mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим гарний порцеляновий посуд

Історія виникнення посуду з порцеляни

Порцеляновий посуд має цікаву та довгу історію, початок якої було покладено у IV столітті в Китаї. Фарфор був винайдений завдяки нескінченним спробам у розвитку та вдосконаленні кераміки. У Європу секрет виготовлення фарфорових виробів потрапив лише за 10 століть.

Основою порцелянового посуду є порцелянова глина, що складається з кварцу, каоліну та польового шпату. З цієї глини роблять форми, після чого видаляють зайву глину та видаляють нерівності. Весь процес виготовлення здійснюють спеціальних машинах. Візерунки, глазурування та живопис роблять вручну досвідчені майстри та художники.

Порцеляновий або керамічний посуд - відмінності

Фарфоровая посуда

Кераміка виготовляється з різноманітних неорганічних матеріалів, що не любить різких перепадів температури. Хімічна інертність та безпека є головними перевагами керамічних виробів. Керамічні сервізи також підійдуть для прикраси святкового столу. Недоліками посуду з кераміки вважають нестійкість до перепадів температур та пористу структуру, яка може вбирати жир, згодом важко відмити забруднений посуд.

Порцеляна є одним із видів тонкої кераміки, як і фаянс або майоліка. Завдяки винятковим властивостям матеріалу та елегантному дизайну, фарфорові вироби користуються величезною популярністю у сучасних господарок. Серед інших переваг порцелянового посуду необхідно виділити:

  1. Міцність.
  2. Хоча фарфор має легку вагу, проте вироби, виготовлені з цього матеріалу, мають високу міцність і практичність у використанні.

  3. Вишуканий зовнішній вигляд.
  4. Порцелянові сервізи завжди асоціюються з пишністю, багатством та чарівною атмосферою святкового столу.

  5. Провідність тепла.
  6. Порцеляновий посуд може зберігати температуру їжі та напоїв на тривалий час.

  7. Висока екологічність матеріалу.
  8. Порцеляна є екологічно чистим матеріалом, який не завдає шкоди навколишньому середовищу.

  9. Безпека здоров'ю.
  10. Якісні фарфорові вироби є хімічно інертними та не шкодять людському організму.

  11. Довговічність у використанні.
  12. На відміну від фаянсу, фарфор відрізняється довшим терміном експлуатації. Після інтенсивного використання на фарфорі не з'являються тріщини, як на фаянсовому посуді.

  13. Простота у догляді.
  14. Такий посуд не потребує особливого догляду. Після кожного використання необхідно добре вимити і протерти насухо посудину.

Як правильно вибрати порцеляновий посуд

Щоб вибрати якісний посуд з порцеляни, потрібно перш за все знати, які особливості має фарфор. Справжня порцеляна просвічується, на обідку порцелянових чашок або тарілок не повинно бути глазурі. Крім цього, виробники дбають про те, щоб не покривати фарфорові вироби повністю глазур'ю або малюнком. Це роблять для того, щоб на ділянках без декору можна було бачити початковий колір порцеляни.

Інтернет-магазин Мир Посуд надає кілька порад, які допоможуть вам при виборі виробів з порцеляни. По-перше, рекомендується перевірити посуд на наявність гарантійного талону. По-друге, не варто забувати, що якісні вироби із міцних матеріалів не можуть коштувати дешево. По-третє, слід також звернути особливу увагу на:

  1. Високоякісний виробник.
  2. Серед найкращих виробників міцних порцелянов виділяють німецький Weimar Porzellan, Villeroy & Boch; Richard Ginori (Італія); англійська Wedgwood; Medard De Noblat (Франція); чеський Leander, Thun.

  3. Колір.
  4. Натуральний колір цих фарфорових виробів повинен бути білим або молочним. Фарфор не білих відтінків свідчить про підробку та низьку якість матеріалу. У зв'язку з тим, що фарфор є тонким матеріалом, він має просвічуватись.

  5. Погляд фарфору.
  6. Існує три різновиди порцеляни: твердий, м'який кістяний. Відмінними характеристиками твердої порцеляни вважається стійкість до впливу кислот, непроникність і жароміцність. М'який тип порцеляни є прозорішим, ніж твердий, проте має низький рівень жароміцності. Кістяна порцеляна - щось середнє між твердим і м'яким видами порцеляни. Він має м'яку глазур, але є твердішим і витривалішим, ніж м'яка порцеляна.

  7. Декор.
  8. Декор посуду слід вибирати відповідно до дизайну кімнати та кухонного приладдя.

  9. Відсутність дефектів.
  10. Якісне кухонне приладдя відрізняється відсутністю подряпин, вад і будь-яких інших недоробок.

  11. Геометрична правильність виробів.
  12. Порцелянове кухонне приладдя повинне мати гладку поверхню. Предмет повинен повністю стикатися з поверхнею столу.

  13. Мелодичне звучання.
  14. Однією з особливостей порцеляни є приємне для слуху, мелодійне та чисте звучання.

    Теги фарфоровая посуда столовые сервизы чайные сервизы тарелки фарфор кофейные сервизы чашки


    Другие статьи
    Чим шкідливий силіконовий посуд
    Чим можна замінити миючий засіб для посуду
    Для чого потрібні креманки
    Як вибрати фарфоровий сервіз