mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Пожовкли тарілки: чим відбілити?

Причини пожовтіння тарілок

Напевно, багато господинь стикалися з неприємними жовтими плямами, які з'являлися на поверхні білих тарілок. У сьогоднішній статті ми поговоримо про причини виникнення жовтизни та розповімо кілька способів, як ефективно позбутися плям.

Тарілки можуть жовтіти через кілька причин. По-перше, головною причиною, чому на тарілках з'являються жовті плями є жорстка вода з місцевого водопроводу. По-друге, неякісні миючі засоби можуть стати причиною забруднення посуду. Серед інших причин — нерегулярне та неякісне миття посуду та відсутність гарячої води.

Способи відбілити пожовклі тарілки

Кухонные тарелки

Існує багато способів, як ефективно вибілити тарілки в домашніх умовах. Наприклад, насамперед варто зрозуміти причину пожовтіння тарілок та постаратися її усунути. Серед найпоширеніших засобів для відбілювання тарілок можна виділити:

  1. Лимонна кислота. Небагато лимонної кислоти потрібно помістити на місце жовтої плями. Потім слід почекати, після чого потерти пляму м'якою губкою і змити лимонну кислоту звичайною водою. Тарілку слід кілька разів обполоснути в холодній воді і витерти насухо.
  2. Харчова сода. У ємності з гарячою водою потрібно розбавити три столові ложки харчової соди. Помістити пожовклий посуд у розчин і залишити там на годину. Після цього необхідно сполоснути посуд кілька разів і помити його за допомогою звичайного миючого засобу і губки. Потім слід витерти насухо тарілки за допомогою кухонного рушника.
  3. Гірчичний порошок. Гірчичний порошок є не тільки абсолютно безпечним способом очищення посуду, а й абсолютно екологічним. Брудний посуд необхідно помістити в ємність наполовину заповнену водою. Слід додати столову ложку гірчичного порошку і залишити на 30 хвилин. Після цього рекомендується промити посуд за допомогою проточної води та звичайного миючого засобу. Також не варто забувати про те, що після миття посуд завжди потрібно витирати насухо кухонною серветкою або рушником.
  4. Зубна паста. Відбілити тарілки від жовтих плям або небажаного нальоту, можна також, використовуючи звичайну зубну пасту. Достатньо нанести трохи зубної пасти на пляму, що утворилася, а потім кілька разів добре розтерти пасту по всій області нальоту і почекати кілька хвилин. Після цього слід помити тарілки в теплій воді за допомогою м'якої кухонної губки. Фахівці не рекомендують чекати, доки зубна паста застигне, адже тоді її складно відтерти, а при очищенні абразивними матеріалами можна подряпати поверхню тарілки.

Також слід пам'ятати про:

  1. Безпека. З метою безпеки необхідно використовувати гумові рукавички, які захистять вашу шкіру від впливу кислот та інших елементів.
  2. Провітрювання. Дотримуючись перерахованих вище методів очищення пожовклих тарілок, слід не забувати про провітрювання приміщення.
  3. Додаткові матеріали. Намагайтеся використовувати кухонні губки, рушники або серветки, які відрізняються простотою та практичністю використання.

Як уникнути пожовтіння тарілок

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, як уникнути забруднення та пожовтіння тарілок. По-перше, після кожного використання тарілки необхідно мити та насухо протирати кухонним рушником. По-друге, слід користуватися лише перевіреними хімічними очищувачами, які не впливають на матеріал виготовлення посуду та не вступають із ним у реакцію. Крім того, щоб на посуді не з'являлися жовті плями або розлучення, необхідно:

  • регулярно доглядати посуд;
  • сушити посуд після кожного миття;
  • використовувати для очищення лише перевірені миючі засоби;
  • не використовувати тверду воду при очищенні;
  • зберігати тарілки в сухому, добре провітрюваному приміщенні;
  • використовувати посуд лише за призначенням;
  • намагатися не використовувати абразивні речовини, які можуть подряпати поверхню виробів.

Таким чином, якщо у вас пожовкли тарілки, не варто панікувати і бігти в магазин за новими, адже позбутися небажаних плям можна і в домашніх умовах. Крім того, потрібно дізнатися про причину пожовтіння посуду. Причиною може бути як неякісна вода, так і миючий засіб, який не підходить для виготовлення тарілки.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим чистити кришталевий посуд?
    Як заточити консервний ніж?
    Як працює кухонний таймер?
    Кавомолка: що це таке?