Що можна заморозити у формі для льоду?
Що таке форми для льоду
Форми для льоду є необхідним аксесуаром на кожній кухні. Такий інструмент дозволяє швидко та акуратно приготувати кубики льоду. У спеку, коли так і хочеться випити прохолодного напою, кубики льоду є незамінною річчю.
За допомогою кубиків льоду можна легко охолодити чай, лимонад, морс чи каву. Крім того, головною перевагою форм для льоду можна назвати їхню функціональність. У формах для льоду можна легко заморожувати сік, готувати цукерки, а також желе.
Які бувають форми для заморожування
Форми для заморожування можуть мати різноманітні форми. Величезною популярністю користуються судини для заморожування льоду у формі зірочок, полунички, фруктів, овочів чи тварин. Форми для льоду зазвичай виготовляють із міцних і практичних матеріалів, які відмінно зберігають температуру. Залежно від матеріалу виготовлення формочки для льоду бувають:
- Силіконові. Головною перевагою силіконових форм для льоду є їх еластичність. Силікон вважається екологічно чистим та безпечним для здоров'я матеріалом, який має доступну ціну. Крім того, силікон відрізняється антибактеріальними властивостями, а також високою стійкістю до різких перепадів температур.
- Виготовлені із нержавіючої сталі. Нержавіюча сталь є міцним матеріалом, який відрізняється практичністю використання. Форми, виготовлені з нержавіючої сталі, є стійкими до утворення корозії, а також до механічних пошкоджень. Крім того, формочки з нержавіючої сталі мають цікавий зовнішній вигляд та оригінальний дизайн.
- Пластикові. Харчовий пластик відрізняється від інших матеріалів виготовлення різноманітністю кольорової гами, а також легкістю у догляді. Пластикові вироби мають безліч переваг, наприклад, легка вага та витончений дизайн. Також пластик має невелику вартість та міцну конструкцію.
- Алюмінієві. Алюмінієві прилади відрізняються високою стійкістю до появи іржі. Крім того алюміній, як матеріал виготовлення, має відмінні теплопровідні властивості. Кухонне начиння, виготовлене з алюмінію, не є стійким до подряпин та інших пошкоджень. Крім того, алюміній не є стійким до дії кислот та хімічних реакцій.
Ідеї для заморожування у формах для льоду
Існує безліч варіантів, які можна заморожувати у формах для льоду. Найпоширенішими варіантами заморожування є різноманітні соки, компот, а також гарячий шоколад. Серед інших
- морозиво;
- морс, сік чи компот;
- трави в оливковій олії;
- шоколадний чізкейк та інші десерти;
- полуниця в шоколаді;
- желе;
- кубики вина.
Таким чином, формочки для льоду стануть у пригоді на кожній кухні. Крім того, такий кухонний аксесуар є чудовим варіантом подарунка для справжніх господарок. Форми для льоду відрізняються універсальністю, завдяки чому такий кухонний прилад завжди буде під рукою.
Теги кухонная посуда
Другие статьи
Пригоряє сковорода: що робити?
Пожовкли тарілки: чим відбілити?
Чим чистити кришталевий посуд?
Як заточити консервний ніж?