mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Для чого потрібні креманки

Історія появи креманок

Креманки називають порційні глибокі миски на короткій, середній або високій ніжці, які зазвичай використовують для подачі десертів. Перші креманки, які з'явилися кілька століть тому, були прообразом сучасних келихів для шампанського. Це були неправильні широкі келихи у формі чаші, які не могли передати весь смак шампанського, оскільки бульбашки миттєво випаровувалися.

Існує теорія, що перші креманки були виготовлені по зліпку грудей останньої королеви Франції, Марії-Антуанетти. Сама королева, яка трагічно закінчила своє життя на гільйотині, любила пити шампанське. Чоловік королеви, Людовік XVI, під час одного із чергових королівських бенкетів, урочисто вручив креманку своїй коханій.

Для чого потрібні креманки

Креманка

За правилами столового етикету креманки використовують для подачі різноманітних десертів та солодощів. Креманка - це відмінний варіант для красивої та естетичної подачі страв. Креманки надають урочисту атмосферу святковому столу, а їхній оригінальний дизайн сприяє тому, що страви виглядають набагато апетитнішими.

Зазвичай креманки мають об'єм від 250 до 300 мл. Залежно від форми виділяють креманки у формі напівсфери (збиті вершки, мус, морозиво, крем), вузький конус (молочні коктейлі, шийки), широкий конус (пунш, желе, фрукти), низький циліндр (цукерки, фруктовий салат, джем). Традиційно креманки використовують для подачі:

  • морозива;
  • фруктів;
  • желе;
  • цукерок;
  • варення та джему;
  • мусів;
  • солодких соусів або підливи.

Як правильно вибрати креманки для дому, кафе, ресторану, їдальні

Щоб вибрати креманки, які ідеально підійдуть для кухні, ресторану чи інших закладів громадського харчування, необхідно звернути увагу на якість виробника, матеріал виготовлення, декор, колір та відсутність дефектів на креманці. Найкращими виробниками креманок є німецька Villeroy & Boch; Bohemia Jihlava, Crystal Bohemia, Crystalex, Gold Crystal (Чехія); бельгійський Durobor; IVV (Італія); англійська Katie Alice; Кросно (Польща); французька La Rochere; Libbey (США). Залежно від матеріалу виготовлення виділяють креманки:

  1. Металеві.
  2. Головною перевагою металевого посуду є стійкість до корозії, довговічність та зручність у використанні, гігієнічність та екологічність. Недоліками такого посуду є низька теплопровідність та нерівномірний розподіл тепла, при неправильному догляді їжа може приставати до покриття.

  3. Порцелянові.
  4. Вироби з порцеляни відрізняються екологічністю, міцністю, стильним зовнішнім виглядом та простотою в обслуговуванні. Серед мінусів фарфорових креманок варто виділити нестійкість до перепадів температури та дорогу вартість.

  5. Скляні.
  6. Серед переваг такого посуду виділяють ефектний зовнішній вигляд, стійкість до дії кислот, деформування, подряпин та корозії. Скляні креманки не вбирають сторонні запахи, їх можна використовувати в посудомийній машині.

  7. Кришталеві.
  8. Вироби з кришталю мають високу прозорість, міцність та твердість, а також презентабельний зовнішній вигляд. Кришталевий посуд вимагає спеціального догляду і є дорогим.

  9. Керамічні.
  10. Керамічна кухонне начиння не взаємодіє з їжею, є стійкою до високих і низьких температур, а також підходить для зберігання продуктів. Однак тепло в керамічному посуді не розподіляється рівномірно, а сам посуд не є стійким до падінь та інших механічних пошкоджень.

  11. Пластикові.
  12. Серед переваг пластикового посуду можна виділити широкий вибір кольорової гами, практичність, зручність та легкість у процесі експлуатації. Якщо пластиковий посуд не відрізняється високою якістю, то він може бути токсичним і нашкодити людському організму. Необхідно запам'ятати, що варто купувати тільки той посуд, який виготовлений із харчового пластику.

  13. Дерев'яні.
  14. Дерев'яне кухонне начиння має елегантний зовнішній вигляд, відрізняється міцністю та екологічністю матеріалу. Серед недоліків можна виділити те, що вироби з дерева вбирають запахи і не відрізняються довгим терміном експлуатації.

    Теги столовая посуда пиалы креманки


    Другие статьи
    Як вибрати фарфоровий сервіз
    Чи можна мити чавунні сковорідки в посудомийці
    Чому чорніє срібна ложка
    Які бувають салатники