mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які бувають кухонні ножі?

Чому потрібно мати різні види кухонних ножів, а не використовувати один тип

На кожній кухні має бути певний мінімум кухонних ножів , за допомогою яких можна робити різноманітні кухонні операції. У наш час існує безліч різновидів кухонних ножів, які відрізняються між собою формою та способом застосування. Для того, щоб продовжити термін експлуатації ножа, а також заощадити час на миття інструменту можна придбати спеціальний набір різноманітних кухонних ножів.

Крім того, ножі мають різні леза, які не завжди підходять для різання всіх продуктів. Наприклад, хлібний ніж підходить тільки для різання хлібобулочних виробів, оскільки такий ніж має особливу структуру, що дозволяє тонко нарізати хліб та іншу випічку. Хлібний ніж має довгий клинок, тому такий інструмент не підійде для нарізки м'яса, наприклад. Крім того, величезну увагу потрібно приділити вибору ножа, адже від цього залежить не тільки продуктивність роботи, а й зручність у використанні.

Види кухонних ножів

Кухонный нож

Цікавим варіантом є нож для томатів, який має особливу конструкцію. Невеликий клинок оснащений дрібними зубчиками та роздвоєним кінчиком. Цікавим фактом можна вважати те, що такий ніж ідеально підійде не тільки для різання помідорів, але також і для грейпфрутів, апельсинів, лимонів та інших фруктів з товстою шкіркою.

Величезною популярністю серед сучасних господинь користуються японські ножі санток і накір (для овочів). Сантоку являє собою багатофункціональний ніж, який відразу може виконувати кілька функцій: його можна використовувати для різання, шаткування або рубання продуктів. Накір використовують виключно для нарізки овочів. Такий ніж має тонку ріжучу кромку і звужується від основи до кінчика. Крім цих ножів, в арсеналі кожної господині неодмінно повинні бути ножі для олії, томатів, стейку, і нарізки. Існує безліч видів кухонних ножів, серед яких виділяють:

  • універсальний;
  • обвалочний (для м'яса);
  • для нарізки;
  • кухарський;
  • для очищення;
  • для сиру;
  • кухарський.

Переваги та недоліки різних видів ножів

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з особливостями найпопулярніших типів кухонних ножів. Знаючи переваги та недоліки кожного виду ножа, можна з легкістю вибрати підходящий для вас ніж. Залежно від способу застосування та особливості конструкції виділяють такі види ножів:

  1. Універсальна.
  2. Такий ніж використовують для чищення, шаткування та різання фруктів, овочів, м'яса, ковбасних продуктів, зелені та хліба. Простіше кажучи, універсальний ніж підходить більшості кухонних операцій. Такий ніж має середньої ширини лезо, гострий кінець і звужений до кінця клинок.

  3. Кухарський.
  4. Такий ніж відрізняється широким лезом та важкою рукояттю, ширина такого ножа досягає від 2 до 4 мм. Крім того, кухарський ніж має довжину від 25 до 45 сантиметрів. Кухарські ножі використовують найчастіше для відбивання м'яса, шатківниці зелені, нарізки овочів, а також для оброблення різноманітних м'ясних продуктів.

  5. Обвалочний.
  6. Характерними особливостями такого типу ножа можна вважати прямий обух, вигнуту ріжучу кромку, вузьке вістря, звужене до верху і клинок, що звужується до кінця. Кухарський ніж використовують для обвалки сирого чи готового м'яса.

  7. Філейний.
  8. Для тонкої нарізки м'ясного або рибного філе найкраще підійде спеціальний ніж філе. Виріб має тонкий, довгий і досить гнучкий клинок. Крім того, лезо оснащене невеликими заглибленнями або жолобками, які можуть запобігти прилипанню продуктів на ножове полотно.

  9. Обробний.
  10. Такий тип ножа зазвичай використовують професійні кухарі у кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування для обробки м'яса. Клинок має вигнуту форму, що дозволяє швидко та ефективно обробити як жилисте, так і тверде м'ясо.

  11. Ніж для хліба.
  12. Такий вид ножа ідеально підійде для різання випічки. Завдяки пилкоподібній ріжучій кромці та однаковій ширині леза по всій довжині, ніж не змінює хлібобулочні вироби при їх різанні. Ніж для хліба також підійде для нарізки дині, кавуна та навіть ананаса.

  13. Ніж для зелені та овочів.
  14. Лезо такого ножа має прямокутну форму, а ріжуча кромка відрізняється особливою тонкістю. Товщина задньої кромки ножа для зелені сягає 2,5 мм. Такий ніж ідеально підходить для нарізування кропу, петрушки, цибулі та інших овочів.

Таким чином ніж є найпоширенішим інструментом на кухні, який дозволяє швидко нарізати продукти, а також очистити шкірку з деяких овочів. Крім того, набір кухонних ножів із якісних матеріалів виготовлення може стати відмінним варіантом подарунком для справжніх кулінарів. Набір кухонних ножів на кухні стане своєрідним помічником, завдяки якому процес приготування стане справжнім задоволенням.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим відрізняються шейкери?
    Як грамотно вибрати кавомолку?
    Як вибрати кухонний ніж?
    Які бувають ополоники: види та матеріали.