mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

У якому посуді краще зробити карамель

Яку роль відіграє посуд у приготуванні карамелі

Карамель є улюбленим видом солодощів не лише дітей, а й дорослих. Кожна господиня хоча б раз задумувалася над приготуванням кондитерських виробів у домашніх умовах. Шоколадний мус, домашні цукерки, тістечка, круасани, морозиво, карамель — і це лише початок списку того, що можна приготувати на кухні.

Щоб солодощі вийшли смачними необхідно підібрати відповідний рецепт, інгредієнти та правильний посуд. Карамель краще готувати в посуді з товстим дном, щоб тепло поступово накопичувалося та рівномірно розподілялося. Для варіння карамелі слід вибирати посуд, виготовлений з якісних та міцних матеріалів.

Який посуд підходить для приготування карамелі

Карамель

Так як від якості посуду залежить смак страви, напевно, варто задуматися, з якого матеріалу повинен бути посуд щоб зробити карамель. Насамперед посудина для варіння карамелі або шоколаду повинна бути виготовлена з жароміцного матеріалу. Крім того, посуд повинен бути хімічно інертним та безпечним для здоров'я. Серед оптимальних варіантів матеріалу виготовлення посуду для карамелі виділяють:

  1. Алюміній.
  2. Алюмінієвий посуд відрізняється легкою вагою та високою стійкістю до появи корозії. Крім цього, алюмінієві вироби будуть служити на вашій кухні довгий час. У процесі виготовлення алюмінієвий посуд не вбирає сторонніх запахів і не впливає на смак страв.

  3. Кераміка.
  4. Такий матеріал виготовлення є стійким до механічних впливів та перепадів температури. Крім того, жароміцна кераміка відрізняється багатофункціональністю, адже такий посуд можна використовувати не тільки для підігріву їжі в мікрохвильовій печі, приготування їжі в духовці, але також для зберігання продуктів в морозилці. Керамічне кухонне начиння можна сміливо назвати екологічно чистим, адже кераміка виготовляється з натуральних матеріалів.

  5. Тефлонове покриття.
  6. Такий тип покриття здатний запобігати пригоранню їжі. Ще однією перевагою тефлону можна вважати використання мінімальної кількості олії під час приготування. Тефлонове покриття не вимагає особливого догляду і відрізняється простотою використання.

  7. Наявність кришки.
  8. Кришка допоможе уникнути кристалізації цукру на стінках судини.

  9. Кулінарний термометр
  10. Кухонний термометр дозволяє швидко визначити температуру страви та запобігти її пригоранню.

  11. Чавун.
  12. Їжа в чавунному посуді поступово нагрівається і повільно остигає. Чавун є хімічно інертним матеріалом, який не вступає в реакцію з кислотами та є стійким до корозії. Їжа в такому посуді не підгоряє і не пристає до стін судини. Чавунне кухонне начиння не вимагає особливого догляду, достатньо мити і насухо протирати посудину після кожного використання.

  13. Нержавіюча сталь.
  14. Посуд із нержавіючої сталі ідеально підійде для приготування сиропів, до складу яких входить цукор. Серед інших атрибутів такого посуду виділяють міцність, стійкість до деформацій, тривалий термін експлуатації. Тепло в посуді зберігається на довгий час, а сталь нержавіюча вважається екологічним матеріалом.

Як правильно вибрати посуд для приготування карамелі

Інтернет-магазин Світ Посуд підібрав для своїх клієнтів кілька порад, які допоможуть вам вибрати правильний посуд для приготування карамелі. По-перше, рекомендується звернути увагу на покриття каструльки, воно має бути антипригарним. По-друге, необхідно підібрати правильну форму та розмір виробу. По-третє, при виборі посуду для приготування солодощів слід звернути особливу увагу на:

  1. Товщина та теплоємність дна.
  2. Посуд для варіння карамелі повинен мати досить товсте дно, щоб тепло поступово накопичувалося і рівномірно розподілялося по всій поверхні посудини. Однак каструлю необхідно вибирати не із занадто теплоємним дном, щоб уникнути перегріву карамелі.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Найкращим матеріалом виготовлення посуду для карамелі є кераміка, алюміній, нержавіюча сталь, чавун та тефлон.

  5. Комплектація.
  6. Як відомо, набір посуду для карамелі купувати вигідніше, ніж необхідне для цього кухонне приладдя. Традиційно такий набір складається з посудини для варіння (коша або каструлі), формочок, лампи для карамелі та паличок для льодяників (не завжди).

  7. Жароміцність.
  8. Кухонне начиння для приготування карамелі повинно бути виготовлене із міцних термостійких матеріалів.

  9. Виробник.
  10. Серед перевірених світових брендів виробництва посуду для приготування карамелі виділяють Emile Henry (Франція); німецька AMT; Arcos, Ibili, LACOR (Іспанія); італійська Ruffoni.

  11. Ергономічність.
  12. Конструкція посудини повинна бути зручною та безпечною у використанні.

  13. Відсутність дефектів.
  14. На поверхні посуду не повинно бути жодних подряпин, неточностей, сколів та інших вад.


    Другие статьи
    Чим сервіз відрізняється від звичайного посуду
    Чим гарний порцеляновий посуд
    Чим шкідливий силіконовий посуд
    Чим можна замінити миючий засіб для посуду