mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити друшляк?

Чому друшляк стає брудним

Друшляк є невеликим ківшем з безліччю отворів, через які стікає вода. Такий кухонний інструмент служить для швидкого приготування макаронів, гречки, рису, гороху та інших продуктів. Друшляк також можна використовувати, щоб відцідити розсіл з консервацій.

Однак такий інвентар вимагає особливого догляду, оскільки друшляк дуже часто стає брудним. Головною причиною частого забруднення є наявність спеціальних отворів, якими проціджується вода. У цих дірочках постійно застрягають дрібні залишки їжі, яких потім дуже складно позбутися. Іншими причинами забруднення такого типу посуду є бруд, жир і іржа.

Як уникнути забруднення дуршлагу

Кухонный дуршлаг

Напевно, багато хто замислювався над тим, як уникнути постійного забруднення кухонного начиння. По-перше, рекомендується мити посуд відразу після використання. По-друге, не слід використовувати абразивні речовини для очищення металевих або керамічних друшляків. Серед найпопулярніших способів, як уникнути частого забруднення дуршлагу, необхідно виділити:

  • регулярний догляд;
  • постійне сушіння посуду після кожного миття;
  • намагайтеся використовувати інструмент лише за призначенням;
  • для очищення вживайте тільки перевірені миючі засоби, які є безпечними для вашої шкіри та не шкодять кухонному начинню;
  • зберігайте судину у сухому місці;
  • не варто використовувати предмети, які можуть подряпати поверхню інструменту;
  • уникайте утворення подряпин та інших механічних пошкоджень на поверхні предмета.

Як відмити друшляк

Друшляк є зручним і практичним інструментом, який допомагає швидко процідити макарони або інші крупи, проте друшляк вимагає особливого догляду. Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам швидко очистити друшляк. Існує кілька способів, як швидко очистити друшляк у домашніх умовах, серед яких виділяють:

  1. Миючий засіб.
  2. Щоб не витрачати багато часу на очищення дуршлагу, рекомендується мити його відразу після кожного використання. Для очищення можна використовувати будь-який засіб для чищення і м'яку губку для миття посуду.

  3. Харчова сода.
  4. Помістіть друшляк у посудину з гарячою водою і додайте туди пару столових ложок харчової соди. Прокип'ятіть друшляк кілька хвилин і зачекайте, поки він висохне. Після цього помийте інструмент теплою водою, додайте соди і кілька разів протріть губкою.

  5. Щітка.
  6. Для миття можна використовувати різноманітні щітки, наприклад, щітку для миття дитячих пляшечок. Такі щітки допомагають позбутися засохлої їжі і швидко очистити посудину.

  7. Виноградів.
  8. Щоб ефективно очистити друшляк, потрібно або мити його відразу після використання, або дати час висохнути. Коли друшляк засихає, залишки їжі набагато зменшуються в обсязі, але їх складно потім позбутися. Тому краще помістити кухонний інвентар у посудину з теплою водою і почекати, доки він окисне. Потім краще почистити його м'якою губкою та миючим засобом та промити.

  9. Зубна щітка.
  10. Друшляк має багато отворів, в яких постійно застряють шматочки їжі. Можна спробувати очистити посудину від залишків їжі за допомогою старої зубної щітки.

  11. Аміак.
  12. Такий спосіб підійде для очищення друшляків, виготовлених із металу. Чотири столові ложки нашатирного спирту потрібно розвести на 1 літр води. Зануріть друшляк у цей розчин і залиште там на кілька годин. Потім необхідно дістати друшляк промити та почистити зубною щіткою або іншою щіткою, яка підійде для очищення металевих кухонних інструментів. Під час очищення використовуйте гумові рукавички.

  13. Альтернативні варіанти.
  14. Деякі господині використовують зубочистки або зубчики вилки, щоб позбутися від сухої на друшляку їжі. Таке очищення забирає багато часу і вимагає ангельського терпіння. Тому для тих, хто бажає заощадити час і гроші, найкращим варіантом стане покупка нового дуршлагу.

Таким чином, існує кілька способів, які допоможуть швидко і ефективно відмити друшляк. Почистити друшляк можна як за допомогою спеціальних хімічних засобів, так і завдяки народним методам. Засіб для чищення потрібно підбирати в залежності від матеріалу виготовлення посуду. При очищенні виробів з антипригарним покриттям варто діяти з великою акуратністю, щоб не пошкодити поверхню посуду щіткою або іншими засобами для очищення.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим відрізняється кавомолка від кавоварки?
    Як вибрати набір спецій?
    Консервний ключ: як користуватись?
    Як вибрати кондитерський шприц?