mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як позбутися неприємного запаху на посуді?

Через що залишається запах на посуді

Запах на кухонному посуді є однією з головних причин передчасної заміни посуду. Першим кроком у боротьбі проти неприємного запаху є пошук причини появи неприємного запаху. У цій статті ми поговоримо про те, як позбавитися неприємного запаху на посуді в домашніх умовах.

Залишки їжі на посуді та неправильний догляд можуть призвести до появи цвілі, запах якої потім складно прибрати. Засіб для чищення посуду може впливати на поверхню посуду, руйнуючи його захисний шар. Головними причинами появи неприємного запаху на посуді вважають:

  • відсутність витяжки на кухні;
  • неприємний запах після миття в посудомийці;
  • відсутність регулярного догляду;
  • на поверхні посуду застоюється вода;
  • кухонне начиння зберігається в недостатньо провітрюваному приміщенні;
  • дерев'яні та глиняні вироби вбирають сторонні запахи;
  • неприємний запах у губці для миття посуду.

Як боротися з неприємним запахом на кухонному начинні

Грязная посуда

Після того, як ми дізналися причину появи запаху на посуді, слід вибрати найкращий спосіб усунення цього неприємного запаху. Якщо посуд пахне через губку або миючий засіб, необхідно замінити їх на якісніші. Пропонуємо ознайомитись з ефективними способами боротьби проти неприємного запаху залежно від матеріалу виготовлення посуду:

  1. Кава.
  2. Молота кава або кавові зерна є відмінним абсорбентом, який допоможе позбутися неприємного запаху на пластиковому, дерев'яному та глиняному кухонному посуді. Крім того, кавову гущу можна використовувати для усунення сторонніх запахів на газовій плиті.

  3. Лимонна кислота.
  4. Лимон або лимонну кислоту можна використовувати як засіб для очищення фарфорових виробів, а також для усунення неприємного запаху від їжі на дерев'яних дошках і пластикових контейнерах.

  5. Харчова сода.
  6. Харчову соду можна використовувати для очищення чавунного, металевого та мідного кухонного начиння. Крім того, сода є чудовим абсорбентом, який можна використовувати проти появи неприємних запахів на столових приладах із нержавіючої сталі.

  7. Оцет.
  8. Оцет слід додати в каструлю з теплою водою та миючим засобом і прокип'ятити кілька хвилин. Потім промити та висушити посудину.

  9. Ванілін.
  10. Щоб позбутися неприємного запаху за допомогою ваніліну, слід наповнити вміст судини теплою водою, додати туди одну чайну ложку ваніліну і залишити на кілька годин. Після цього необхідно ретельно промити посудину і витерти насухо кухонним рушником.

  11. Деревне вугілля.
  12. Деревне вугілля швидко вбирає сторонні запахи, тому його застосовують для усунення сторонніх запахів.

  13. Заміна пігулок для посудомийки.
  14. Іноді причина появи неприємного запаху ховається в посудомийній машині. Вода, несправний фільтр, а також таблетки для очищення можуть вплинути на зовнішні характеристики посуду.

Таким чином, існує безліч причин появи неприємного запаху на кухонному посуді. Усунути неприємний запах на посуді можна й у домашніх умовах. Однак спочатку слід з'ясувати причину появи запаху і з'ясувати особливості матеріалу виготовлення посуду.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Види декоративного посуду
    З якого матеріалу посуд прослужить довше?
    Який посуд не можна мити в посудомийній машині
    Який посуд дарувати на весілля, день народження та інші свята?