mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як очистити сотейник, що пригорів?

Чому може пригоріти сотейник

Сотейник є справжнім помічником на кухні, завдяки якому можна приготувати багато страв. Зазвичай сотейники використовують для гасіння, смаження та варіння різноманітних продуктів. Однак дуже часто досвідчені господині задаються питанням, чому сотейник пригорає. У цій статті ми розповімо про головні причини, через які сотейник може пригоряти, а також поділимося з нашими читачами кількома способами, як уникнути пригорання посуду.

Головною причиною пригорання сотейника, виготовленого з емалі, чавуну чи алюмінію, є пориста поверхня. Підгоряння та прилипання продуктів найчастіше зустрічається при приготуванні їжі в керамічних або сталевих судинах. Сотейники з антипригарним покриттям також можуть пригоряти, проте причиною цього є те, що покриття з роками зношується. Виділяють також такі причини підгоряння їжі на дно сотейника: низька якість антипригарного покриття, неправильна експлуатація та старість виробу.

Інструкція як очистити сотейник, що пригорів.

Сотейник

Якщо у вас пригорів сотейник, не варто засмучуватись і думати, що вже не можна нічого виправити. Насправді існує безліч способів, як швидко та ефективно позбутися пригорання їжі в сотейниках. Інтернет-магазин Світ Посуд підібрав пару порад і пропонує вам кілька хитрощів, як очистити сотейник, що пригорів, в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. Чавунний.
  2. Чавунний сотейник слід ретельно промити за допомогою миючого засобу, а потім висушити. Після цього насипте в посудину солі, щоб дно покрилося шаром в 2 сантиметри. Потім прожарити сковорідку на плиті протягом п'яти хвилин. Далі зачекайте, поки посудина охолоне, приберіть сіль і промажте поверхню товстим шаром олії. Зачекайте кілька хвилин, а потім витріть олію кухонною серветкою.

  3. Алюмінієвий.
  4. У чистий і сухий алюмінієвий сотейник налийте нерафінованої олії, рясно змастіть маслом стінки судини. Насипте в посуд пару ложок кухонної солі і розмішайте рідину. Потім поставте сотейник на середній вогонь і зачекайте, поки не з'явиться димок. Коли ви побачите, що починає з'являтися дим, швидко зніміть сотейник із плити і дайте йому охолонути. Потім кілька разів промийте посудину і витріть насухо кухонним рушником.

  5. Керамічні.
  6. Щоб очистити керамічний сотейник від гару, необхідно спершу ретельно його промити, висушити і змастити внутрішній бік посудини олією. Потім залиште сотейник на 15 хвилин, після чого заберіть жир за допомогою кухонної серветки.

  7. Антипригарне покриття.
  8. Антипригарне покриття може пригоряти з двох причин. По-перше, антипригарне покриття сотейника пошкоджено, і їжа починає прилипати до поверхні. По-друге, сотейник з антипригарним покриттям просто зносився. Тому найкращим вирішенням цієї проблеми стане покупка нового сотейника.

  9. Нержавіюча сталь.
  10. Посуд з нержавіючої сталі має високі антипригарні властивості, а така має тривалий термін експлуатації. Якщо сотейник із нержавіючої сталі починає пригоряти, значить було порушено правила експлуатації. У першу чергу сотейник, що підгорів, слід помити і прочистити за допомогою звичайного миючого засобу і м'якої кухонної губки. Потім поставте сотейник на плиту і добре висушіть його. Крім цього, під час готування намагайтеся максимально розігріти олію. При очищенні також небажано використовувати абразивні речовини.

Як можна уникнути пригорання сотейника

Інтернет-магазин Світ Посуду пропонує своїм клієнтам кілька порад, які допоможуть уникнути пригорання сотейника. По-перше, щоб посуд не псувався, використовуйте його лише за призначенням. По-друге, не варто використовувати абразивні матеріали для очищення сотейників. По-третє, уникнути пригорання сотейників вам допоможе:

  • регулярний та дбайливий догляд;
  • купити сотейник з якісним антипригарним покриттям;
  • не використовувати абразивні матеріали для очищення сотейника;
  • стежити за процесом приготування страв, щоб їжа не пригорала до поверхні посуду;
  • ретельно мити посудину після кожного використання, і не допускати утворення на поверхні сотейника шару їжі, що пригоріла;
  • виставляйте правильний температурний режим;
  • не смажте заморожені продукти або їжу з холодильника відразу, дайте їй розморозитись.

Таким чином, одним із недоліків сотейників може стати те, що такий посуд часто пригорає. Однак пригорання можна легко уникнути, якщо знати, як правильно вибрати посуд, а також використовувати його за призначенням. Крім того, якщо регулярно дотримуватись правил експлуатації посуду, то можна не боятися, що сотейник пригорить.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як правильно вибрати штопор?
    Індукційна каструля: що це?
    Які бувають покриття сковорідок?
    Чому чорніє алюмінієва каструля?