mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Навіщо потрібен друшляк?

Що таке друшляк

Друшляк - приналежність, яка повинна бути на кожній кухні. Друшляком називають ємність з отворами, через які зливають воду. За формою такий посуд нагадує невелику миску або ківш з ручкою і маленькими дірочками, завдяки яким можна відцідити продукти, що варилися у воді. Назва прийшла до нас з німецької мови, де слово durchschlagen означає пробивати щось наскрізь.

Друшляки мають схоже призначення, як і сито: допомагати проціджувати рідину або просівати сипучі продукти. Традиційно друшляк має цілу низку отворів, які роблять на дні ковша. Однак у сучасних моделей друшляків отвори можуть також розміщуватися з обох боків. Друшляк є необхідним предметом, який входить до списку основного посуду для кухні, ресторану, а також інших закладів громадського харчування.

Чим корисний друшляк

Дуршлаг

Як же можна і потрібно застосовувати друшляк? Головне завдання дуршлагу - відокремити воду або іншу рідину від інших продуктів. Друшляк в основному використовують при приготуванні макаронів, гречки, рису, а також картопляного пюре. Крім цього, друшляк використовують для миття дрібних ягід, фруктів, грибів або овочів. Ще одним цікавим застосуванням дуршлагу є використання цього предмета при відціджуванні сироватки.

Зазвичай друшляки виробляють з ручкою та одним або двома вушками, які розміщують на протилежних сторонах. Ці невеликі вушка допомагають швидко і ефективно розмістити друшляк на поверхню каструлі або іншого посуду. Залежно від матеріалу виготовлення друшляки поділяються на пластмасові, керамічні, алюмінієві, силіконові чи металеві. Серед основних функцій дуршлагу варто виділити:

  • для миття зелені та дрібних ягід або фруктів;
  • використовується для приготування макаронів;
  • застосовують при ошпарюванні страв;
  • вживають, щоб злити рідину з відварених круп або картоплі;
  • для варіння на парі або водяній бані;
  • використовують для приготування картопляного чи овочевого пюре;
  • можна просівати сипкі інгредієнти.

Який друшляк краще вибрати

Щоб друшляк служив на вашій кухні вірою та правдою багато років, необхідно зробити правильний вибір при покупці кухонного інструменту. Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує своїм клієнтам кілька порад, які допоможуть вам вибрати відповідний друшляк. По-перше, слід вибирати кухонне начиння, яке виготовлене з міцних та безпечних для здоров'я матеріалів. По-друге, при виборі дуршлагу необхідно звернути особливу увагу на:

  1. ручка.
  2. Ручки повинні бути виготовлені із міцного та практичного у використанні матеріалу. Крім того, слід вибирати ручки, які круглі на кінцях і приємні на дотик.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Величезною популярністю у господарок користуються пластикові, металеві, силіконові, керамічні та алюмінієві друшляки. Пластиковий друшляк можна використовувати лише для холодних продуктів. Нержавіюча сталь також відмінно підходить для виготовлення кухонного начиння, адже цей матеріал є стійким до корозії та відрізняється міцністю, практичністю та довговічністю у використанні.

  5. Виробник.
  6. Серед найкращих світових брендів з виготовлення друшляків виділяють російську Amet; BergHOFF (Бельгія); англійська Kitchen Craft, Joseph Joseph; Villeroy & Boch (Німеччина); швейцарський Vinzer; Brabantia (Нідерланди); італійська Pintinox, Snips.

  7. Відсутність дефектів.
  8. На поверхні посуду не повинно бути подряпин або інших пошкоджень.

  9. Тип.
  10. Існує кілька видів дуршлагу, серед яких виділяють:

    • навісні (розміщуються на каструлі чи іншій ємності);
    • складні (ручка може складатися);
    • з ємністю для збору води, що стікає;
    • на підставці (з наявністю стійкої частини під кухонним інструментом).
    • Об `єм.
    • Зазвичай розмір дуршлагу варіюється від 200 мілілітрів до 5 літрів.

    • Колір.
    • Силіконові друшляки відрізняються багатством кольорової гами. Традиційно такі кухонні інструменти фарбують у білий колір. Адже він є одним із найсприятливіших і нейтральних кольорів для кухонного начиння.

Якщо ваш друшляк заіржавів, не варто його одразу викидати. Найкраще постарайтеся знайти творче застосування для старого інструменту. Наприклад, зробіть із вашого дуршлагу оригінальний вазон або кашпо для квітів. Крім того, з дуршлагу можна зробити цікаві предмети декору, наприклад декоративні світильники, які можна повісити на стіну. А для приготування страв купіть новий якісний друшляк.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як ув'язнити тертку?
    Види столових приладів та їх призначення
    Який посуд потрібний для суші-бару
    Який посуд підходить для індукційної плити