mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як очистити пластмасове сито?

Чому забруднюється пластмасове сито

Сито є необхідним кухонним інструментом, який підходить для просіювання чи проціджування різноманітних продуктів. За конструкцією сито нагадує друшляк без ручки, де замість отворів можна побачити дрібну сіточку. Сито в основному призначається для просіювання борошна, але його також використовують для протирання овочів, ягід та фруктів. Крім того, сито також можуть використовуватись для відціджування заварювання з чаю. Чайне ситечко відрізняється невеликим розміром та довгою ручкою, завдяки якій зручно підтримувати ситечко у процесі заварювання чаю.

Спочатку ситом називали спеціальний інструмент для поділу зернят, круп або піску (різновидів сипучих мас) за величиною їх частинок. Сито дуже часто використовують професійні кондитери, щоб отримати добірне борошно, що просіює. Останнім часом величезною популярністю користуються спеціальні сита, за допомогою яких можна швидко приготувати соус. Сито також можна використовувати для просіювання цукрової пудри, яка потрібна для приготування випічки. Існує ще один різновид сита: сито для барбекю.

Як правильно і чим чистити сито

Сито

У цій статті ми розповімо, як правильно та швидко почистити кухонне сито. По-перше, не варто забувати, що при очищенні пластмасового сита небажано використовувати хімічні очищувачі, до складу яких входять кислоти, що роз'їдають пластик. По-друге, необхідно знати, які кошти знадобляться для ефективного очищення сита:

  1. Хімічні очищувачі.
  2. Для очищення сита, як і під час миття інших елементів кухонного начиння, бажано використовувати тільки перевірені хімічні засоби.

  3. Стережіться абразивних матеріалів.
  4. При очищенні пластикового сита не рекомендується використовувати абразивні матеріали, які можуть пошкодити поверхню виробу, а також призвести до деформації. Крім того, абразивні речовини негативно впливають на вигляд сита і можуть стати причиною частих забруднень.

  5. Сода.
  6. Якщо мука сильно присохла до поверхні інструменту, бажано замочити сито у воді кімнатної температури та спробувати очистити його за допомогою щітки.

  7. Гаряча вода.
  8. Брудне сито потрібно помістити в каструлю з водою і прокип'ятити кілька хвилин, після чого за допомогою щітки можна очистити бруд, що залишився. Однак такий варіант очищення краще не використовувати для пластмасових сит, він більше підходить для очищення сита з нержавіючої сталі.

  9. Зубна щітка.
  10. Для поверхневого очищення сита можна використовувати звичайну зубну щітку.

  11. Кора дуба.
  12. Для цього вам доведеться приготувати відвар дубової кори, а потім нагріти сито на пару від цієї кори.

  13. Зубочистки.
  14. Зубочистки, або тонко заточені сірники, є одним із найпопулярніших варіантів очищення як дуршлагу, так і сита.

Як уникнути забруднення сита

Сито, виготовлене із пластику, відрізняється простотою у догляді. Однак пластик може зазнавати деформації, тому варто уникати надмірного нагрівання сита. Головною причиною частого забруднення сита є нерегулярний догляд. Небажання мити посуд після кожного використання може призвести не тільки до складнощів у процесі очищення, але навіть і до поломки інструменту.

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам уникнути частого забруднення сита. По-перше, при покупці варто звернути особливу увагу на матеріали виготовлення сита. Пластик має багато переваг, серед яких варто виділити оригінальний дизайн, яскраву кольорову гаму, практичність та простоту використання. Однак пластик не є стійким до різких перепадів температури, тому пластикове сито не варто використовувати для відціджування гарячих рідин, оскільки цей процес легко деформувати інструмент. По-друге, існує кілька способів, як запобігти забрудненню сита:

  • правильний догляд;
  • регулярне сушіння після кожного вживання;
  • використання лише за призначенням;
  • перед просіюванням муки необхідно переконатися, що сито повністю сухе;
  • при очищенні не слід використовувати абразивні речовини;
  • небажано поміщати сито близько до плити, адже пластик схильний до деформації;
  • дбайливе зберігання.

Таким чином, кухонне сито значно полегшує процес приготування деяких страв. Сіто є основним атрибутом для тих, хто і день не може прожити без випічки. Завдяки такому кухонному інструменту можна швидко просіювати борошно, цукрову пудру і навіть протирати овочі та фрукти. Ще однією перевагою сита можна вважати те, що сита компактні і не займають багато місця на кухні. При виборі сита необхідно звернути особливу увагу на виготовлення матеріалу. Найкращими варіантами матеріалів для виготовлення такого типу посуду вважають нержавіючу сталь та пластик.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Шумівка - що це і для чого потрібна?
    Як правильно колоти горіхи?
    Як використовувати кондитерський шприц?
    Які бувають штопори?