mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як очистити каструлю, що пригоріла.

Що робити, якщо пригоріла каструля

Запах гару, дим на кухні, чорне дно та специфічний вираз обличчя, в куточку якого ховається прикрість. Лише той, хто жодного разу не стикався з каструлькою, що пригоріла, не зрозуміє якого це. Але для тих, хто все ж таки зіткнувся з цією проблемою вперше, ми приготували кілька порад, що робити якщо трапилося те, що трапилося.

По-перше, не варто засмучуватися та впадати в депресію. Завжди можна в магазин і купити собі нову каструлю. По-друге, слід зрозуміти, чому ж їжа в каструлі пригоріла. Найчастіше причиною є пошкодження дна каструлі.

Як правильно очистити каструлю, що пригоріла.

Пригоревшая кастрюля

Крім того, важливо знати, що правильний догляд за посудом є запорукою довговічності кухонного начиння. Каструлі дуже часто пригорають, тому що їх поверхня може бути пошкоджена, швидше за все, подряпана. Існує кілька ефективних способів, як ефективно очистити каструлю, що пригоріла, в домашніх умовах:

  1. Мильний розчин.
  2. У наповнену водою каструльку необхідно налити води та додати кілька столових ложок рідкого мила. Потім прокип'ятити суміш протягом 15 хвилин, вилити і промити посудину кілька разів.

  3. Харчова сода.
  4. Сода є одним із найпопулярніших методів для швидкого та ефективного очищення посуду в домашніх умовах. Рекомендується засипати в каструлю 4 столові ложки харчової соди, додати склянку води, перемішати суміш і залишити на ніч. Наступного дня потрібно додати ще 2 склянки води та прокип'ятити вміст на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Потім вилити рідину, дати посудині охолонути і кілька разів добре промити її в теплій воді.

  5. Оцет.
  6. Оцет є ефективним способом очищення посуду від нагару, і навіть від потемніння. Слід налити оцет на частину посудини, що пригоріла, а потім промити посудину теплою водою.

  7. Сіль.
  8. Необхідно залити посудину водою, почекати деякий час, вилити рідину та засипати сіль. Приблизно через 20 хвилин очистити посудину від солі за допомогою м'якої губки.

  9. Таблетки для посудомийної машини.
  10. Спеціальні таблетки для миття посуду в посудомийній машині також можна використовувати для видалення нагару в каструлі. Необхідно добре протерти ними поверхню, що пригоріла, і змити все теплою водою, а потім вимити каструлю за допомогою звичайного засобу для миття кухонного начиння.

  11. Засіб для миття посуду та яєчна шкаралупа.

Як уникнути пригорання каструль

По-перше, не варто використовувати металеві ложки та лопатки. При очищенні варто уникнути використання металевих губок. По-друге, потрібно сушити каструлі. По-третє, не варто також зберігати каструлі одна в іншій, щоб не подряпати поверхню. Крім цього, існує ще кілька варіантів, як уникнути пригоряння їжі в каструлі:

  1. Використовувати багато кількості олії.
  2. Купити антипригарні каструлі.
  3. Користуватися чавунним посудом.
  4. Використовувати пергаментний папір.
  5. Замінити соняшникову олію оливковою.
  6. Додавати сіль.
  7. Чи не пошкодити поверхню каструлі.

Каструля, що пригоріла, — це не проблема. Існує багато способів, як відмити каструлю, що пригоріла. В крайньому випадку можна придбати нову каструльку. Але найоптимальнішим варіантом може стати правильний догляд за посудом, який допоможе запобігти пригоранню каструлі.

    Теги кухонная посуда кастрюли уход за посудой


    Другие статьи
    Протікає термокухоль: що робити?
    Як зберігати кришки від каструль
    Як почистити столові прилади
    Чим відрізняється графин від декантера