mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати набір спецій?

Чому важливо мати набір для спецій на кухні

Набір спецій є відмінним кухонним інструментом, який дозволяє зберігати всі спеції в одному місці. Крім того, комплект ємностей для зберігання спецій відрізняється компактністю та не займає багато місця. Спеції надають стравам неповторного аромату та особливого смаку. На кухні без спецій не обійтись.

Навіть кухарі-початківці знають, що головними спеціями для їжі є сіль і перець. Серед інших популярних приправ та прянощів виділяють барбарис, корицю, гірчицю, різноманітні соуси, оцет, сушений кріп, ваніль, куркуму, мак, чебрець та інші. Крім смакових якостей, приправи впливають на аромат, а також на візуальні особливості страв.

Що зазвичай входить у набір для спецій

Набор для специй

Найпростіший набір для спецій – це перечниця та сільничка. У наш час дедалі популярнішими стають набори, куди входять не лише ємності для спецій, а й інші практичні предмети. Наприклад, традиційно до комплекту спецій входять такі предметы:

  • сільничка;
  • перечниця з млином або без;
  • гірчичниця;
  • тримач для серветок;
  • невеликий піднос;
  • підставка для зубочисток;
  • ємність для оцту, соусу, олії та інших видів спецій.

За якими критеріями вибирати набір для спецій

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує своїм клієнтам кілька порад, які стануть вам у нагоді при виборі наборів для спецій. По-перше, при виборі наборів варто визначитися, які ємності для приправ вам потрібні. Сільничка та перечниця є основними предметами в комплекті, також у наборі можуть бути ємності для олії, соусу чи оцту та підставки для серветок. По-друге, при купівлі набору для спецій необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найбільш популярними матеріалами для виготовлення ємностей для спецій є кераміка, нержавіюча сталь, скло та фарфор. Посуд з нержавіючої сталі має багато переваг, наприклад, таке кухонне начиння не вбирає сторонні запахи, не впливає на смакові якості їжі, а також не вступає в реакцію з кислотами і відрізняється тривалим терміном експлуатації. Скляні ємності відрізняються ексклюзивним дизайном, високою гігієнічністю та безпекою для здоров'я. Кухонне начиння з фарфору або кераміки має оригінальний дизайн, а також відрізняється високою міцністю та практичністю матеріалу.

  3. Виробник.
  4. Серед найкращих світових виробників наборів та ємностей для спецій виділяють Fitz&Floyd, Palais Royal, Pintinox (Італія); бельгійський BergHOFF; Vitesse (Франція); чеський Thun; Cmielow (Польща); Російська Імператорська порцеляна; Regent (Гонконг).

  5. Кількість ємностей.
  6. Існують набори спецій, які складаються з двох основних предметів: сільнички та перечниці. Величезною популярністю користуються також набори на 4-10 предметів і більше. У такі набори входять підставки, дозатори, лійки, ємності для олії або оцту та багато іншого. Такі набори найбільше підходять для досвідчених кулінарів.

  7. Вид підставки.
  8. Виділяють два основні види підставок: стаціонарні та мобільні. Перший тип відрізняється більшою функціональністю, адже стаціонарні підставки кріпляться до стіни. Мобільні підставки сприяють комфортному переміщенню судин з одного місця в інше, однак мають один недолік: вони не відрізняються компактністю та займають багато місця на кухні.

  9. Наявність кришок.
  10. Місткість повинна щільно закриватися кришкою, що сприяє кращому збереженню смаку та аромату спецій.

  11. Тип млина.
  12. Існує два типи млина для перцю: механічний та електричний. Електричний млин відрізняється високою продуктивністю та швидкістю помелу, а також невисоким рівнем шуму та простотою у використанні. Механічний (ручний) млин коштує набагато дешевше, ніж електричний. Ручний млин вимагає деяких зусиль і відрізняється низькою продуктивністю порівняно з електричною моделлю. Однак саме ручні млини мають тривалий термін експлуатації та не вимагають джерела електроенергії.

  13. Що входить до набору.
  14. Зазвичай у набір входять сільничка, перечниця або інші ємності для зберігання спецій, а також соусниці, млини, дозатори та лійки. У деяких моделях також є ємності для зубочисток та підставки для серветок.

Набори для спецій прикрасять ваш святковий стіл та створять атмосферу домашнього затишку. Гарний набір для спецій з оригінальним дизайном стане чудовим подарунком кухаря. Крім того, набори для спецій – незамінний атрибут кожного ресторану чи іншого закладу громадського харчування.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Консервний ключ: як користуватись?
    Як вибрати кондитерський шприц?
    Картоплям'ялка: що це?
    Навіщо потрібен друшляк?