mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як працює кухонний таймер?

Що таке кухонний таймер

Кухонний таймер - це не тільки відмінний елемент декору, який може прикрасити дизайн вашої кухні, це також практичний пристрій для приготування різноманітних страв. За допомогою такого приладу ви точно знатимете, коли ваша страва буде повністю готова. Крім того, кухонні таймери використовуються для приготування різноманітних страв на грилі, варіння яєць. Такий маленький прилад, традиційно виготовлений у формі металевого яйця курячого, поміщають в каструлю. Пристрій змінює колір, тим самим сповіщаючи про ступінь готовності яєць.

Зазвичай кухонні таймери мають звукову сигналізацію і видають спеціальний сигнал, коли страва готова. Таймери для кухні дозволяють встановити час і точно визначати міру приготування їжі. Існує також особливий вид таймера для м'яса. Його необхідно помістити в ємність, і коли страва стане готовою - пристрій подасть сигнал. Такі ж таймери використовують для варіння спагетті та приготування інших страв.

Як працює кухонний таймер

Кухонный таймер

Кухонний таймер відрізняється зручністю та практичністю, а також багатофункціональністю. Таймери можна розмістити на підставці, прикріпити до кухонної шафки або холодильника за допомогою магніту, розмістити на одяг за допомогою прищіпки. Таймери, які можна повісити на стіну, мають відразу дві функції: таймер та годинник. Найпопулярнішими матеріалами для виготовлення таймерів є нержавіюча сталь, гума та високоякісний пластик.

Таймери з нержавіючої сталі відрізняються особливою міцністю, екологічністю та високою стійкістю до появи корозії. Вироби із пластику мають величезну кольорову гаму, а також відрізняються легкістю в експлуатації. Однак вони менш довговічні та мають низьку стійкість до деформації. Гумові таймери відрізняються більшою стійкістю до деформування, а також мають цікавий та оригінальний дизайн. Крім того, гумові інструменти мають високу стійкість до інших механічних пошкоджень. Традиційно виділяють два основні види таймерів, які мають свої переваги та недоліки:

  1. Механічний таймер Такий тип таймера зовні нагадує звичайний годинник із циферблатом. Щоб привести пристрій у дію, необхідно вручну встановити проміжок часу, як і в будильнику. Після запуску таймер починає відраховувати час у зворотному порядку, звуковим сигналом сповіщаючи про готовність страви. Однак такий тип таймера має обмеження на годину. Якщо вам потрібен триваліший інтервал часу, тоді краще завести таймер ще раз. Головною перевагою механічних таймерів є простота у використанні та недорога вартість. Крім того, механічні таймери відрізняються легкістю в експлуатації та тривалим терміном роботи при правильному використанні.
  2. Електронний таймер Електронний таймер з точністю до секунди відображає інформацію про час на цифровому екрані. Джерелом живлення такого типу таймера є батареї або електрична мережа. При використанні електричних таймерів слід бути обережними та стежити, щоб на прилад не потрапила вода. Це може призвести до поломки інструменту. Величезною популярністю у сучасних господинь користується електронний годинник з функцією таймера.

Інструкція з використання кухонного таймера

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з перевагами, які має кухонний таймер. Наприклад, кухонні таймери відрізняються невеликими розмірами, що є величезною перевагою для тих, хто не має зайвого місця на кухні. За допомогою кухонного таймера можна:

  • дізнатися про ступінь готовності страви;
  • не дозволити стравам переваритись.

Також до особливостей можна віднести:

  • можливість настроїти інструмент на різні інтервали та виставити звучання через певну кількість хвилин, щоб знати, коли потрібно вимкнути плиту;
  • відлік часу, що залишився;
  • вибір показу температури страви за шкалою Фаренгейта чи Цельсія;
  • наявності вбудованого магніту у деяких моделей, який дозволяє прикріпити таймер на холодильник або кухонну шафку;
  • відключення підігріву їжі на електроплиті у деяких моделей механічних таймерів із розетками.

Кухонний таймер є незамінним предметом для кожної господині, яка не хоче гаяти час на постійну перевірку готовності страв. За наявності кухонного таймера, ви завжди зможете дізнатися про ступінь готовності улюбленої страви, а також запобігти пригоранню їжі. Існують також спеціальні лічильники для варіння макаронних виробів.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Кавомолка: що це таке?
    Чим чистити посуд із нержавіючої сталі?
    Чим очистити кухонні ножі?
    Чим гарний чавунний посуд?