mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати кухонний ніж?

Види кухонних ножів

Кухонний ніж є чи не найголовнішим інструментом в арсеналі господарок. Такий інструмент допомагає за лічені секунди порізати зелень, почистити картоплю, приготувати салат, а також почистити рибу. У цій статті ми розповімо, які бувають типи кухонних ножів та як правильно вибрати ніж, щоб він прослужив вам вірою та правдою довгі роки.

Існує безліч різновидів кухонних ножів. Залежно від способу застосування кухонні ножі діляться на: ніж для м'яса (лосося або шинки), шеф-ніж, шпатель (для млинців), хлібний ніж, ніж для сиру, філейний, обвалочний, універсальний, ніж для овочів, ніж для зелені. Щоб правильно вибрати кухонний ніж, потрібно робити свій вибір за трьома основними критеріями: якість сталі, ергономіка та геометрія.

Який матеріал найкраще підходить для кухонного ножа

Кухонный нож

Залежно від матеріалу виготовлення виділяють керамічні, пластикові та сталеві кухонні ножі. Ножі, виготовлені з пластику, не відрізняються довгим терміном експлуатації і часто піддаються деформації. Особливостями інших матеріалів виготовлення є:

  1. Нержавіюча сталь.
  2. Основними перевагами ножів з нержавіючої сталі є стійкість до появи корозії та різких перепадів температури, презентабельний зовнішній вигляд, міцність та довговічність у використанні. Крім того, нержавіюча сталь не впливає на смак та запах продуктів.

  3. Кераміка.
  4. Керамічні ножі - справжній порятунок для тих, хто не любить постійно заточувати ножі, адже керамічні вироби вимагають заточування щорічно. Однак для заточування такого типу ножа необхідна особлива точила з алмазним напиленням. Керамічні ножі відмінно підійдуть для різання випічки та хліба. Єдиним мінусом може стати те, що кераміка вимагає дбайливого зберігання, а також не є стійкою до механічних пошкоджень.

  5. Дамаська сталь.
  6. Головними перевагами ножів із дамаської сталі є зносостійкість, міцність та довговічність. Крім того, ножі, виготовлені з дамаської сталі, мають гарний зовнішній вигляд та відрізняються здатністю зберігати гостроту на довгий час.

  7. Срібло.
  8. Срібні ножі мають особливі антибактеріальні властивості, а також відрізняються оригінальністю дизайну. Крім того, ножі зі срібла можуть стати чудовим варіантом подарунка для професійних кухарів.

  9. Вуглецева сталь.
  10. Головною перевагою ножів із вуглецевої сталі є довгий термін експлуатації. Крім того, такі ножі дуже гострі. Однак вуглецева сталь не є стійкою до вологи, а також потребує постійного догляду. До того ж ніж, виготовлений з вуглецевої сталі, може залишати металевих присмак на кислих продуктах.

  11. Листова сталь.
  12. Серед плюсів такого виду стали необхідно виділити твердість, невисоку вартість, високі показники вологостійкості та легкість в експлуатації.

  13. Штампована сталь.
  14. Штампована сталь відрізняється стійкістю до механічних пошкоджень, легка вага та відмінна продуктивність.

Як вибрати кухонний ніж

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам правильно вибрати кухонний ніж. По-перше, при виборі посуду варто звернути увагу на відсутність будь-яких дефектів або вад на поверхні інструменту. По-друге, при виборі кухонного ножа слід звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед перевірених світових виробників варто виділити Amefa, Brabantia (Нідерланди); іспанська Arcos; BergHOFF, Cook-n-Co (Бельгія); американський Big Green Egg; Juveel (Естонія); англійська Joseph Joseph; Korkmaz (Туреччина); швейцарський Vitesse; Yaxell (Японія)

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Найкращими матеріалами для виготовлення ножів вважають кераміку та різні види сталі: штампована, вуглецева, листова, дамаська, нержавіюча та кована.

  5. Ергономічність.
  6. Насамперед зверніть увагу на конструкцію ножа. Вона повинна бути ергономічною, а також має відрізнятися зручністю у використанні.

  7. Ріжуча кромка.
  8. Лезо ножа має бути ідеально рівним, без осколів, подряпин чи інших дефектів. Тріщини чи інші вади свідчать про низьку якість товару.

  9. Рукоятка.
  10. Рукоятки зазвичай виготовляють із пластику, дерева або металу. Матеріал виготовлення повинен бути максимально зручним та якісним, щоб рука не ковзала.

  11. Кріплення леза.
  12. Основною ознакою високої якості є те, що лезо повністю проходить по довжині рукоятки.

Таким чином, на кожній кухні має бути хоча б один комплект кухонних ножів, які призначені для різання та очищення різноманітних продуктів. Кухонний ніж повинен бути виготовлений із міцної та якісної сталі або кераміки. Зробивши правильний вибір при покупці ножа, ви будете насолоджуватися якістю та практичністю виробу довгі роки.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Які бувають ополоники: види та матеріали.
    Як очистити сотейник, що пригорів?
    Як правильно вибрати штопор?
    Індукційна каструля: що це?