mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Індукційна каструля: що це?

Що таке індукційний посуд

Індукційним посудом називають кухонне начиння, яке відрізняється феромагнітними властивостями і активно взаємодіє зі струмами мідної котушки індукційної плити. Наприклад, при нагріванні такого посуду на індукційній плиті нагріватиметься тільки дно посуду, а сама плита залишатиметься холодною. Завдяки новизні та високим показникам якості, індукційний посуд за кілька років став дуже популярним у багатьох будинках.

Величезною популярністю серед індукційного посуду користуються сковорідки та каструлі. Чим же індукційна каструля відрізняється від звичайної? По-перше, така каструля виготовляється із феромагнітного сплаву. По-друге, дно такої каструлі є ідеально рівним та плоским. По-третє, діаметр дна індукційної каструлі має бути не менше 12 сантиметрів, щоб повністю покривати діаметр конфорки. Для індукційної плити підійде посуд, виготовлений із чавуну, емалі, кераміки, міді чи нержавіючої сталі.

Як працює індукційна каструля

Индукционная плита

При покупці індукційної каструлі потрібно обов'язково переконатися, що такий посуд має феромагнітні властивості. Перевірити це можна за лічені секунди: до дна посуду необхідно прикласти звичайний магніт, якщо він прилипне до посудини, отже, каструля підійде до використання на індукційній плиті. Також при виборі індукційного посуду варто звернути особливу увагу на товщину дна, що має бути не менше ніж 5 мм. Крім того, посуд із товстим дном дозволяє рівномірно розподілити тепло по всій поверхні судини.

Індукційна каструля з тонким дном піддається деформації, а також може нещільно прилягати до поверхні плити, після чого в процесі готування може видаватися тріск або гул. Крім того, посуд для індукційних плит відрізняється цікавим та оригінальним дизайном, а також таке кухонне начиння виготовляється з міцних та практичних у використанні матеріалів. Пропонуємо ознайомитись із принципом роботи індукційної плити:

  1. Мідна котушка.
  2. Під поверхнею склокерамічної або скляної панелі розташована котушка, виготовлена з мідного дроту.

  3. Електричний струм.
  4. Електричний струм проходить через витки мідної котушки і стає змінним електромагнітним полем, що створює індукційний струм.

  5. Каструля як провідник.
  6. Каструля з магнітним дном, яку поставили зверху на плиту, автоматично стає провідником із замкнутим контуром.

  7. Що робить індукційний струм?
  8. Потім плита виробляє вихровий індукційний струм, який у свою чергу надає руху електрони феромагнітного матеріалу дна каструлі.

  9. Роль електронів.
  10. При інтенсивному русі електронів виділяється тепло, що сприяє швидкому нагріванню каструлі. За рахунок цього вміст каструлі починає варитися, а в сковорідці – смажитися.

  11. Особливості індукційної плити.
  12. Головною перевагою такого типу плити є те, що насамперед нагрівається дно каструлі, а не сама плита. Така панель не розжарюється до високих температур.

  13. Безпека та мінімум шкоди.
  14. Індукційні плити відрізняються високою безпекою для організму людини. Наприклад, плита не буде нагріватися доти, доки на неї не поставлять заповнену каструлю або сковорідку.

Переваги та недоліки індукційної каструлі

Інтернет-магазин Світ Посуд підібрав спеціально для своїх клієнтів список переваг та недоліків, які має індукційний посуд. Серед мінусів індукційної каструлі необхідно виділити дорогу вартість, також важливо відзначити, що для індукційної плити знадобляться додаткові витрати на електропроводку великого перетину. Крім того, посуд для індукційної плити має важку вагу і такий посуд обов'язково має бути з наявністю товстого магнітного дна.

Індукційна плита не нагрівається більш ніж на 60 градусів, тому немає великого ризику обпектися, а їжа, що потрапила на поверхню плити, не пригорить і не стане джерелом запаху гару. Індукційна плита є більш економічним варіантом для приготування їжі, ніж інші типи плит. Серед головних переваг індукційної каструлі слід виділити:

  • висока безпека під час приготування їжі;
  • економія електроенергії;
  • швидкість приготування їжі;
  • легко перевірити справжність за допомогою магніту;
  • тривалий термін експлуатації;
  • підходить для прихильників здорового харчування;
  • зберігає тепло на тривалий термін.

Таким чином, індукційна каструля є чудовим помічником для приготування різноманітних страв індукційної плити. Така каструля має безліч переваг, проте має свої недоліки. Якщо у вас на кухні є індукційна плита, тоді краще подумати про покупку спеціального індукційного посуду.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Які бувають покриття сковорідок?
    Чому чорніє алюмінієва каструля?
    Як очистити пластмасове сито?
    Шумівка - що це і для чого потрібна?