Який посуд має бути на кухні
Чому важливо мати широкий асортимент посуду на кухні
На кухні у кожної господині має бути величезна кількість різноманітного посуду. В арсеналі справжньої господині можна знайти не тільки кухонне начиння для приготування їжі, але й для зберігання та сервірування. Бажано, щоб у запасі був посуд для гостей і для подачі страв під час урочистого заходу.
Величезний вибір кухонного начиння свідчить не тільки про кулінарні здібності господині будинку, але також показує його гостинність. Крім того, широкий вибір посуду дозволяє заощадити час на приготування. Єдиним недоліком величезної кількості посуду може стати процес миття, проте якщо у вас є посудомийна машина, очищення посуду не займе багато часу.
Популярні страви та який посуд потрібний для їх приготування
Напевно, багато хто неодноразово задавалися питанням, який посуд може стати в нагоді для приготування цікавих страв. Відповідь дуже проста: оригінальність страв залежить від правильно підібраних інгредієнтів, вміння смачно готувати і наявності якісного посуду. Існує необхідний мінімум посуду, який має бути на кожній кухні:
- Каструлі.
- Сковорідки.
- Сотейники.
- Деко.
- Столові прибори.
- Міксери/блендери/мультиварки/скороварки.
- Інші кухонні аксесуари.
Каструлі є чи не найголовнішим предметом кухонного начиння. З їхньою допомогою можна приготувати різноманітні соуси, салати, каші, суп, бульйон, борщ, а також згасити картоплю.
Сковорода в основному призначена для смаження продуктів, проте її можна використовувати для запікання та гасіння різноманітних страв, наприклад, курку в соковитому соусі, млинці, плов, печиво, рибу, хачапурі та запіканки.
За допомогою напівкаструльки-напівковорідки можна приготувати рагу, плов, молочні каші та різноманітні омлети.
Деко - найкращий елемент кухонного начиння, який ідеально підходить для приготування їжі в духовці. З його допомогою можна спекти хліб, пиріг, піцу, курку, нагетси, котлетки, відбивні та різноманітні тефтелі.
До цієї категорії входять: закусочні ножі, десертні виделки, ложки для перших та других страв.
Такий тип посуду підходить для тих, хто любить готувати і не хоче витрачати багато часу на приготування різноманітних страв.
До цієї категорії відносять шумівки, кухонні лопаточки, ополоники, а також різноманітні формочки, обробні дошки та інші предмети для запікання.
Як правильно вибирати посуд для кухні
Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам при виборі кухонного начиння. По-перше, необхідно вибрати тип посуду для кухні. Чи це посуд для приготування, сервірування або зберігання їжі. По-друге, бажано визначитися з кількістю кухонного начиння. Рекомендується купувати посуд для кухні в наборах, адже набори кухонного приладдя коштують дешевше, а кожен елемент поєднується один з одним кольоровою гамою та розміром. По-третє, слід також звернути увагу на:
- Матеріал виготовлення.
- Високоякісний виробник.
- Окремо чи в наборі.
- Габарити.
- Відсутність дефектів.
- Товщина дна.
- Колір.
Матеріал для виготовлення кухонного начиння має бути міцним, хімічно інертним, стійким до перепадів температури та безпечним для здоров'я. Фахівці також рекомендують вибирати екологічно чисті матеріали, які мають не лише презентабельний зовнішній вигляд, але й відрізняються простотою у догляді.
Серед перевірених світових виробників якісного кухонного начиння виділяють бельгійський BergHOFF; Rondell (Німеччина); французька Tefal; Arcos (Іспанія); італійська BECKERS, Bisetti, Bras, Fama; Henkelman (Нідерланди); швейцарський Vinzer.
Посуд для сервірування святкового столу рекомендується купувати у наборі. Кухонне приладдя для щоденного використання можна придбати як окремо, так і в наборі. Головною перевагою купівлі товару у наборі вважається демократична ціна. Також купуючи посуд у наборі, ви значно економите час на добірку елементів кухонного начиння за кольором, розміром та декором.
Рекомендується придбати посуд для кухні зручних для вас розмірів. Щоб приготувати їжу для великої родини або компанії, бажано обзавестися каструльками і сковорідками з великим діаметром.
При виборі кухонного начиння обов'язково варто звернути увагу на поверхню виробів. На якісному посуді не повинно бути жодних вад, подряпин, сколів чи інших дефектів. Малюнок має бути нанесений рівномірно.
Цей параметр стосується сотейників, сковорідок та каструль. Для гасіння та варіння улюблених страв краще використовувати посуд із товстим і міцним дном, завдяки якому посудина швидше нагрівається, а тепло розподіляється рівномірно по всій поверхні.
Як відомо, колір посуду може впливати на апетит, а також на самопочуття людини під час трапези. Дієтологи рекомендують уникнути використання яскравих відтінків посуду, і віддати перевагу білому кольору та пастельним тонам кухонного начиння.
Другие статьи
У якому посуді краще зробити карамель
Чим сервіз відрізняється від звичайного посуду
Чим гарний порцеляновий посуд
Чим шкідливий силіконовий посуд