mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим відрізняється мультиварка від скороварки

Види та різновиди мультиварок

Мультиварка є справжнім порятунком для тих, хто любить їсти здорову їжу, але не любить витрачати багато часу на її приготування. Мультиварка дозволяє приготувати багато видів страв без вашого контролю. Крім того, наявність функції відкладеного старту дозволяє підготувати ввечері всі необхідні продукти і покласти в посуд, включити відкладений старт і поспати вранці. А прокинувшись, ви можете насолодитися гарячою, тільки-но приготовленою смачною стравою.

Існує кілька типів мультиварок, серед найпопулярніших варто виділити: рисоварку, пароварку, повільноварку та мультиварку-скороварку. За допомогою пароварки легко і швидко можна приготувати овочі, рис чи котлети на пару, такий посуд ідеально підійде для любителів олів'є та вінегрету, до складу яких входять варені овочі. Мультиварка також підійде для тих, хто дотримується дієти та хоче схуднути. Мультиварка-скороварка відрізняється великим вибором режимів та наявністю випускної пари. Такий прилад підійде для приготування різноманітних супів, каш, холодця, котлеток та інших смаколиків.

Мультиварка чи скороварка: що вибрати

Мультиварка

Головною перевагою мультиварок вважається їхня ергономічність і практичність у використанні. Час приготування страв скорочується тому, що тепло не витрачається на випаровування. Крім того, герметичний простір дозволяє продуктам зберегти величезну кількість вітамінів та інших корисних речовин. Скороварка, на відміну від мультиварки, має більше режимів. Крім того, скороварка ідеально підійде для тих, хто веде здоровий спосіб життя та їсть домашню їжу.

Завдяки наявності спеціального клапана для випуску пари, у скороварці з'являється великий тиск, що сприяє швидкому приготуванню їжі. Приготовлені у скороварці продукти одночасно варяться, тушкуються та пропарюються, завдяки чому приготовлена їжа вважається не тільки смачною, а й корисною. Серед інших переваг скороварки виділяють:

  • швидке приготування їжі;
  • більш насичений смак їжі;
  • значна економія часу;
  • збереження величезної кількості вітамінів та поживних речовин;
  • висока функціональність;
  • практичність та зручність у використанні;
  • наявність автоматичного підігріву.

Як правильно вибрати мультиварку (скороварку)

Скороварка та мультиварка відмінно підійдуть для тих, хто не любить витрачати свій час на приготування величезної кількості їжі. За допомогою цих кухонних приладів досить просто накласти необхідні інгредієнти в чашу мультиварки, закрити кришку і за кілька хвилин отримати готове соковите блюдо. Щоб вибрати мультиварку або скороварку, яка послужить вам довгий час, необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Корпус мультиварок найчастіше виготовляють із пластику та нержавіючої сталі. Пластикові мультиварки відрізняються демократичними цінами, проте вимагають чимало часу, щоби достатньо нагрітися. Нержавіюча сталь є довговічним матеріалом, що відрізняється важкою вагою.

  3. Виробник.
  4. Найкращими виробниками мультиварок вважають REDMOND, Maxwell, Polaris (Росія); французька Moulinex, TEFAL; Panasonic (Японія); англійська RUSSELL HOBBS; PHILIPS (Нідерланди); швейцарський STADLER FORM; Mirta (Україна).

  5. Кількість програм.
  6. Мультиварки можуть мати близько 10 або більше типів програм. Щодо скороварки, то кількість програм може досягти більше 30. Основні режими, які мають бути у кожної мультиварки — це «Каша», «Суп», «Варка», «Гасіння», «Жарка», «Випічка» та «Варка на пару».

  7. Об'єм чаші.
  8. Об'єм чаші варіюється від 1.5 до 7 літрів залежно від призначення. Для двох чоловік підійде посудина об'ємом до 2.5 л, для сім'ї з 4-х осіб ідеальним буде об'єм від 3 до 4.5 л, а для великої компанії варто придбати мультиварку з чашею від 5 до 7 літрів.

  9. Покриття.
  10. В основному виділяють три основні типи покриття чаші в мультиварках: тефлонове, антипригарне та керамічне.

  11. Додаткові функції.
  12. Серед додаткових функцій виділяють автоматичний підігрів, відстрочення старту, випуск пари та автоматичне замочування бобових.

  13. Дисплей та панель управління.
  14. Кожна мультиварка обов'язково повинна мати зручну панель управління з підсвічуванням, яка показує корисну інформацію, наприклад, запущену програму, температура та час приготування та режим авто підігріву.

    Теги кухонная посуда скороварки


    Другие статьи
    Як користуватися відкривалкою для консервів
    Виделка з двома зубцями: для чого потрібна
    Як вибрати соковитискач
    Чим почистити мельхіорові ложки