mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як почистити столові прилади

Причини забруднення столових приладів

Столові прилади є відмінними помічниками на кухні. Ложки, вилки та ножі завжди відрізнялися практичністю у використанні. Їхнім єдиним недоліком вважають те, що ці предмети кухонного начиння швидко забруднюються. Основною причиною частих забруднень є неправильний догляд.

Крім того, столові прилади можуть часто забруднюватись, тому що вони не отримують регулярного догляду. Посуд рекомендується мити та насухо витирати кухонним рушником після кожного використання. Більше того, столові прилади, які рідко використовуються, також варто протирати хоча б раз на два тижні.

Як уникнути забруднення столових приладів

Столовые приборы

Багато хто думає, що при виборі столових приладів потрібно звертати увагу на матеріал виготовлення. Але не тому що це показник якості товару, а потім, щоб знати, чи часто посуд буде бруднитися. І правильно думають, адже матеріал виготовлення є одним із показників того, наскільки складним буде догляд за посудом.

Отже, який матеріал їдалень приладів забруднюється менше? По-перше, варто виділити пластик, оскільки пластиковий посуд в основному призначений для одноразового використання. Друге місце поділяють алюмінієвий, мельхіоровий та срібний посуд. На третє місце потрапило кухонне начиння з нержавіючої сталі. Крім того, також важливо знати кілька способів, як уникнути забруднення столових приладів:

  • регулярний догляд;
  • очищення посуду відразу після його використання;
  • як правило, менше забруднюються прилади з гладкою поверхнею;
  • використовувати лише допустимі миючі засоби;
  • зберігати посуд у сухому та добре провітрюваному місці;
  • використовувати кухонне начиння виключно за призначенням;
  • періодично протирати кухонне начиння сухим рушником.

Як правильно чистити та стежити за столовими приладами

Другим не менш важливим питанням є те, як правильно доглядати за столовими приладами. Насамперед, потрібно пам'ятати, що столове начиння слід використовувати за призначенням. Рекомендуємо ознайомитися з кількома порадами, як правильно чистити столові прилади в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. Дерево.
  2. Дерев'яний посуд відрізняється високою екологічністю матеріалу, легкою вагою та стильним дизайном. Єдиним недоліком такого типу посуду може бути те, що дерево може вбирати сторонні запахи. Дерев'яне кухонне начиння рекомендується мити вручну відразу ж після використання. При очищенні посуду не варто використовувати абразивні речовини та будь-які хімічні засоби.

  3. Алюміній.
  4. Алюмінієвий посуд є невибагливим у догляді, для миття можна використовувати хімічні засоби.

  5. Пластик.
  6. Найчастіше пластикові столові прилади підходять для одноразового використання. Тому посуд з такого матеріалу практично не вимагає догляду, адже після використання його просто викидають.

  7. Нержавіюча сталь.
  8. Столові прилади з нержавіючої сталі підходять для миття посудомийної машини, а також відрізняються довговічністю у використанні. Однак варто пам'ятати, що нержавіюча сталь не є стійкою до дії кислот. Щоб зберегти яскравий блиск приладів на довгий час, необхідно після кожного миття протирати м'якою серветкою посуд.

  9. Срібло.
  10. Срібне кухонне начиння слід мити вручну, щоб уникнути подряпин на матеріалі. Для очищення столових приладів із срібла можна використовувати харчову соду, оцет і навіть зубну пасту у вигляді порошку.

Таким чином, не варто забувати, що посуд може послужити вам довгий час тільки при регулярному та правильному догляді. Столові прилади – потрібна річ на кухні. При їх виборі варто звернути особливу увагу на якість матеріалу, а також на скільки цей матеріал забруднений.

    Теги столовая посуда столовые приборы ложки вилки столовые ножи уход за посудой


    Другие статьи
    Чим відрізняється графин від декантера
    Що стосується столового посуду
    Як вибрати м'ясорубку
    Який посуд можна ставити в мікрохвильову піч