mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

У якому посуді готувати фондю

Який посуд підходить для приготування фондю

Останнім часом фондю стали чи не найпопулярнішими ласощами у всьому світі. Винайдену та запатентовану Швейцарією страву, яку традиційно готують зі швейцарських сирів, киршу, часнику та мускатного горіха, охоче роблять у сусідніх Франції та Італії. У густу сирну масу вмочують оливки, скибочки хліба, шинки та корнішони, насаджені на довгі виделки.

Фондю - страва, яку потрібно їсти великою компанією. Існує кілька різновидів фондю: сирний (швейцарський, італійський, французький), фондю китайською та бургундською. Посуд для приготування фондю повинен бути виготовлений із жароміцних матеріалів та відрізнятись практичністю.

Чи можна приготувати фондю без фондюшниці

Фондю

Якщо вам раптом захотілося поласувати фондю, але у вас немає для цього спеціального посуду, не варто сумувати. Швейцарські ласощі можна приготувати в домашніх умовах за допомогою підручних засобів. Для приготування фондю без фондюшниці вам знадобиться:

  • каструлька з товстим дном;
  • підставка;
  • джерело розігріву (свічка або спиртовий пальник);
  • глибокі страви (соусники);
  • одноразові тарілочки;
  • замість каструлі можна використовувати мультиварку;
  • дерев'яні шпажки або виделки.

Переваги приготування фондю у фондюшниці

Безумовно, можна легко приготувати національну швейцарську страву без фондюшниці, проте чи варто? Фондюшниця допомагає значно заощадити час. Крім того, має міцну та оригінальну конструкцію, яка відрізняється стильним дизайном, а всі складові набору для фондю ідеально поєднуються один з одним.

Інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, як правильно вибрати посуд, щоб зробити фондю. Для початку слід ознайомитися з конструкцією судини та перевірити, чи немає на поверхні якихось дефектів. Потім варто визначитися із потужністю пристосування. Рекомендується вибирати фондюшницю потужністю від 1000 до 1500 Вт. При виборі набору для фондю необхідно також звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення чаші.
  2. Кераміка має гарну міцність, багатофункціональність у використанні та стійкість до високих і низьких температур. Керамічні фондюшниці є неглибокими і мають широку шийку, що дозволяє зручно заважати вміст, щоб уникнути пригорання. Фондюшниця, виготовлена з кераміки відмінно підійде для приготування солодкого та сирного фондю.

    Для приготування солоного, наприклад, для рибного, м'ясного або овочевого фондю, потрібна висока температура і хороша збереження тепла. Тому нержавіюча сталь та чавун є ідеальними матеріалами виготовлення для такого типу фондюшниць. Крім цього, посуд з нержавіючої сталі не впливає на смак та запах приготовленої їжі, а також відрізняється стійкістю до деформацій.

    Чавун є довговічним матеріалом, який не піддається деформаціям та є стійким до високих температур. Чавунні вироби надають стравам особливого пікантного смаку, а також мають стильний дизайн. Кухонне начиння з чавуну не потребує спеціального догляду. Крім цього, при правильній експлуатації, їжа в такому посуді не пригорає.

    Фондюшниця із жароміцного скла відмінно підходить для приготування сирного фондю, адже вміст не прилипає до стінок судини. Жароміцне скло є хімічно інертним і стійким до появи корозії та накипу. Посуд із такого матеріалу характеризується безпекою для здоров'я та високою екологічністю.

    Мідний посуд відрізняється вишуканим зовнішнім виглядом та високою теплопровідністю, завдяки чому процес приготування займає мінімальну кількість часу. Основною відмінністю мідного кухонного начиння є покриття, яке має антибактеріальні властивості. Мідне кухонне приладдя відмінно підійде для приготування різноманітних десертів. Завдяки рівномірному розподілу тепла, у мідній фондюшниці легко приготувати шоколад для фондю.

  3. Об `єм.
  4. Оптимальним варіантом обсягу каструлі для фондю є обсяг від одного до півтора літрів. Зазвичай така ємність розрахована на компанію із шести осіб.

  5. Конструкція.
  6. У типовий набір для фондю входить фондюшниця, підставка, порційні тарілочки, виделки, соусники та пальник чи свічка.

  7. Дизайн.
  8. Важливо, щоб фондюшниця поєднувалася кольором та декором із загальним дизайном кімнати. Виробники наборів для фондю пропонують багатий вибір кольорової гами та різноманітного декору.

  9. Вид нагрівача.
  10. Виділяють кілька типів нагрівачів для фондю: свічка, газовий, спиртовий або електричний пальник. Найоптимальнішим і найбезпечнішим варіантом може стати електрична фондюшниця. Для керамічних та глиняних фондюшниць підійде свічка, пальник служить для нагрівання чавунних та металевих виробів.

  11. Виробник.
  12. Найкращими виробниками фондюшниць вважаються німецькі Cilio, Rosle, Gipfel, Kuchenprofi; Granchio, Ruffoni (Італія); бельгійський BergHOFF.

    Теги кухонная посуда фондю


    Другие статьи
    Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу
    Який посуд має бути на кухні
    У якому посуді краще зробити карамель
    Чим сервіз відрізняється від звичайного посуду