mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чи можна використовувати скляний посуд у газовій духовці

Чи можна використовувати скляний посуд у газовій духовці

Скляний посуд має безліч переваг, серед яких не можна не виділити вишуканий зовнішній вигляд та витончений дизайн. Скляне кухонне начиння ідеально знадобиться для подачі різноманітних страв. Крім того, скляні вироби надають чудову можливість помилуватися вмістом посудини. Наприклад, скляні сервізи дивовижно виглядають на святковому столі, а також надають святу урочисту атмосферу.

Останнім часом все більше і більше господинь набуває для приготування їжі саме скляний посуд. Отже, для сервірування можна використовувати скляний посуд, але тут постає питання, чи підійде він для приготування страв у духовці. Як відомо, категорично забороняється використовувати скляні вироби для приготування страв у газовій духовці. Для таких цілей можна використовувати посуд, виготовлений із жароміцного скла.

Чому небезпечно використовувати скляний посуд у духовці

Стеклянная посуда

Звичайний скляний посуд має безліч недоліків, наявність яких не дозволяє використовувати такий тип посуду в духовці. Скляні вироби не відрізняються особливою міцністю та витривалістю. Так як скло не витримує високих температур, скляний посуд може потріскатися та розколотися. Серед інших мінусів не жароміцного скляного кухонного начиння можна виділити:

  • крихкість;
  • потребує особливого догляду (для миття не рекомендується використовувати абразивні речовини);
  • не стійка до механічних пошкоджень;
  • дуже низька теплопровідність;
  • нерівномірний підігрів їжі;
  • не можна використовуватиме зберігання заморожених продуктів;
  • нестійкість до різких перепадів температури.

У формах, виготовлених із жароміцного скла, можна приготувати багато смакот, наприклад, рагу, паштет, овочі, рибні чи м'ясні запіканки. Їжа, приготована в посудині з жароміцного скла, зберігає безліч корисних властивостей та має особливий смак. Серед інших переваг можна назвати тривалий термін експлуатації, хімічну інертність та низьку теплопровідність. Крім цього, скляний посуд не впливає на смак страви, а прозорість скла дозволяє спостерігати за процесом приготування.

Як правильно вибрати посуд для приготування їжі в духовці

Мабуть, головним критерієм при виборі будь-якого посуду є матеріал виготовлення. І тут постає таке питання, який матеріал посуду добре підходить для духовки. Зазвичай виготовлення такого типу посуду використовують жароміцні матеріали, які є хімічно інертними і стійкими до високих температур. Наприклад, чавун, нержавіюча сталь, термостійке скло, силікон, кераміка та тефлон.

Спеціально для своїх клієнтів інтернет-магазин Посуд створив кілька рекомендацій, які допоможуть вам при виборі кухонного начиння для духовки. По-перше, не варто забувати, що на посуді не повинно бути ніяких дефектів та вад. По-друге, рекомендується купувати кухонне начиння тільки від перевірених світових виробників. По-третє, слід звернути особливу увагу також на:

  1. Форма виробів.
  2. Прямокутна форма ідеально підійде для приготування пирогів, запікання риби або м'яса. За допомогою круглої форми для запікання можна приготувати смачний пиріг або торт. Посуд овальної форми сприяє рівномірному пропіканню їжі.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Кращим матеріалом для виготовлення кухонного начиння для духовки вважають нержавіючу сталь, емальоване та тефлонове покриття, чавун, кераміку, жароміцне скло та силікон.

  5. Товщина стін.
  6. Цей параметр є одним з найголовніших при виборі посуду для духовки, ад товщини стінок залежить не тільки збереження тепла в посудині, але і рівномірність прогріву. Оптимальною товщиною стінок посуду, призначеної для використання в духовці, є товщина від 6 до 8 міліметрів.

  7. Різновид посуду.
  8. Існує величезний вибір посуду для приготування їжі в духовці: лист, формочки для запікання, горщики, гусятниці, каченята, спеціальні грати.

  9. Провідний виробник.
  10. Серед найкращих світових брендів із виготовлення посуду для духовки виділяють Pyrex, Revol, Emile Henry (Франція); німецький Kuchenprofi, Rondell, Schulte-Ufer; Korkmaz (Туреччина); італійський Palais Royal, Villa Grazia; Thun (Чехія).

  11. Розмір.
  12. Фахівці рекомендують вибирати тільки посуд для духовки, розмір якої дозволяє їжі рівномірно прогріватися, та розподіляє тепло по всій поверхні посудини.

  13. Додаткові елементи.
  14. При виборі кухонного начиння для вживання в духовці необхідно звернути увагу на наявність кришки, дна, що знімається, що робить вироби більш практичними.

    Теги кухонная посуда формы для запекания стеклянная посуда


    Другие статьи
    У якому посуді готувати фондю
    Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу
    Який посуд має бути на кухні
    У якому посуді краще зробити карамель