mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Протікає термокухоль: що робити?

Чому може протікати термокухоль

Термокухоль - найкращий спосіб зігрітися в холодну погоду. Завдяки їй можна будь-коли в будь-якому місці насолодитися ковтком гарячої кави або чаю. Термокухлі можна використовувати для зберігання як гарячих, так і прохолодних напоїв.

Термочашки - це зручно, стильно, практично та ергономічно. Однак термокухлі мають один недолік - вони можуть протікати. Серед основних причин, чому протікає термокухоль можна виділити:

  • посудина розбилася чи тріснула;
  • слабка герметичність кришки;
  • ненадійний виробник;
  • наявність дефектів лежить на поверхні судини;
  • не щільно закрита кришка;
  • часте використання у горизонтальному положенні;
  • закінчився термін придатності.

Що можна зробити, якщо протікає термокухоль

Стильная термокружка

Ті, хто стикався хоча б раз із протіканням улюбленого термокухля, напевно, часто задавалися питанням, чи можна полагодити термокухоль або краще купити новий. Теоретично, можна полагодити термокухоль, проте практика показує, що рано чи пізно термокухоль все одно буде протікати. Тому для тих, хто не хоче мучитися і ламати голову над тим, як полагодити термочашку, найкращим рішенням є придбання нового посуду.

Для тих же, хто все-таки наважиться поборотися за повернення колишньої герметичності термокухля існує кілька порад. По-перше, намагайтеся не використовувати кухоль постійно в горизонтальному положенні. По-друге, якщо проблема полягає в несправності кришки, можна купити окремо саму кришку. По-третє, можна спробувати обережно замазати кришку силіконом.

Як правильно вибрати якісний термокухоль, щоб він довго прослужив

Термокухоль служить для зберігання напоїв у невеликих обсягах, для походу, дальньої поїздки або зберігання їжі більш відповідним є термос. Щоб термокухоль прослужив вам довгі роки і завжди рятував у холодну погоду, необхідно знати, як правильно його вибрати. При виборі термокухля необхідно звернути увагу на:

  1. Якість виробника.
  2. Серед перевірених світових виробників термокухлів виділяють STANLEY (Китай); американський Thermos, Contigo; LaPLAYA (Німеччина); швейцарський Bodum; Ібілі (Іспанія).

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Кращими матеріалами для виготовлення термокухлів вважають нержавіючу сталь, кераміку, харчовий нейлон і пластик. Термокухлі з нержавіючої сталі довго зберігають тепло і відрізняються міцністю. Єдиним недоліком може бути найвища ціна. Керамічні термокухлі не вимагають особливого догляду і завжди мають стильний дизайн. Серед недоліків варто виділити крихкість матеріалу, важку вагу та погану теплопровідність.

    Пластикові судини коштують дешево, мають яскравий дизайн та відрізняються легкою вагою. Однак напій у такому термокухлі швидко остигає, корпус можна легко деформувати або подряпати, а сам матеріал є крихким. Харчовий нейлон не поглинає сторонні запахи, не нагрівається, є досить міцним і легким матеріалом. Такий термокухоль без побоювання можна брати з собою в похід.

  5. Відсутність дефектів.
  6. На поверхні посудини не повинно бути жодних пошкоджень, подряпин та інших вад.

  7. Гарна герметичність.
  8. Принцип відкриття термокухлі впливає на її герметичність. Термокухоль з відкидною системою і зчепленням за край чаші є практичною у використанні, однак така посудина не є надійною для зберігання в сумці або рюкзаку. Напій може пролитись, якщо випадково підчепити фіксатор. Набагато надійнішим є термокухоль з поворотним механізмом (щоб відкрити, потрібно покрутити) і наявністю силіконового ущільнювача, який запобігає протіканню. Судини із замком є найбільш герметичними, такі термокухлі не будуть протікати.

  9. Об `єм.
  10. Залежно від того, в яких цілях використовується термокухоль, виділяють термокухлі невеликого об'єму (до 0,5 л), середнього (від 0,5 до 1 л) і великого (до 2 л).

  11. Теплопровідність.
  12. Хороший термокухоль повинен зберігати тепло мінімум 6-8 годин.

Таким чином, купуючи термокухоль насамперед потрібно оглянути поверхню і перевірити на відсутність дефектом. Потім слід визначити якість виробника та дізнатися, чи підходить посудина за іншими параметрами (дизайн, об'єм, колір, форма тощо). Також при покупці рекомендується знати, які властивості мають різні матеріали виготовлення.

    Теги кухонная посуда термосы термокружки


    Другие статьи
    Як зберігати кришки від каструль
    Як почистити столові прилади
    Чим відрізняється графин від декантера
    Що стосується столового посуду