mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим чистити посуд із нержавіючої сталі?

Нержавіюча сталь - це один з різновидів легованої сталі, що містить 12 і більше відсотків хрому. Завдяки вмісту хрому нержавіюча сталь є стійкою до появи корозії. Цікавим фактом є те, що нержавіюча сталь визнана найпоширенішим матеріалом для виготовлення кухонного начиння.

Крім високої стійкості до появи іржі, нержавіюча сталь має інші корисні властивості. Наприклад, висока міцність, стійкість до деформації, тривалий термін експлуатації, естетичний вигляд. Як ви вже знаєте, завдяки вмісту хрому нержавіюча сталь є стійкою до появи корозії. Іншим компонентом, що покращує властивості металу, є вуглець. Вуглець надає незвичайної міцності і твердості нержавіючої сталі.

Переваги посуду з нержавіючої сталі

ножи из нержавеющей стали

У складі нержавіючої сталі є хром і кисень, які з'єднуються разом і утворюють захисний шар, що перешкоджає утворенню іржі на поверхні посуду. Крім того, на кухонних інструментах, виготовлених з нержавіючої сталі, не накопичуються мікроби та бактерії, тому такий посуд вважають безпечним для здоров'я та екологічно чистим. Серед інших переваг кухонного начиння, виготовленого з нержавіючої сталі, варто виділити:

  • тривалий термін експлуатації;
  • висока стійкість до появи корозії;
  • простота та легкість у догляді;
  • безпечний здоров'ю матеріал виготовлення;
  • екологічність;
  • естетичний зовнішній вигляд.

Як правильно чистити посуд із нержавіючої сталі

Інтернет-магазин Світ Посуди підібрав кілька порад щодо чищення та догляду за кухонним начинням з нержавіючої сталі. По-перше, при очищенні посуду з нержавіючої сталі необхідно звернути увагу на склад хімічного очищувача, в якому не повинно бути ніяких компонентів, що вступають у реакцію з металом. По-друге, варто пам'ятати, що нержавіюча сталь відрізняється високою стійкістю до корозії, проте згодом посуд може втратити цю особливість. Головною причиною того, що посуд може втратити свої антикорозійні властивості, є абразивні речовини, які легко можуть подряпати поверхню виробу. Крім того, існує кілька правил, які слід дотримуватись, щоб правильно почистити посуд з нержавіючої сталі:

  1. Регулярний догляд. Термін служби кухонного начиння з нержавіючої сталі на пряму залежить від регулярного догляду. Крім того, якщо ви постійно чистите посуд з нержавіючої сталі після його використання, тоді вам не потрібно буде витрачати гроші на новий посуд.
  2. Не використовуйте посудомийну машину. Кухонне начиння, виготовлене з нержавіючої сталі, не варто мити за допомогою посудомийної машини, щоб не пошкодити особливості матеріалу. Посуд з нержавіючої сталі краще мити вручну, використовуючи звичайну м'яку губку і миючий засіб.
  3. Не використовуйте абразивні речовини для чищення. Не можна використовувати абразивні речовини та інші металеві очищувачі для посуду із нержавіючої сталі. Жорсткі губки та інші абразивні речовини можуть подряпати поверхню виробу.
  4. Сушіння після кожного миття. Після кожного миття необхідно регулярно сушити посуд і витирати його за допомогою кухонного рушника. Якщо ви не витираєте посуд, на ньому з'являються плями від води, які через деякий час потрібно буде повторно виводити.
  5. Очищення у домашніх умовах. Існує безліч способів очищення посуду із нержавіючої сталі в домашніх умовах. Найпоширенішими способами є харчова сода, розчин оцту та лимонного соку, кавова гуща та активоване вугілля.
  6. Як правильно протирати посуд. Мало хто знає, але протирати кухонне начиння теж потрібно правильно. Щоб поверхня посуду була максимально гладкою та чистою, необхідно її витирати сухим кухонним рушником, використовуючи точкові, а не кругові рухи.
  7. Як повернути блиск посуду. На жаль, кухонне начиння з нержавіючої сталі може з часом потьмяніти. Щоб повернути їй колишній блиск, необхідно розрізати звичайну сиру картоплю навпіл і протерти часточками поверхню каструлі або сковорідки. Потім слід кілька разів промити посуд холодною водою і насухо витерти рушником.

Таким чином, посуд із нержавіючої сталі є дуже затребуваним серед сучасних господинь. Завдяки особливостям нержавіючої сталі, посуд, виготовлений з такого матеріалу, є стійким до появи іржі. Крім того, кухонне начиння з нержавіючої сталі є практичним і зручним у використанні, а також не вимагає особливого догляду.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим очистити кухонні ножі?
    Чим гарний чавунний посуд?
    Як вибрати кухонний таймер
    Навіщо потрібний дитячий посуд?