mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Який посуд не можна мити в посудомийній машині

Чому не весь посуд можна мити в посудомийній машині

Посудомийна машина, начебто, є справжнім порятунком для ваших рук. Однак незважаючи на використання сучасних технологій, наявності кількох режимів, не все кухонне начиння може використовуватися в посудомийці. Чому? Все залежить від матеріалу виготовлення посуду.

Під впливом високої температури деякі столові прилади можуть не лише помутніти, а й розколотися. Крім того, не все кухонне начиння може контактувати з миючим засобом, який використовують для очищення. У цій статті ми поговоримо про те, який посуд не рекомендується використовувати для миття в посудомийній машині та чому.

Який посуд не підходить і за яких умов

Посудомоечная машина

Існує «чорний список» посуду, неприпустимого для миття в посудомийці. Очолює цей список антикварний посуд, алюмінієвий, мідний, а також кухонне начиння, прикрашене перламутром та інкрустоване кісткою. Крім того, кухонне начиння, яке здавалося б безпечно мити в посудомийній машині, не завжди підходить для посудомийки:

  1. Металевий посуд
  2. Металеві каструлі та сковорідки не підходять для автоматичного миття, якщо матеріал посуду чиститься при низькій температурі і вимагає спеціального догляду без використання компонентів, що чистять.

  3. Кришталь та порцеляна
  4. Поверхня кришталевого та порцелянового посуду може не тільки потемніти, а й потріскатися при миття в посудомийній машинці.

  5. Пластик
  6. Такий матеріал, як термостійкий пластик, який не відрізняється сприйнятливістю до різких перепадів температури, підходить для посудомийки. Однак одноразові пластикові вироби можуть змінити колір та деформуватися.

  7. Дерево
  8. Дерев'яні обробні дошки , ложки та інші предмети посуду не безпечно мити в посудомийці, адже дерев'яне покриття може легко зруйнуватися під дією вологи та термічного сушіння.

Що можна мити в посудомийній машині

Слід також зазначити, що посудомийку в жодному разі не можна використовувати як пральну машину. Прання брудних кухонних рушників, прихваток чи серветок не найкраща ідея. Адже, щоб продовжити термін експлуатації посудомийки, необхідно використовувати її за призначенням. Ми пропонуємо ознайомитися з коротким описом кухонного начиння, яке можна мити в посудомийці:

  • кришталеві та фарфорові вироби, якщо на етикетці написано, що виробник вважає посуд придатним для миття у посудомийці;
  • кухонне начиння з нержавіючої сталі;
  • скляний посуд;
  • мельхіорові столові прилади;
  • фаянсові вироби без позолоти;
  • термостійкий пластмасовий посуд.

Таким чином, не все кухонне начиння підходить для використання в посудомийній машині. Щоб визначити, чи можна мити це кухонне начиння в посудомийці, слід звернути увагу на матеріал виготовлення, а також прочитати інструкцію. В основному список посуду, який не варто використовувати в посудомийній машині, можна знайти в інструкції до посудомийної машини.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Який посуд дарувати на весілля, день народження та інші свята?
    Коли потрібно міняти посуд?
    Види самоварів та їх особливості
    Як вибрати млинну сковорідку?