mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що стосується столового посуду

Що таке столовий посуд

Їдальня - один з видів кухонного начиння, яке використовують для подачі різноманітних страв. Іноді поняття «їдальня посуд» плутають з виразом «кухонний посуд». У чому різниця між цими поняттями. До кухонного начиння відносять посуд, який використовують для приготування їжі, а столовий посуд найчастіше використовується для сервірування та подачі страв.

Найчастіше до столового посуду входять тарілки, миски, чашки, кухлі, піали, салатники та інші предмети кухонного начиння. Існує ще одне позначення столового посуду. Їдальня - це вироби, які вживають виключно для споживання їжі за столом. У столовий посуд не входять ємності для напоїв, наприклад, келихи, графини, склянки та інше.

Який столовий посуд має бути: у будинку, на дачі, у їдальні чи ресторані

Столовая посуда

Їдальня є необхідною річчю в кожному будинку. У закладах громадського харчування також використовують столовий посуд, який відрізняється пишністю дизайну, пишністю кольорової гами та якісним матеріалом виготовлення. Їдальню також часто купують на дачу, при цьому такий посуд може відрізнятися легкістю у догляді, яскравим дизайном, простотою форм і красивим зовнішнім виглядом.

Бажано, щоб на кожній кухні був хоча б один комплект столового посуду. Їдальня посуд служить для сервірування столу, а також подачі різноманітних страв. Традиційно в будинку мають бути такі предмети столового посуду як:

  • підноси, серветниці, етажерки;
  • креманки, тортівниці, фруктівниці, цукорниці;
  • салатники, соусники, сухарниці;
  • бульйонниці, гірчичниці, супники;
  • кавові та чайні чашки, кухлі;
  • пашотниці, ікорниці, кабаретниці;
  • блюда, піали, тарілки, молочники.

Як правильно вибрати столовий посуд

На кожній кухні має бути спеціальний набір столового посуду, призначений для сервірування столу. Щоб справити незабутнє враження на своїх гостей, слід знати, як красиво прикрасити стіл і вибрати кухонний посуд. При виборі посуду необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Найкращими виробниками столових приладів вважають польський Chodzies, Walbrzych, Cmielow, Krzysztof WAWEL; Villeroy & Boch (Німеччина); італійська Easy Life (R2S); Thun, G.Benedikt (Чехія); європейський FoREST; DPL Betta, Noritake (Японія); Російська Імператорська порцеляна.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Серед міцних та якісних матеріалів для виготовлення столового посуду виділяють порцеляну, кераміку, фаянс та скло. Кераміка є безпечним для здоров'я матеріалом, крім того, керамічний посуд підійде як для подачі, так і для зберігання їжі. Скляне кухонне начиння відрізняється інертністю, елегантним дизайном і невибагливістю у догляді.

  5. Колір.
  6. Одним із важливих факторів при виборі посуду є колір виробів. Столовий посуд, який використовуватиметься для сервірування святкового столу, краще вибирати білого кольору. Посуд пастельних тонів найкраще підходить для повсякденного використання. Небажано використовувати посуд темних кольорів, адже посуд такого кольору не збуджує апетиту та не завжди підходить під інтер'єр кімнати.

  7. Відсутність дефектів.
  8. На поверхні посуду не повинно бути жодних подряпин, неточностей чи інших вад.

  9. Форма.
  10. Від форми посуду, як і від кольору, залежить багато чого, наприклад, апетит. Психологи рекомендують вибирати посуд стандартної круглої, овальної або квадратної форми, що сприятливо впливає на стан людини.

  11. Кількість.
  12. Якщо ви збираєтеся придбати набір столового посуду для великої родини, слід зупинитися на виборі комплекту для 12 осіб, для маленької групи людей підійде комплект на 6 осіб.

  13. Місце покупки.
  14. Фахівці рекомендують купувати кухонне начиння тільки в перевірених спеціалізованих магазинах або замовляти на перевірених сайтах.

Таким чином, їдальня є необхідною річчю на кожній кухні. Столовий посуд використовують для подачі та сервірування страв. Залежно від призначення столовий посуд використовують на кухні, в ресторані, кафе та інших закладах громадського харчування.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Як вибрати м'ясорубку
    Який посуд можна ставити в мікрохвильову піч
    Як користуватися скороваркою
    Навіщо дарують срібну ложку