mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Консервний ключ: як користуватись?

Що таке консервний ключ

Консервний ключ (ніж) – спеціальний кухонний інструмент, який використовують для відкриття консервних банок. Такий пристрій винайшли у середині 19 століття Англії. Спочатку це був звичайний кухонний ніж з двома ріжучими кромками, які паралельно розміщувалися один до одного. Через кілька десятиліть з'являються консервні ножі, в конструкції яких з'явилося колесо, що обертається. З кожним століттям конструкція, форма та дизайн цього інструменту поступово змінювалися. Наприклад, за часів Другої світової війни винайшли кишенькові консервні ножі, які відрізнялися високою практичністю використання.

Перші електричні ножі винайшли у 30-х роках ХХ століття. Однак вони стали користуватися величезною популярністю лише на початку 60-х. Електричний ніж, який у практиці має функції заточування та електричного відкриття, запатентував американський винахідник Уолтер Хесс Бодл. У наш час, у кожної господині на кухні можна знайти хоча б один різновид пристосування для швидкого відкриття консервних банок. Крім того, консервний ключ відрізняється високою функціональністю, так як його можна використовувати не тільки для відкриття консерв, але і для банок із закрутками.

Види консервних ключів

Консервный ключ

Існує безліч видів відкриток для консерв. Вони відрізняються один від одного формою, конструкцією та наявністю чи відсутністю певних елементів. Наприклад, виділяють ручні та електричні типи відкривачок для консерв. Серед найпопулярніших типів відкриток виділяють:

  • ручний консервний ніж;
  • механічний консервний ключ;
  • кишенькові ключі;
  • універсальні відкривання;
  • автоматичні ножі;
  • електричні пристрої для відкривання консервних банок;
  • настільні стаціонарні ножі.

Як користуватися консервним ключем

Інтернет-магазин Посуд спеціально для своїх клієнтів підібрав кілька порад, які допоможуть вам дізнатися, як правильно використовувати консервний ніж. По-перше, перед використанням інструменту обов'язково прочитайте інструкцію та спосіб застосування. По-друге, ми підібрали інструкцію з експлуатації трьох найпопулярніших видів відкриток для консервних банок:

  1. Ручний консервний ніж.
  2. Ключ для консерв

    Для початку ознайомтеся із конструкцією цього типу ножа. Ніж складається з трьох компонентів: ручок, рукояті та клину. Довгі ручки є своєрідними важелями, які чіпляються за боки консервної банки. Рукоятка складається виключно з колеса та валу. Потім йде клин (колесо чи зубчик), який занурюється у банку. Як користуватись ручним консервним ножем:

    • розсуньте ручки консервного ножа;
    • помістіть клин на край банки і закріпіть його;
    • починайте повільно обертати ручку;
    • обертаючи ручку, рухайтеся вздовж банки;
    • пройшовши ножем повне коло, кришка повинна повністю відокремитися від банки;
    • акуратно зніміть кришку з|із| банки.
  3. Електричний консервний ключ.
  4. Консервный нож

    Принцип роботи консервного електричного ножа дуже простий. Завдяки магніту, який поступово піднімає кришку банки, зменшується ймовірність того, що ви поріжете. Щоб правильно відкрити банку за допомогою консервного ключа, необхідно:

    • підніміть ріжучу головку;
    • помістіть край банки між колесом і ріжучою головкою;
    • опустіть ріжучу головку на кришку;
    • коли ключ почне рухатися, притримуйте банку, щоб та не змогла перекинутися;
    • магніт утримує та повільно піднімає кришку банки у міру розрізання;
    • відокремте банку від пристрою і позбавтеся кришки.
  5. Традиційний консервний ніж.
  6. Ключ для консерв

    Звичайний консервний ніж має просту конструкцію. Такий ніж традиційно складається з невеликої дерев'яної ручки і ріжучої кромки, яка є двома клинами неоднакового розміру. Принцип роботи класичного консервного ножа полягає в наступному:

    • розмістіть ключ перпендикулярно кришці;
    • приставте ріжучу частину ножа до краю кришки;
    • щоб не поранитися, щільно дотримуйте банку та ключ;
    • зробіть невеликий отвір;
    • вставте вістря ножа в отвір;
    • піднімаючи вістря ножа, акуратно ріжте жерсть за допомогою рухів вниз-вгору;
    • обійшовши повне коло, зніміть кришку, обережно притримуючи консервну банку.

Таким чином, за допомогою консервного ключа можна легко відкрити баночку із консерваціями або шпроти. Консервні ключі є зручними та практичними кухонними інструментами, що відрізняються довгим терміном експлуатації. Крім того, консервний ніж є компактним інструментом, який не займає багато місця на кухні.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати кондитерський шприц?
    Картоплям'ялка: що це?
    Навіщо потрібен друшляк?
    Як ув'язнити тертку?