mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Який посуд можна ставити в мікрохвильову піч

Як мікрохвильова піч впливає на їжу та посуд

Мікрохвильова піч є необхідною річчю на кожній кухні. Завдяки мікрохвильовій печі можна швидко та ефективно розігріти холодну їжу, розморозити продукти чи приготувати різноманітні страви. Крім того, мікрохвильову піч дуже часто використовують у кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування, де вона просто необхідна.

Дуже популярним є міф про те, що мікрохвильова піч псує смак їжі, а також забирає всі поживні речовини і вітаміни. Цікавим фактом є те, що різноманітні мікроелементи та вітаміни можуть випаруватися при контакті з водою ще перед розігрівом у мікрохвильовій печі. Духовка так само, як і мікрохвильова піч, впливає на поживні речовини їжі.

За якої потужності краще розігрівати їжу

Микроволновка

Їжу в мікрохвильовій печі можна розігрівати при будь-якій потужності. Низька потужність вимагає тривалого розігріву, за високої потужності їжа розігрівається дуже швидко. Пропонуємо ознайомитися з кількома правилами, які допоможуть вам при використанні посуду для мікрохвильової печі:

  1. Не варто забувати, що каші, суп, воду та інші рідини слід накривати кришкою, щоб не забризкати поверхню мікрохвильової печі.
  2. Якщо ви хочете розігріти готовий гарнір, найкраще додати в їжу трохи олії, води чи соусу, щоб зволожити субстанцію.
  3. Консерви краще розігрівати недовго, кілька секунд, у жароміцному скляному посуді.
  4. Шматочки м'яса або риби потрібно розміщувати по центру посуду, тому вони розігріваються швидше.
  5. Рекомендується подавати страву в тому самому посуді, в якому воно розігрівалося.

Як правильно вибрати посуд для мікрохвильової печі

Напевно, багато хто з вас замислювався над тим, який посуд безпечний для мікрохвильової печі. Отже, спочатку слід дізнатися, який посуд у жодному разі не можна використовувати в мікрохвильовій печі. Наприклад, не рекомендується для розігріву їжі в мікрохвильовій печі вживати металеві вироби, так як метал проводить електрику, а такий посуд є непроникним для мікрохвиль. Також не варто використовувати кришталевий посуд, адже кришталь містить метали (срібло, свинець), які сприяють нерівномірному нагріванню посуду та можуть стати причиною небажаного вибуху кухонного начиння.

Крім того, краще утриматися від використання посуду, виготовленого з легкого скла. Такий посуд швидше за все виготовляється з меламіну - легкоплавкого матеріалу. Щоб вибрати відповідний посуд для мікрохвильової печі необхідно перш за все звернути увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Посуд із жароміцного скла ідеально підійде для розігріву та розморожування продуктів. Слід звернути увагу на поверхню посудини, на ній не повинно бути малюнків чи візерунків. Також варто пам'ятати, що скляний посуд із товстими стінками може луснути при зіткненні з гарячою їжею.

    Пластиковий посуд для мікрохвильової печі повинен мати відповідний знак. Їжу в посуді можна ставити на розігрів прямо з морозилки. Однак варто бути уважним із пластиковим кухонним начинням, адже одноразові пластикові тарілки заборонено використовувати в мікрохвильовій печі.

    Кераміка є одним із найкращих матеріалів для виготовлення посуду, призначеного для використання в мікрохвильовій печі. Єдиним недоліком керамічного кухонного начиння може бути те, що посуд сильно нагрівається і тому необхідно використовувати прихватки або кухонний рушник, щоб не обпектися.

  3. Високоякісний виробник.
  4. Серед найкращих світових виробників спеціального посуду для мікрохвильової печі слід виділити чеський Simax; Wolomin (Польща); бразильський Nadir; Tognana (Італія).

  5. Форма.
  6. Діаметр посудини не повинен бути більше діаметра столу, що обертається.

  7. Інші особливості.
  8. Посуд для мікрохвильової печі повинен бути термостійким, у його складі не повинно бути металів, а також не можна, щоб посудина проводила електричний струм.

    Таким чином, не весь посуд підходить для використання в мікрохвильовій печі. Слід також пам'ятати, що якість мікрохвильової печі залежить від виробника, тому при покупці необхідно звернути особливу увагу бренд мікрохвильової печі. Крім того, вибираючи правильний і безпечний посуд для мікрохвильової печі, ви отримуєте натомість не тільки порцію гарячої та смачної страви, але і запобігаєте передчасній поломці мікрохвильової печі.

    Теги фарфоровая посуда столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як користуватися скороваркою
    Навіщо дарують срібну ложку
    Чим відрізняється мультиварка від скороварки
    Як користуватися відкривалкою для консервів