mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чому чорніє алюмінієва каструля?

Чому чорніє алюмінієва каструля

Алюмінієва каструля є справжньою помічницею у приготуванні багатьох страв. Крім того, алюміній має безліч переваг. Наприклад, алюмінієвий посуд відрізняється міцністю, красивим зовнішнім виглядом та довговічністю у використанні. Крім того, приготована в такого типу каструлі їжа тривалий час зберігає тепло і не остигає. Однак алюміній як метал має також один істотний недолік: низьку стійкість до впливу кислот. Саме нестійкість до кислот є однією з причин, чому алюмінієві каструлі часто темніють.

Алюміній є ніжним металом, адже такий матеріал руйнується під впливом кислот чи лугів. Тому варто утриматися від приготування в алюмінієвому посуді страв, до складу яких входять, наприклад, молоко, помідори, квашена капуста, риба чи різноманітні маринади. Серед інших причин появи темних плям на алюмінієвій каструлі варто виділити низьку якість водопровідної води та використання абразивних речовин під час очищення посуду. Крім того, алюмінієвий посуд може потьмяніти від частого миття в посудомийній машині, адже алюміній легко деформується.

Чи можна відмити потемніння на каструлі

Алюминиевая кастрюля

Якщо ви помітили темні плями на улюбленій алюмінієвій каструлі, яка служила вам вірою та правдою на кухні довгі роки, не варто зайвий раз засмучуватися і панікувати. Бігти в магазин за новою каструлею теж не найкраще вирішення цієї проблеми. Темні плями на каструлі можна відмити в домашніх умовах, використовуючи при цьому народні методи очищення:

  1. Харчова сода.
  2. Для очищення каструлі в такий спосіб потрібно додати в посуд пару ложок харчової соди, залити це водою і прокип'ятити протягом 20 хвилин. Після цього потрібно злити воду, потім почекати, поки посуд охолоне, а після цього промити його кілька разів у звичайній воді.

  3. Оцет.
  4. За допомогою м'якої кухонної губки і оцту можна легко видалити темні плями, що утворилися, на поверхні алюмінієвої каструлі. Тільки після цього потрібно помити посуд ще раз з використанням гелю для посуду, щоб убити запах оцту, а потім ретельно промити посуд у проточній воді.

  5. Кефір чи прокисле молоко.
  6. Як кажуть клин клином вибивають, ось тому молоко чи кефір, у яких містяться кислоти, є ефективним способом проти темних плям чи нальоту. Каструлю потрібно прокип'ятити разом з кефіром або молоком, що прокис, а потім кілька разів ретельно промити в проточній воді.

  7. Інші методи.
  8. У боротьбі з темними плямами можна використовувати розсіл, господарське мило, нашатирний спирт і навіть лимонну кислоту.

Однак перед тим, як приступити до процесу очищення алюмінієвої каструлі, ми пропонуємо ознайомитися з кількома правилами, яких потрібно дотримуватись при очищенні посуду. По-перше, не можна мити посуд, поки він гарячий, адже різкі перепади температури можуть призвести до деформації посудини. По-друге, абразивні речовини є добрим способом очищення посуду, але тільки не алюмінієвим. Абразивний порошок, металеві щітки або хімічні очищувачі, до складу яких входять кислоти, є не найкращим способом очищення алюмінієвої каструлі. Використання таких засобів може призвести не тільки до появи небажаних темних плям, але і до деформування поверхні та втрати початкового блиску каструлі.

Як уникнути потемніння каструлі

Інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, як запобігти появі темних плям на стінках каструлі. По-перше, намагайтеся використовувати алюмінієву каструлю строго за призначенням. При очищенні алюмінієвого посуду небажано користуватися абразивними матеріалами, які можуть подряпати поверхню. По-друге, щоб уникнути потемніння алюмінієвої каструлі потрібно:

  • кип'ятити воду з додаванням хоча б щіпки солі;
  • регулярний догляд;
  • небажано готувати страви, до складу яких входять інгредієнти, що містять кислоту (помідори);
  • не використовувати абразивні матеріали для очищення каструлі;
  • стежити за процесом приготування страви, щоб їжа не пригорала;
  • відмовитися від варіння картоплі в мундирі в алюмінієвій каструлі;
  • насухо протирати каструлю після кожного миття.

На поверхні алюмінієвої каструлі часто утворюються темні плями, які з'являються після неправильного догляду або з інших причин. Однак не варто впадати у відчай і викидати потемнілу каструлю і бігти в магазин за новою, адже темні плями можна не тільки відмити, а й взагалі запобігти їх появі. Крім того, якщо регулярно доглядати посуд, мити його після кожного використання і витирати насухо, можна таким чином значно продовжити термін експлуатації кухонного начиння.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як очистити пластмасове сито?
    Шумівка - що це і для чого потрібна?
    Як правильно колоти горіхи?
    Як використовувати кондитерський шприц?