mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як користуватися скороваркою

Чим скороварка відрізняється від мультиварки

Скороварка є одним із різновидів мультиварок. Чим відрізняється скороварка від мультиварки? По-перше, відмінність можна помітити у кількості режимів: у скороварки їх набагато більше. По-друге, скороварки підходять для приготування страв зі складним рецептом.

Існують два типи скороварки: механічна та електрична. Механічна скороварка нагадує звичайну каструлю, яку потрібно поставити на плиту, проте має індикатор тиску пари, систему, що блокує кришку, а клапан тиску. Електричні прилади відрізняються повністю автоматизованим процесом: вам доведеться тільки натискати на кнопки.

Як правильно користуватися скороваркою

Скороварка

Щоб зрозуміти, як правильно використовувати скороварку, необхідно ознайомитись із принципом її роботи. У включеній скороварці утворюється пара. Завдяки підвищеній температурі кипіння, їжа готується набагато швидше, ніж у звичайній каструлі. Виділяють два типи скороварок: з клапаном тиску на витяжній трубці кришки (старий вид скороварок) та з пружинним клапаном та закритою системою (сучасні інструменти). Пропонуємо прочитати коротку інструкцію, яка допоможе вам розібратися, як користуватися скороваркою:

  1. Що робити перед використанням пристрою.
  2. Перед вживанням скороварки, а краще перед покупкою необхідно оглянути поверхню посудини і переконатися, чи немає якихось осколів, тріщин або інших дефектів. Адже тріщини та інші механічні пошкодження можуть пропускати пару та викликати небажані опіки. Також посудину слід промити та очистити від залишків їжі.

  3. Як заповнювати скороварку.
  4. Для приготування різних видів страв знадобиться певна кількість води, яка потрібна для утворення пари. Не варто також забувати, що рівень рідини в скороварці не повинен перевищувати ? від повного об'єму судини. Для приготування страв у скороварках із клапаном тиску в середньому знадобиться склянка води, для скороварок із пружинним клапаном достатньо буде півсклянки.

  5. Підготовка продуктів для виготовлення.
  6. Всі продукти рекомендується добре промити, очистити від шкірки і нарізати так, як сказано в рецепті. Для деяких страв також може знадобитися, наприклад, попередня смаження м'яса або овочів, а також замочування круп або легке варіння морепродуктів.

  7. Скільки потрібно води.
  8. Для кожного продукту потрібна спеціальна кількість рідини. Дізнатися скільки води потрібно для приготування певного продукту можна в інструкції, яка додається до скороварки.

  9. Як використовувати скороварку.
  10. Для початку покладіть підготовлені, промиті та очищені продукти в чашу, потім додайте приправи та налийте необхідну кількість води. Після цього варто зняти запобіжний клапан (клапан тиску) та правильно закрити кришку. Переконайтеся, що кришка закрита герметично, адже тільки за такої умови скороварка зможе перетворити воду на пару.

  11. Що робити після приготування.
  12. Скороварка повільно набирає потрібний тиск і поступово починається процес приготування їжі. Про приготування їжі вам сповістить специфічний сигнал та інформація на дисплеї, після чого варто натиснути кнопку «Скасувати» та акуратно відкрити клапан для випуску пари. Потім обережно відкрити кришку і насолоджуватися стравою.

Як правильно вибрати скороварку

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує кілька корисних порад, які допоможуть вам вибрати хорошу скороварку. По-перше, зверніть увагу на відсутність дефектів: на поверхні скороварок, як і всередині, не повинно бути жодних механічних пошкоджень. По-друге, щоб правильно вибрати якісну скороварку, при покупці слід звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найчастіше скороварки виготовляють із алюмінію та нержавіючої сталі. Вироби з алюмінію відрізняються легкою вагою та демократичними цінами. Проте мають низку недоліків, серед яких варто виділити недовговічність у використанні, а також утворення на стінках судини специфічного нальоту. Крім того, алюміній може вступати до хімічних реакцій з іншими речовинами.

  3. Виробник.
  4. Серед найкращих світових брендів, що займаються виготовленням скороварок, виділяють російську REDMOND, Maxwell, Polaris; PHILIPS (Нідерланди); японський Panasonic та Moulinex (Франція).

  5. Додаткові аксесуари.
  6. У скороварках можуть бути різні додаткові елементи, які полегшують процес приготування, наприклад, шкала вимірювання рідини, сіточки для рису або пристосування для варіння на пару.

  7. Об'єм чаші.
  8. Об'єм чаші може змінюватись від 0.5 до 35 літрів залежно від необхідної кількості їжі.

  9. Матеріал виготовлення кільця ущільнювача.
  10. Кільце ущільнювача є одним із складових елементів мультиварки, яке забезпечує герметичність інструменту. Існують гумові та силіконові кільця ущільнювачів. Багато фахівців вважають, що краще віддати перевагу силікону, який не вбирає запахи та відрізняється практичністю.

    Теги кухонная посуда скороварки


    Другие статьи
    Навіщо дарують срібну ложку
    Чим відрізняється мультиварка від скороварки
    Як користуватися відкривалкою для консервів
    Виделка з двома зубцями: для чого потрібна