mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які бувають ополоники: види та матеріали.

Що таке ополоник і навіщо він потрібен

Половник є предметом кухонного начиння, що призначається для розливання рідких страв. За конструкцією ополоник нагадує величезну глибоку ложку з довгою ручкою. Половники використовують для перемішування різних страв. Половник часто називають поварешкою або черпаком. Половник – це кухонний інструмент, за допомогою якого розливають соуси, рідкі та перші страви.

За старих часів половники також використовували для розливання супів, компотів і навіть молока. Місткість такої ложки в середньому становила близько 0,14 мл. Крім того, традиційно ополоники подавалися разом із супницею. Такі кухонні інструменти раніше виготовляли виключно із шляхетних матеріалів.

Види та матеріали половників

Половник

Існує безліч видів половників, серед яких виділяють декоровані, традиційні половники та спеціальні половники для млинців. Декоровані ополоники відрізняються від звичайних не лише красивим зовнішнім виглядом, але й наявністю елементів декору. Залежно від матеріалу виготовлення половники поділяють на:

  1. Металеві.
  2. Металеві половники виготовляють із фірмових сплавів. Такі половники відрізняються тривалим терміном експлуатації, практичністю та зручністю у використанні. Крім того, металевий ополоник має презентабельний зовнішній вигляд.

  3. З наявністю хромованого покриття.
  4. Половник з хромованим покриттям відрізняється простотою у догляді, високою гігієнічністю та компактним розміром.

  5. Нейлонові.
  6. Нейлоновий ополоник виготовляється з екологічно чистих матеріалів, які відповідають гігієнічним нормам. Крім того, нейлонові половники мають яскравий зовнішній вигляд та багатий дизайн.

  7. Силіконові.
  8. Силіконові аксесуари відрізняються ергономічністю, оригінальним дизайном, гарною формою та стійкістю до високих температур.

  9. Сталеві.
  10. Половники, виготовлені з нержавіючої сталі, відрізняються не тільки презентабельним зовнішнім виглядом і високою якістю, але також і стійкістю до корозії.

  11. Дерев'яні.
  12. Головною перевагою дерев'яних кухарів є висока екологічність матеріалу виготовлення. Крім того, дерев'яна кухар має оригінальний дизайн і є практичною і зручною у використанні.

  13. Алюмінієві.
  14. Серед переваг алюмінієвих черпаків необхідно виділити легку вагу, естетичний зовнішній вигляд та оригінальний декор.

Як правильно вибрати ополоник

Інтернет-магазин Світ Посуд спеціально для своїх клієнтів підібрав кілька порад, як правильно обрати половник. По-перше, щоб ополоник послужив на вашій кухні довгий час, необхідно при покупці оглянути поверхню виробу, вона повинна бути гладкою, без шорсткості. По-друге, при виборі половника необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед перевірених світових виробників ополоників слід виділити бельгійський BergHOFF, Cook-n-Co, Eternum; Korkmaz (Туреччина); європейський FoREST; Westmark, Rondell (Німеччина); англійська Joseph Joseph; Sribna Polyana (Україна); естонський Juveel.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Найкращими матеріалами для виготовлення половників вважають нержавіючу сталь, срібло, пластик, дерево та алюміній. Дерев'яні ручки не вислизають із рук і за них зручно триматися. Пластикові половники відрізняються різноманітністю колірної гами і легкою вагою, проте такі половники можуть вбирати запахи їжі, що готується, і не відрізняються тривалим терміном експлуатації.

  5. Відсутність дефектів.
  6. На поверхні половника не повинно бути жодних подряпин, вад чи інших неточностей. Відсутність дефектів свідчить про якість виробу.

  7. ручка.
  8. При виборі половника необхідно звернути особливу увагу на довжину ручки, яка повинна бути не менше 15 сантиметрів. Крім того, ручка повинна бути максимально зручною та ергономічною.

  9. Наявність додаткових аксесуарів.
  10. Значною перевагою при виборі половника є наявність маленької петельки, за допомогою якої половник можна легко помістити в шафу або просто акуратно повісити на стіну.

  11. Форма.
  12. Залежно від форми виділяють круглі та овальні ополоники. Овальні ополоники найчастіше використовують для приготування тіста для млинців. Круглий половник більше підходить для розливання супів та інших рідин.

  13. Об `єм.
  14. Половники з великою ложкою підійдуть для сервірування перших страв та для приготування супів. Половник з невеликим об'ємом чаші підходить більше для приготування млинців або перемішування соусів

Таким чином, ополоники є необхідними предметами на кожній кухні. За допомогою половників можна легко перемішувати чи розливати різноманітні страви. Крім того, набір красиво декорованих срібних половників може стати відмінним варіантом подарунка не тільки для професійних кухарів, але також і для тих, хто не може уявити без готування.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як очистити сотейник, що пригорів?
    Як правильно вибрати штопор?
    Індукційна каструля: що це?
    Які бувають покриття сковорідок?