mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Іржавіє сушарка для посуду: що робити?

Причини іржавлення сушарки для посуду

Сушарка - ідеальний варіант для тих, хто не хоче витрачати час на постійне витирання посуду. Така кухонна приналежність призначена для того, щоб швидко та ефективно сушити величезну кількість посуду. Дуже частою проблемою, з якою стикаються власники таких сушарок, є іржа на поверхні інструменту.

Що ж причина появи цих неприємних рудих плям? Фахівці виділяють кілька головних причин: високий рівень жорсткості води, неправильний догляд, високий вміст солі у воді та метал, який не відрізняється високою якістю. Крім того, іржа може з'являтися на поверхні виробів, коли пошкоджений захисний шар металу.

Що робити, якщо іржавіє сушарка для посуду

Сушилка для посуды

Якщо ви помітили, що ваша сушарка для посуду почала іржавіти, в першу чергу не слід панікувати. По-перше, спочатку слід перевірити, чи є плями ознаками корозії, чи це просто сліди від води, що стекла. По-друге, варто задуматися над тим, як позбутися прояву корозії, або подумати про придбання нової сушарки.

Руді плями на сушарці не тільки псують зовнішній вигляд посуду, але й мають неприємний запах, який передається на посуд. Як уникнути іржання сушарки для посуду? Пропонуємо вам ознайомитися з різними способами вирішення цієї проблеми:

  1. Регулярний догляд.
  2. Для того, щоб забезпечити будь-якому посуду довгий термін експлуатації необхідно не тільки використовувати його за призначенням, але також і регулярно доглядати за ним.

  3. Покриття лаком.
  4. Найпростішим способом, як швидко позбавитися корозії, є покриття поверхні сушарки шаром фарби або емалі. Але перед фарбуванням слід видалити корозію спеціальним препаратом, наприклад ортофосфатною кислотою.

  5. Металева мочалка.
  6. Вам знадобиться паста ГОІ і невелика металева наждачка, які допоможуть вам позбутися шару жита, що в'ївся.

  7. Очищення оцтом.
  8. Оцет у народі вважається по праву одним із найпопулярніших способів очищення кухонного начиння. Іржу можна також видалити за допомогою оцтової кислоти.

  9. Спеціальні хімічні засоби.
  10. Ефективним способом очищення посуду від корозії є різноманітна побутова хімія. Можна використовувати порошок, гель, миючий або навіть найпростіший засіб для видалення жита.

  11. Провітрювання шафки.
  12. Якщо сушарка знаходиться в кухонній шафі, необхідно контролювати вологість, щоб вона не була підвищеною, щоб запобігти появі небажаних плям.

  13. Нова сушарка.
  14. Способи очищення матеріалів від корозії не завжди бувають ефективними, крім того, жито може з'являтися знову і знову, а процес видалення іржі може тривати довгий час. Тому для тих, хто хоче заощадити свій час та нерви, найоптимальнішим варіантом стане покупка нової сушарки.

З якого матеріалу вибрати сушарку для посуду

Існує безліч матеріалів для виготовлення сушарки для посуду. Найбільш популярними вважають нержавіючу сталь, пластик, метал та дерево. Такі матеріали мають свої плюси та мінуси, наприклад:

  1. Нержавіюча сталь.
  2. Сушарки з нержавіючої сталі не вимагають особливого догляду. Такі сушарки також мають тривалий термін експлуатації. Проте вироби із нержавіючої сталі не коштують дешево.

  3. Металеві.
  4. Найчастіше металеві сушарки покривають шаром емалі або хрому, який захищає метал від механічних пошкоджень та корозії.

  5. Пластикові.
  6. Серед основних переваг пластикових сушарок слід виділити яскравий дизайн, зовнішній вигляд, що запам'ятовується, і величезний вибір колірної гами. Пластик також відрізняється міцністю та практичністю у використанні. В основному із пластику виготовляють невеликі піддони для сушарок. Єдиним недоліком такого матеріалу є недовгий термін експлуатації.

  7. Дерев'яні.
  8. Сушарки з дерева ідеально підійдуть для тих, кому подобається стильний та сучасний дизайн приладів на кухні. Крім того, дерево покривають особливим лаком, який підвищує стійкість матеріалу до вологого середовища.

Таким чином, сушарка для посуду є необхідним інструментом на кожній кухні. Вона компактна, зручна у використанні та не займає багато місця. Щоб уникнути утворення корозії на сушарці, необхідно регулярно доглядати інструмент. Крім того, при покупці сушарки необхідно звернути особливу увагу на матеріал виготовлення: він має бути вологостійким, а також стійким до появи корозії.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як відмити друшляк?
    Чим відрізняється кавомолка від кавоварки?
    Як вибрати набір спецій?
    Консервний ключ: як користуватись?