mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

З якого матеріалу посуд прослужить довше?

Що впливає на термін служби посуду

Якісний посуд є справжнім скарбом на кожній кухні. Однак коли кухонне начиння псуватися, виникає питання, чому посуд високої якості зіпсувався і хто винний у цьому. Серед основних причин, чому посуд має короткий термін експлуатації, слід виділити:

  • різкі перепади температури під час готування;
  • неправильний догляд;
  • пошкоджене покриття;
  • відсутність регулярного сушіння;
  • використання неправильних миючих засобів.

Експлуатація кухонного посуду

Кухонная утварь

Найбільш довгим терміном експлуатації відрізняється посуд із жароміцного скла, який є стійким до високих температур. Мідний посуд, у свою чергу, також може похвалитися тривалим терміном придатності. Ось кілька порад, як правильно доглядати кухонне начиння в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. З тефлоновим покриттям.
  2. Тефлонове покриття легке, не підгоряє, а також не потребує особливого догляду. Однак подряпини, які часто з'являються на поверхні посудини, часто є причиною заміни кухонного начиння з тефлону.

  3. Емальована.
  4. Емальоване покриття потребує особливого догляду. Емальовані каструльки та сковорідки відмінно підійдуть для варіння чи гасіння різноманітних страв. Вкрай не рекомендується використовувати емальований посуд для варіння рису та інших каш у зв'язку з можливим пригорання поверхні каструлі.

  5. Алюмінієва.
  6. Посуд з алюмінію легкий, практичний, стійкий до різких перепадів температури. Однак на ринку нелегко знайти справжній алюмінієвий посуд. Високий вміст свинцю в підробці є головною причиною не довголіття алюмінієвого кухонного начиння.

  7. З нержавіючої сталі.
  8. Посуд з нержавіючої сталі, хоч і є стійким до утворення корозії, схильний до деформування.

  9. З керамічним покриттям.
  10. Керамічні вироби мають величезну кількість переваг: екологічність матеріалу, антибактеріальні властивості, гарний зовнішній вигляд. Однак керамічний посуд відрізняється тривалим терміном експлуатації.

  11. Порцелянова.
  12. Порцеляновий посуд може послужити на кухні довгі роки. В основному фарфор використовують для виготовлення столових сервізів. Єдиним недоліком такого матеріалу є нестійкість до подряпин та інших механічних пошкоджень.

  13. Чавунна.
  14. Чавунні вироби є досить практичними та довговічними у використанні. Однак варто звернути увагу, що в чавунному посуді не можна готувати кислі продукти.

Який посуд прослужить довше

При виборі кухонного начиння особлива увага приділяється матеріалу виготовлення, від якого безпосередньо залежить термін експлуатації товару. Однак, як показує практика, головним секретом того, що посуд знаходиться у відмінному стані, є правильний та регулярний догляд за ним. Інтернет-магазин Світ Посуд підібрав спеціально для вас невеликий список різновидів кухонного начиння, яке відрізняється довговічністю матеріалу виготовлення:

  • кам'яне антипригарне покриття;
  • чавунний посуд;
  • кухонне начиння з нержавіючої сталі;
  • жароміцне скло;
  • мармуровий посуд;
  • емальоване кухонне начиння.

Таким чином, термін експлуатації кухонного начиння безпосередньо залежить від особливостей матеріалу виготовлення. Крім того, використання посуду за призначенням є запорукою довговічності в експлуатації. Також варто зауважити, що від якості засобу для чищення також залежить багато чого.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Який посуд не можна мити в посудомийній машині
    Який посуд дарувати на весілля, день народження та інші свята?
    Коли потрібно міняти посуд?
    Види самоварів та їх особливості