mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити жир із кришки сковороди?

Чому з'являється жир на сковорідці

Сковорідка з кришкою є чудовою помічницею на кухні при приготуванні їжі, особливо така посудина підходить для смаження та гасіння різноманітних продуктів. Іноді на поверхні такої судини з'являються небажані жирні плями, яких дуже складно позбутися. У цій статті ми розповімо кілька способів, які допоможуть вам у боротьбі з жиром, що накопичився на сковороді.

Головною причиною чому так часто з'являється застарілий жир на сковорідці є нерегулярний догляд посуду. Жир на стінках сковорідки також може накопичуватися при неякісному і не повному очищенні судини. Також жир може залишатися на кришці сковорідки, якщо її не сушать після кожного миття.

Які типи засобів допомагають добре відмити жир

Сковородка

Використовуючи будь-який з нижчезазначених способів очищення сковорідки від жиру, з метою безпеки та запобігання опікам, використовуйте гумові рукавички. Також настійно рекомендуємо, щоб процес очищення відбувався при відкритій кватирці або увімкненій витяжці. Існує кілька ефективних способів, як швидко позбутися жиру на посуді в домашніх умовах:

  1. Універсальний метод.
  2. Для швидкого та ефективного очищення жиру з кришки сковорідки можна використовувати харчову соду та оцет. У сковорідку необхідно залити склянку води та склянку оцту (дев'яти процентного). Потім доведіть рідину до кипіння під кришкою, зніміть сковороду з вогню. Постарайтеся акуратно вилити рідину, дайте посуд охолонути. Потім рясно змастіть стінки сковороди та кришки харчової содою, і кілька разів витріть посуд серветкою. Далі слід промити посудину кілька разів у звичайній воді та насухо витерти м'якою губкою.

  3. Содова паста.
  4. Невелика кількість жиру на кришці від сковорідки можна легко прибрати за допомогою тонкого шару содової пасти.

  5. Миючі засоби.
  6. Найпоширенішим варіантом очищення посуду від жиру є звичайні миючі речовини, які можна знайти на будь-якій кухні.

  7. Гірчичний порошок.
  8. Гірчиця ідеально підходить для видалення застарілого жиру на поверхні посуду. Достатньо нагріти забруднену сковорідку разом із кришкою, щоб жир розплавився, потім вилити з неї рідину. Після цього необхідно ретельно протерти поверхню судини сухим гірчичним порошком. Через десять хвилин необхідно добре промити сковорідку і кришку під проточною водою, а також слід витерти посудину сухою кухонною серветкою.

  9. Лимонна кислота та сода.
  10. Гримуча суміш однакової кількості цих двох компонентів є небезпечним ворогом для застарілого жиру на сковороді та кришці. Для очищення вам потрібно залити посудину наполовину теплою водою, потім посипати поверхню сумішшю соди та лимонної кислоти. Ці два компоненти вступлять у хімічну реакцію з жиром і на поверхні будуть видні грудочки. Такі грудочки легко видаляються за допомогою вологої м'якої губки. Такий спосіб очищення є не тільки ефективним, а й безпечним у використанні.

  11. Господарське мило.
  12. Для цього способу очищення необхідно натерти брусок господарського мила на тертці, потім засипати стружку в сковорідку, залити посудину водою і накрити кришкою. Поставте сковорідку на плиту та кип'ятіть розчин протягом 30 хвилин. Після цього дайте сковороді охолонути, злийте рідину та помийте сковорідку звичайними миючими засобами.

  13. Оцет та лимонна кислота.
  14. Для цього вам знадобиться великий тазик, наповнений до середини гарячою водою. У воду потрібно додати дві столові ложки лимонної кислоти та півсклянки оцту. Забруднену сковорідку разом із кришкою поміщаємо у тазик із розчином і залишаємо приблизно на годину. Після цього дістаємо посудину і кілька разів миємо за допомогою звичайних миючих засобів.

Як уникнути появи жиру на сковорідці

Інтернет-магазин Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам уникнути появи не бажаного жиру на сковорідці. По-перше, навіть якщо у вас немає часу на регулярне миття посуду, не варто залишати його в раковині просто так. Набагато краще додати в раковину теплу воду та розчин миючого засобу. По-друге, після кожного миття посуду постарайтеся витирати її насухо, щоб запобігти появі корозії. Представляємо вашій увазі кілька способів, які допоможуть уникнути утворення жиру на поверхні посуду:

  • регулярний догляд;
  • сушіння після кожного миття сковорідки;
  • придбайте високоякісне антипригарне покриття;
  • щоб уникнути утворення жиру в сковорідці, намагайтеся мити посуд після кожного використання.

Таким чином, кришка є важливим аксесуаром на кожній кухні. Завдяки кришці процес приготування їжі відбувається набагато швидше. Кришки від сковорідок мають неприємну властивість часто забруднюються, але їх можна легко відмити в домашніх умовах.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Які бувають кухонні ножі?
    Чим відрізняються шейкери?
    Як грамотно вибрати кавомолку?
    Як вибрати кухонний ніж?