mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Коли потрібно міняти посуд?

Чому потрібно міняти посуд

Старий посуд, незважаючи на гарний зовнішній вигляд, іноді може бути небезпечним. Наявність сколів, подряпин та інших дефектів є сигналом тривоги, який говорить, що настав час замінити кухонне начиння . Напевно, багато хто зараз задумався над тим, коли ж варто міняти посуд.

Деформація кухонного начиння є наслідком неправильної експлуатації. Крім того, наявність корозії, нальоту чи чорних плям також свідчить про те, що посуд уже відслужив своє. У цій статті ми поговоримо про те, як часто потрібно міняти кухонне начиння в залежності від матеріалів виготовлення, а також розглянемо кілька особливостей кожного з них.

Як часто слід міняти посуд

Посуда

Як відомо, кожен товар має термін придатності. Не часто можна зустріти позначку на посуді, де вказаний термін придатності сковорідки. Справа в тому, що термін придатності посуду безпосередньо залежить від матеріалу виготовлення. Пропонуємо вам ознайомитися з інструкцією, як часто потрібно міняти кухонне начиння в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. Порцеляновий посуд.
  2. Фарфорові вироби не є стійкими до різких перепадів температури. Надтріснута або подряпана порцеляна може розколотися, а такий посуд з часом швидко втрачає свій блиск. Тому фахівці рекомендують міняти порцеляновий посуд тоді, коли на ньому з'явилися навіть незначні подряпини.

  3. Чавунні сковорідки та казани.
  4. Мабуть варто відзначити, що чавунні вироби відмінно підходять для смаження та гасіння продуктів. Крім того, чавунний посуд має довгий термін експлуатації при правильному догляді. Чавун не є стійким до появи корозії, тому після кожного використання чавунну сковорідку слід ретельно промивати і витирати насухо кухонним рушником. У чавунному посуді також небажано зберігати продукти харчування. Появі корозії на чавунному посуді можна запобігти, проте як тільки ви помітили ознаки появи іржі на чавунному посуді, таке кухонне начиння варто поміняти.

  5. Алюмінієве кухонне начиння.
  6. Алюмінієвий посуд користується величезною популярністю завдяки легкій вазі та невибагливості у догляді. Такий посуд необхідно міняти тоді, коли кухонне начиння стає непридатним через неправильний догляд або інші причини.

  7. Скляний посуд.
  8. Кухонне начиння зі скла зазвичай змінюють досить часто. Поширеною причиною непридатності посуду може бути те, що скляні вироби не відрізняються стійкістю до механічних пошкоджень.

Таким чином, кухонний посуд слід міняти з кількох причин. По-перше, з метою безпеки, розбитий, старий або надтреснутий посуд слід відразу ж викинути і замінити на новий. По-друге, варто задуматися про заміну посуду, коли кухонне начиння стає несправним. По-третє, не варто забувати, що потемніння чи помутніння на посуді свідчать про неправильний догляд за предметами кухонного начиння.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Види самоварів та їх особливості
    Як вибрати млинну сковорідку?
    Як відрізнити кришталеві келихи від скляних?
    Чавунний казан іржавіє: що робити?