mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як заточити консервний ніж?

Чому важливо регулярно точити консервні ножі

Консервні ножі є швидким та безпечним способом ефективно відкрити консервну банку. Консервний ніж є невеликим пристосуванням, що складається з двох частин: ручки та леза (ріжучий диск). Завдяки вентилю, що обертається, ріжучий диск рухається по колу і розкриває тару будь-якого діаметру. Такий інструмент допомагає обережно відкрити кришку. Регулярне заточування консервних ножів допомагає продовжити термін їх експлуатації. Крім того, заточування ножа не потребує багато зусиль.

Традиційно такий інструмент виготовляється з нержавіючої сталі, яка є стійкою до корозії. Крім того, консервні ножі мають невисоку вартість та оригінальний дизайн. Якщо говорити про безпеку таких ножів, то найбезпечніші електричні відкривання. Крім того, електричні моделі мають більш тривалий термін експлуатації, а також відрізняються більшою продуктивністю.

Способи заточування консервного ножа

консервный нож

Консервні ножі повинні бути оснащені зручними ручками, які не ковзають і дозволяють максимально зручно триматися в руці під час відкриття банок. Однією з переваг консервних ножів є невеликий розмір та компактна конструкція. Існує кілька способів, як ефективно ув'язнити кухонний ніж, серед яких виділяють:

  • заточування у спеціальній майстерні;
  • використання наждакового паперу;
  • використання точильного каменю;
  • використання спеціальної точилки;
  • використання напилка;
  • використання мусату (підходить для відкриток старого зразка);
  • використання точильного бруска.

Інструкція як правильно точити консервні ножі

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з короткою інструкцією, як ефективно заточити консервний ніж. По-перше, при заточуванні ножа слід дотримуватись правил безпеки, а також краще використовувати рукавички, щоб випадково не поранитися. По-друге, щоб правильно заточити консервний ніж, потрібно знати, які існують способи заточування, і який спосіб найкраще підходить для конкретного випадку. Крім того, при заточенні необхідно звернути велику увагу на:

  1. Напильник. Найпростішим способом, як швидко заточити консервний ніж є використання звичайного напилка.
  2. Наждачний папір. Наждачний папір використовують замість точильного бруска. Такий папір допомагає швидко та ефективно заточити ніж. Різкими рухами не поспішаючи, слід різати лезом наждачний папір.
  3. Майстерня. Найкращим способом, як безпечно та ефективно ув'язнити ніж, є похід у майстерню. Майстер має спеціальний верстат і приведе в порядок ваш консервний ніж, що затупився, за кілька хвилин.
  4. Точильний камінь. Точильний камінь або брусок буває двох видів: дрібнозернистий та великий. Такий камінь використовують як для заточування, так і для подальшого шліфування виробу. Головним завданням точильного бруска є формування на лезі задирки, від якої безпосередньо залежить якість леза.
  5. Спеціальна точила. Консервні ножі також можна заточити, використовуючи спеціальну точилку, яку можна купити в будь-якому магазині. Існує спеціальна електрична точила, яка дозволяє акуратно відкрити консервну банку без будь-яких фізичних зусиль. Однак електричні відкривачі займають багато місця на кухні, а також мають дорогу вартість.
  6. Мусат. Мусатом називають спеціальний інструмент для заточування ножів. Такий інструмент нагадує формою напилок, а також допомагає відновити ріжучу кромку леза. Однак мусат можна використовувати для заточування консервних ножів, але тільки старого типу.
  7. Безпека. При заточенні ножа слід звернути особливу увагу на власну безпеку. Насамперед намагайтеся тримати ніж лезом від себе, а також не забудьте одягнути рукавички під час заточування.

Таким чином, консервний ніж є необхідним інструментом на кожній кухні. Він дозволяє швидко та ефективно відкрити консервну банку. Незважаючи на те, що консервні ножі можуть з часом затупитися, їх можна легко ув'язнити в домашніх умовах. Навіть якщо вам не вдасться заточити ніж, завжди можна купити новий інструмент. Ще одним рішенням такої проблеми може стати покупка комплекту консервних ножів та спеціальних точилок для них.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як працює кухонний таймер?
    Кавомолка: що це таке?
    Чим чистити посуд із нержавіючої сталі?
    Чим очистити кухонні ножі?