mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як варити каву в турці

Що таке турка

Турка (джезва) — посудина, яка нагадує невеликий ківш, призначена для приготування та подачі кави турецькою або східною. Мідь є традиційним матеріалом для виготовлення турків. Приготування кави за допомогою турки вважається одним із найстаріших методів заварювання кави. Турка має незвичайну форму, що дозволяє при приготуванні напою повністю розкрити його смак. Зручна та символічна форма турки сприяє швидкому осіданню гущі на дно. Широке дно судини забезпечує швидке нагрівання вмісту.

Звичай приготування кави в турці з'явився в імперії Османа, де турецьку каву варили в спеціальних судинах з наявністю довгої ручки. У ті часи найпопулярнішими матеріалами для виготовлення турків вважалися золото та срібло. Крім того, турки фарбували цікавим орнаментом та різними візерунками. Сьогодні турки виготовляють із кераміки, міді, нержавіючої сталі чи олова. Найбільш оптимальним варіантом вважають мідь, адже саме завдяки тому, що мідь рівномірно і швидко розподіляє тепло, у мідній турці виходить гарна кава.

Плюси та мінуси приготування кави в турці

Турка

Крім того, необхідно замислитись над тим, як якість турки впливає на приготування напою. Керамічні турки відмінно підходять для приготування кави, тому що не тільки добре розподіляють тепло, але і завдяки своїм товстим стінкам збагачують каву киснем і зберігають її неперевершений аромат. Крім того, турки із кераміки швидко нагрівають воду. Єдиним недоліком такої турки вважають крихкість матеріалу виготовлення. Каву можна приготувати різними способами: починаючи від звичайної турки і закінчуючи сучасною кавоваркою.

Які ж переваги та недоліки приховує процес приготування кави за допомогою турки? Головним недоліком турки вважається необхідність контролювання процесу приготування, який потребує часу та уваги. На жаль, каву в турці можна приготувати лише на кілька порцій, тому якщо вам потрібно зварити каву для великої компанії, краще віддати перевагу кавомашинам. Крім того, залежно від матеріалу виготовлення турки мають особливості експлуатації. Серед головних переваг приготування кави у турці виділяють:

  • незабутній аромат приготовленої кави;
  • кава зберігає всі речовини, які містилися в обсмажених кавових зернах;
  • насичений смак;
  • практичність у використанні;
  • компактність та універсальність;
  • доступна ціна;
  • не потребує особливого догляду.

Інструкція з приготування кави в турці

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує коротку інструкцію, яка допоможе вам швидко приготувати каву. Адже приготування кави в турці потребує трохи вашого часу та уваги. Щоб заварити смачну та ароматну каву, вам знадобиться:

  1. Складові.
  2. Для приготування кави на одну порцію знадобиться 1-2 чайні ложки меленої кави, цукор (за бажанням), холодна вода.

  3. Вода.
  4. Вода для приготування кави має бути свіжою, якісною, фільтрованою або бутильованою.

  5. Кавові зерна.
  6. Кавові зерна краще купити у спеціальному магазині. Кавові зерна повинні бути свіжообсмаженими, а також мати однакову форму та колір. Помолоти зерна рекомендується перед приготуванням напою.

  7. Матеріал виготовлення турки.
  8. Найкращими матеріалами для виготовлення турків вважають кераміку та мідь.

  9. Форма судини.
  10. Фахівці рекомендують вибирати турку з вузьким верхом, завдяки якому смак та аромат напою зберігається набагато довше.

  11. Тип конфорки.
  12. Каву можна заварювати на різних конфорках, наприклад, газовій або керамічній. Однак варто пам'ятати, що для повного збереження аромату та смаку кави необхідне повільне нагрівання плити.

  13. Процес приготування.
  14. Спочатку слід засипати в турку потрібну кількість кави, потім можна додати цукор за бажанням. Потім потрібно налити в посудину води і поставити турку на повільний вогонь. Далі потрібно трохи почекати, поки кава прогріється і перемішати напій. У посудині утворюється світла пінка, коли ця пінка потемніє, підніметься по краях і з'являться бульбашки, тоді потрібно швидко зняти посудину з вогню.

Ми також рекомендуємо ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам полегшити процес приготування кави. По-перше, переливаючи каву з турки в іншу посудину, намагайтеся зберегти якомога більше пінки, адже саме в піні містяться смакові та ароматичні речовини напою. По-друге, у процесі приготування в каві часто додають сіль, перець, корицю або мелений імбир для різноманітності смаку.

    Теги кухонная посуда турки


    Другие статьи
    Як виготовляється керамічний посуд
    Чи можна використовувати скляний посуд у газовій духовці
    У якому посуді готувати фондю
    Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу