гелі, пігулки для пральних машин, гранули та капсули.

Миючі засоби зазвичай розрізняють залежно від складу, призначення та агрегатного стану. Залежно від агрегатного стану, миючі засоби ділять на: тверді (мило), рідкі (гелі, рідке мило), пастоподібні та порошкоподібні. За складом очищувачі поділяються на кілька видів:

  1. Дезінфекційні.
  2. Для їхнього приготування використовують такі різновиди компонентів, які допомагають швидко позбутися бактерій. Засоби, що дезінфікують, зазвичай використовуються для нанесення на тверді поверхні (наприклад, для миття підлоги). Перед використанням слід обов'язково ознайомитись з інструкцією.

  3. Біодобавки.
  4. Засоби для очищення з біодобавками є ефективними для видалення невеликих та незначних плям.

  5. Агресивні хімічні елементи.
  6. Такий тип засобів для чищення затребуваний для видалення плям, якщо звичайні миючі засоби не виявилися ефективними. Існують лужні (для усунення легких плям) і кислотні (ефективніший засіб для плям, що складно виводяться).

Чи шкідливі миючі засоби для здоров'я людини

Моющие средства

Миючі засоби значно полегшили наше життя, дозволяючи економити час на очищення жирного посуду. Однак хімічні речовини, з яких виготовляють детергенти, можуть негативно вплинути на наше здоров'я. До складу миючих засобів зазвичай входять:

  1. Хлор.
  2. Хлор є токсичною речовиною для організму людини. Надлишок хлору може підвищити кров'яний тиск, викликати рак, головний біль, кашель і розлад шлунка.

  3. фосфати.
  4. Вже як кілька десятків років фосфати є забороненими у багатьох країнах. За своєю природою фосфати є добривом, яке посилює зростання рослин. Такі рослини виділяють токсини та значно шкодять організму: знижують імунітет, підвищують рівень захворюваності та викликають патології у новонароджених.

  5. ПАР (поверхнево-активні речовини).
  6. Один із головних компонентів, що входить до складу миючих засобів, можуть викликати різні патології. Поділяють катіонні (КПАВ), аніонні (АПАВ), амфотерні (АмПАВ) та неіоногенні (НПАВ) поверхнево-активні речовини.

  7. Компоненти нафти.
  8. Продукти переробки нафти використовують у багатьох косметичних та миючих засобах, також не мають позитивного впливу на організм людини.

  9. Абразиви.
  10. Ці речовини використовуються для видалення бруду та полірування поверхні.

  11. Різноманітні пом'якшувачі.
  12. До складу миючих засобів входять речовини, які пом'якшують воду, зменшують шкоду інших компонентів або збільшують в'язкість розчину.

  13. Консерванти.
  14. Вони допомагають продовжити термін дії інших компонентів.

Чим можна замінити миючий засіб

Інтернет-магазин Світ Посуд склав кілька рекомендацій про те, як правильно вибрати заміну для миючого засобу. По-перше, необхідно звернути особливу увагу на склад миючого засобу і перевірити чи немає речовин, які можуть спровокувати алергічну реакцію. По-друге, пропонуємо ознайомитися зі списком екологічних та натуральних речовин, які прийдуть на заміну хімічним очисникам:

  1. Харчова сода.
  2. Величезною перевагою соди є її не токсичність та безпека для здоров'я. Харчову соду можна використовувати для очищення столових приладів та іншого кухонного приладдя. Крім цього, сода легко надає посуду блиску.

  3. Лимонна кислота.
  4. Один з найефективніших способів для швидкого позбавлення від накипу в чайнику. Щоб позбавитися небажаного накипу, достатньо всипати пару столових ложок у заварник з водою і прокип'ятити кілька разів.

  5. Оцет.
  6. Оцет допомагає впоратися з поверхнями, що пригоріли, каструлек і сковорідок. Додаючи оцет у воду, ви заощаджуєте час на очищення жирних судин.

  7. Гірчичний порошок.
  8. Гірчичний порошок чудово справляється зі знищенням жиру на посуді. Достатньо посипати трохи порошку на посудину, потерти і змити водою.

  9. Господарське мило.
  10. Мильний розчин можна використовувати як альтернативу найпростішому миючого засобу із супермаркету. Крім того, господарське мило усуває мікроби та дезінфікує поверхню посуду.

  11. Ефірне масло.
  12. Ефірні олії використовуються як натуральний метод дезінфекції, вони вбивають мікроби та віруси на поверхні посуду. Щоб освіжити посуд при миття, у звичайний засіб для очищення рекомендується додати чайне дерево, евкаліпт, апельсин, м'яту, лимон або сосну.

  13. Бура (тетраборат натрію).
  14. За допомогою змішування бури, харчової соди та лимонного соку, можна зробити універсальну пасту, яка стане в нагоді для чищення кухонного начиння або раковини. Суміш можна помістити у формочки для льоду та заморозити, тим самим отримавши альтернативний варіант таблеток для миття кухонного інвентарю.


    Другие статьи
    Для чого потрібні креманки
    Як вибрати фарфоровий сервіз
    Чи можна мити чавунні сковорідки в посудомийці
    Чому чорніє срібна ложка